Fırat Mümtaz Asyalı’nın Milli Mücadelenin 100. Yılı Mesajı
Reklam

Fırat Mümtaz Asyalı’nın Milli Mücadelenin 100. Yılı Mesajı

SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, 19 Mayıs 1919’un bir kıvılcım, bir başlangıç ve esaretten kurtuluşa ilk adımının atıldığı, Türk milletinin yeniden doğduğu tarih olduğunu belirtti.

18 Mayıs 2019 - 05:43

Asyalı, millî mücadelenin 100. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, işgal altındaki vatan topraklarının kurtarılması amacıyla Büyük Önder’in başlattığı yolculuğun 100. Yılını büyük bir coşku ile kutlamanın haklı gururu ve onurunu yaşadıklarını kaydetti.

Atatürk’ün bir asır önce Samsun’a ayak bastığı günün, Türk Milleti’nin makus talihinin yenildiği günün de adımı olduğuna dikkat çeken Asyalı, “Büyük Atatürk’ün liderliğindeki Kurtuluş Savaşı, uzun savaşlardan çıkmış Anadolu halkının, her türlü yoksunluklar içerisinde dahi vatanı için neler yapabileceğinin ifadesidir” dedi.

Kurtuluş Savaşı’nın, esaret altında tutulmak istenen Türk milletinin vatanı, milli ve dini değerlerini korumak için neler yapabileceğini “yedi düvele karşı” ortaya koyduğunu vurgulayan Asyalı, bu mücadelenin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecinin basamakları olduğuna işaret etti.

Mustafa Kemal Atatürk’ün, milli mücadele sonrası kurulan Cumhuriyetin savunulması ve korunması görevini yeni devletin dinamik gücü olarak gördüğü Türk gençliğine emanet ettiğini anımsatan Asyalı, sözlerini şöyle sürdürdü: “SANKO Okulları olarak, Atatürk'ün, en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyet'ini emanet ettiği Türk gençliğinin çağdaş, sosyal, laik, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı birer birey olmalarını sağlama sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Tarihin derinliklerinden aldığı gücü unutturmayarak çağdaş muasır medeniyetler seviyesine çıkartacak gençler yetiştirmek en temel görevimizdir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin birer neferi olarak Türk gençliğinin, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Ata’sının emanetini, O’nun gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyi hedefinin üzerine çıkarılmasına her zamankinden daha çok çalışacağına yürekten inanıyoruz. Birlik, beraberlik içinde birbirine sevgi ile yaklaşan, iyi eğitim almış, teknolojik kabiliyetlerle donatılmış Türk gençliği ülkemizi en iyi şekilde geleceğe taşıyacaktır. Bu duygularla SANKO ailesi olarak, milli mücadelenin 100. yılını coşkuyla kutluyoruz.”

Asyalı, al bayrağın göklerde ilelebet dalgalanması için ömrünü adayan Büyük Önder Atatürk başta olmak üzere, milli mücadele kahramanlarını rahmet ve minnetle andıklarını ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı sevgi ve saygıyla kutladıklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x