Fidan sınavdan kaldı (0-1)

Fidan sınavdan kaldı (0-1)

Kahramanmaraş'ı Bölgesel Amatör Ligde (BAL) temsil eden Fidanspor, Malatya İnönü Üniversitesispor ile karşı karşıya geldiği maçta sınavdan not alamadı.

12 Aralık 2016 - 07:35

Batıpark Futbol sahasında gerçekleşen karşılaşmada Fidanspor maça hızlı başladı ve gol yollarında Emre, Mehmet Cengiz ve Avnican ile yüklense de gol bulamadı ve karşılşamayı 0-1 kayıp etti.

İlk yarısı 0-0 tamamlanan maçın 2. yarısında açılan Fidanspor bastırdı ama golü bulamadı. Konuk ekip Malatya İnönü Üniversitesi ise gelişen bir atakta Enes Filiz’in kafa vuruşu ile golü buldu. Gol sonrası ise Fidanspor beraberlik arayışı içerisine girdi.

 

İLK YARI GOL SESİ ÇIKMADI

Oldukça centilmen geçen ve müsabaka öncesi Beşiktaş Vodafone Arena yakınında Beşiktaş- Bursa maçı sonrasında düzenlenen hain terör saldırılarında çok sayıda polis ve vatandaşlarımızın şehit olduğunu, Ülke genelinde Türk Bayraklarının sancaklarda yarıya indirildiği ülkede yas ilan edilirken müsabaka öncesi Saygı duruşu ile şehitler anıldı. Saygı duruşu sonrası başlayan müsabakanın ilk yarısında Fidanspor gol yollarında Avnican, Mehmet Cengiz ve Emre Demirel ile yüklendi. Sağlı sollu atakların gerçekleştiği ataklarda gole ulaşamayan Fidanspor sahasında taraftarına karşı iyi oynadığı ve 3 pozisyonu gole çeviremedi ve ilk yarı her iki takımda soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.

 

2. YARI HIZLI BAŞLADI

İlk yarıya göre daha önemli ataklara imza atan Fidanspor sağ kanattan Mehmet Cengiz ile Sol kanatta ise Avnican ile baskılı ataklara imza atarken bir türü gole imza atamadı. Baskılı ataklarını son vuruşlarında etkisizleşen Fidanspor defansif hatalarına maruz kalırken rakibin kontra ataklarına dur diyemedi.

 

ÜNİVERSİTE DURAN TOPTAN GOLÜ BULDU

Ev sahibi Fİdanspor’a karşı ara sıra ataklara çıkan ve istediği verimi sahaya yansıtamayan konuk ekip Malatya Temsilcisi İnönü Üniversitesi spor Kulübü rakibin baskılarına karşın defansta duvar ördü. Rakibin açıklarını arayan ve rakip ceza alanında boşluğu yakalayan Malatya ekibi 69. dakikada Enes Filiz’in kafa golü ile deplasmanda 0-1 takımını öne geçirdi.

 

OYUN ÇİRKİNLEŞMEYE BAŞLADI

Sahada oyun anlamında centilmenlik yok olurken sahada sert müdahaleler ve kartlar havada uçuşmaya başladı. Sert oyun sahada hakimlik kurduğu karşılaşmada Malatya ekibinde Fikret Avcu kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Her iki takımda gergin futbol oynarken sahada oyun durması ile duran toplar ile ataklar çoğaldı ama sonuç değişmedi.

 

MAÇIN KARNESİ

Stadyum; Batıpark

Hakemler; Ramazan Kaya, Mustafa Özdemir, Ömer İşcan 

Fidanspor; Batuhan Çuhadar, Enes Yastı, Enes Temizdemir, Mehmet Zülfü Gülmez, Meghmet Mariko, Sefa Çınarlıdere, Emre Demirel, Uğurcan Nacak, Mehmet Yılmaz, Avnican Kirişci

İnönü üniversitesi; Volkan Tuncel, Fikret Avcu, Enes Ateş, Enes Filiz, Garip Ereybakan, Oğuzhan Akgül, Meriç Akpınar, Ramazan Çavuş, Engin Yıldız, Kerem Özdemir, Ebubekir Yardım

 

MÜSABAKADAN ÖNEMLİ DAKİKALAR;

Dk1 Karşılaşamaya konuk ekip İnönü Üniversitesi spor başladı.

