Futbol bir aşk…

Futbol bir aşk…

Kahramanmaraş’ın genç ve gelecek vadeden gazetecilerinden Metehan Nazlı, “Futbol bir aşk…” Adlı makaleyi kaleme aldı.

26 Mart 2020 - 23:17

Gazeteci Metehan Nazlı, kaleme aldığı yazısında;

Futbol spor olduğu kadar aynı zamanda ‘hayat’ demek diyoruz ama futbol gerçekten ‘hayat’ demektir. Futbolu sevenler, kendilerini ifade etmek için kullandıkları futbol terimlerini adeta hayatlarına endekslemiş durumda.

Futbol bizler için artık milletlerarası yarışmaların tasdik edilmiş en büyük alanı, kuralları net bir şekilde konulmuş en önemli yaşam alanı haline geldi. Milletlerarası yarışma derken, sıcak savaşlar gibi yok edici ve yıkıcı bir alan hiçbir zaman olmadı, olmayacakta… Bunun yanında oldukça yapıcı, yakınlaştırıcı ve birleştirici bir durumda. Bunlardan dolayıdır ki artık futbol bizler için bir yaşam biçimi ve bizim her şeyimiz olmuş durumda…

Futbol gerçekten bir aşk… Güzeller güzeli bir kadın, bir de yakışıklının da yakışıklısı bir erkek… Delikanlı erkek kadına, güzeller güzeli kadın ise erkeğe bakıyor ve aralarında küçük bir top birinden öbürüne koşuyor. Bütün bunları düşünüce aşk böyle başlıyorsa bizim futbol da böyle bir aşk! İşimizi, gücümüzü, yemeğimizi her şeyimizi bırakıp ona koşuyoruz. Sahada 22 kişi, hatta bu sayıya hakemleri de eklersek 26-27… Bir de tribünlerde olanları düşünün… 50 bin, 100 bin… Televizyonun başında ise milyonlar… Gazeteleri ve televizyonları katmıyorum bile… İşte bütün bu güzellikler futbol aşkı!

KÖŞENİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...