Fuara ses getirecek konuklar davet edilmeli!

Fuara ses getirecek konuklar davet edilmeli!

Kahramanmaraşlı şair ve yazar Oğuz Paköz, Kahramanmaraş’ta bu sene 4’üncüsü gerçekleştirilen Kitap ve Kültür Fuarına ses getirecek onur konuklarının davet edilmesinin fuara olan ilgiyi artıracağını söyledi.

21 Ekim 2017 - 15:01

Paköz, “İster aykırı olsun ister Belediyeye yakın olsun o kadar sorun değil; ama edebi değeri taşıyan ses getirebilecek yazarları ses getirebilecek yayınevlerini burada görmek istiyorduk. Bunlar eksik tarafları” dedi.

Fuarda daha çeşitli görüşlere yer veren yayınevlerinin de davet edilmesinin fuarı tekdüzelikten uzaklaştıracağını belirten Paköz, şöyle konuştu: “Yeni bir iki yayınevinin eklenmesine rağmen fuar hala böyle her türlü yayınevini kapsayabilecek bir konuma gelmemiş. Daha çok tekdüze dini ağırlıklı yayınlar geliyor. Yani isterdik ki her türlü yelpazeden her türlü renkten şeyler olsun. Geçen yıllarda daha çok okulları taşıma işi falan oluyordu şimdi olmamış. Burada hem belediyenin hem okulların sanıyorum biraz eksiklikleri var. Geçen yıllara oranla bu iş tamamen azalmış durumda. Alışverişler geçen yıldan daha az değil. Her ne kadar biz satıştan ziyade dost görmek için tanıtım için burada bulunuyoruz; ama satış yapan arkadaşlar gayet iyi satış yapabiliyorlar. Gönül isterdi ki daha büyük yazarlarla daha büyük yayınevleriyle burası buluşsun onu isteriz. İkincisi Maraş’ın hiç tanımadığı çok cazibesi olmayan iki tane arkadaşa onur konuğu olarak çağırmışlar. Birini ben tanıyorum birisi İstanbul’dan tanıdığım Osman Osmanoğlu, yani geldi gitti izi bile belli olmadı. Bir tane Boşnak arkadaşımız vardı. Onunla da tercüman aracılığıyla konuştuk. Gönül isterdi ki Maraş’ta ses getirebilecek Maraş’ın sesini başka yerlere taşıyabilecek onur konukları olsun.” 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Büyükşehir, Andırın’ın Ulaşım Altyapısını İyileştiriyor
Büyükşehir, Andırın’ın Ulaşım Altyapısını...
Cevizin 6 faydası
Cevizin 6 faydası