Dk6 Sol Kanattan Korner kazanan Fidanspor’da Enes topu içeri ortaladı. İçeride kafa ile topa çıkan Uğurcan topa dokundu top az farkla üstten auta gitti.

Dk13 Sağ kanattan bindirme yapan İnönü üniversitesi Engin ile içeri topu düşürdü. Defansı aşan top Ebubekir’in önünde kaldı. Ebubekir topu bekletmeden kaleye gönderdi top az farkla auta çıktı.

Dk17 Orta sahadan gelişen atakta Avni topu Mehmet Cengiz’e aktardı. Mehmet Cengiz ise Topu önüne alıp kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu filelerle buluşturmak istedi. Sert şutunda topa kaleci Volkan son hamlede sahip çıktı.

Dk20 Sol kanattan Ramazan bindirme yaparak içeri kadar topu taşıdı ikili mücadelede Mehmet Cengiz mücadeleyi bırakmayarak topu kornere çeldi. Kornerden ise cevap çıkmadı.

Dk26 Fidanspor’un geliştirdiği atakta ceza sahasının içinde topla buluşan Mehmet Cengiz mutlak golden yararlanamadı.

Dk29 bu dakikalarda Fidanspor oyun kontrolünü eline geçirdi. Mehmet’le girdiği gol pozisyonda Emre’nin pasını alan Mehmet Cengiz top üst direkten geri döndü.

Dk32 Sol kanattan gelişen atakta Fidanspor Avni ile ceza yayına girdi ve ortasını yaptı. Ortaya karşı ceza alanına yakın alana markaj yapan Emre Demirel topu sert vurdu top kalecide kaldı.

Dk36 Sol kanattan Mariko’nun pasını alan Fidanspor’da Avni ceza alanına yüklendi ve pasını Emre’ye aktardı. Emre ise ortasını yaptı Mehmet Cengiz kafa ile çıktı ve top az farkla yandan auta gitti.

Dk40 Orta sahadan gelişen Fidanspor atağında Sefa topu bindirme yapan Uğurcan’a aktardı Uğurcan ise ceza alanına kadar indi ve sert şutunda Kaleci topa sahip çıktı.

Dk43 Sol kanattan Malatya ekibi baskısını sürdürdü ve Fikret’in içeri gönderdiği topa Kerem dokunamadı ve top auta çıktı.

Dk45 Sağ kanattan gelişen Fidanspor atağında içeri aktarılan topa Defans ayak koyunda top kornere çıktı. Sol kanattan kullanılan kornerde içeri aktarılan topa Emre vurdu top kalecide kaldı. ve ilk yarı iki takımda gol bulamayınca 0-0 sona erdi.

 

İKİNCİ YARI;

Dk51 Fidanspor baskılı ataklarla rakibini abluka altına alarak açık aradı. Çıktığı ataklarda ceza alanına kadar giren Fidanspor istediği vuruşu bir türlü yapamayarak gol yollarında kısır kaldı. 

Dk59 Sol kanattan gelişen Malatya İnönü atağında Oğuzhan topu uzun atakla ceza alanına gönderdi. Süzülerek gelen topa Enes Filiz kafa ile topu filelerle buluşturdu. 0-1

Dk63 Malatya ekibi baskılı ataklarla rakibinin üzerine gelmeye başladı. Ceza alanında Engin’in gelişine vurduğu top yandan auta çıktı.

Dk70 Fidanspor baskılı ataklarla yüklendi. Erdil’in içeri gönderdiği topa dokunana olmayınca kaleci topu kontrol altına almasını bildi.

Dk77 Orta sahadan gelişen Fidanspor atağında Mehmet Cengiz ile Avni arasında verkaçta Avni içeri ortaladı topa defans ayak koydu.

Dk81 Sol kanattan gelişen Fidanspor atağında Enes içeri kestiği topa Erdil ayak koydu ve gelişine vurduğu top az farkla auta gitti.

Dk84 Orta sahadan gelişen atakta Fidanspor baskısını sürdürdü Mariko Muhammed içeri açtığı topa Erdil ayak koydu, sert şutu yandan auta gitti. Bu pozisyon sonrası Malatya ekibinde Fikret Kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Dk90 Karşılaşmada başka gol olmayınca Malatya ekibi 3 puanı alarak Malatya’ya dönüş yaptı. (İLKER YİYEN)  

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x