Futbol hakemi olmak isteyenlere büyük fırsat

Futbol hakemi olmak isteyenlere büyük fırsat

Kahramanmaraş İl Hakem Kurulu tarafından Ekim - Kasım Ayları içerisinde futbol hakem kursu açılarak hakem olma hayali kuranlara müjde geldi.

28 Ekim 2017 - 01:51

Nasıl futbol hakemi olunuyor, nasıl yükseliniyor, hangi kademe ve aşamalardan geçiliyor. Bende futbol hakemi olabilirmiyim gibi sorulara Kahramanmaraş İl Hakem Kurulu, kurs açarak hakem olmak isteyenleri Aile ortamına davet etti. Başvurular başlamış olup, kurs açılma tarihi ileride açıklanacak.

 

İŞTE BAŞVURU ŞARTLARI VE İSTENİLEN KRİTERLER;

Başvuru şartları;

* 16-20 yaşları arasında olmak,

* Boyu erkeklerde en az 178 cm, bayanlarda 165 cm olmak,

* Sağlık yönünden spor yapmaya herhangi bir engeli olmamak,

* Lise Mezunu yada lisede okuyor olmak.

Futbol Hakem Kursu ücretsiz olacaktır. Başvuru için aday hakem başvuru formunu eksiksiz doldurup TFFHG Kahramanmaraş Şube Dernek Binasına (12 Şubat Stadyumu Altı) bırakabilir yada resmi internet sitemizde bulunan başvuru formunu [email protected] adresine mail atabilir denildi. Yıllardır Futbol hakemi olmanın hayalinin kuran Hakem olmak isteyenlere müjde gelirken Futbol Hakemliğinde Hangi Kademeler Vardır sorusuna da araştırmalarımız sonucunda meraklıları bildirmek istedik.

 

İŞTE KADEME KADEME FUTBOL HAKEMLİĞİ;

HIF Hakemi:Eski tabiriyle aday hakemlerdir. Bağlı bulunduğu ilde bulunan amatör maçlarda, özel turnuva maçlarında görev alırlar. Yetiştirilen hakem oldukları için genellikle maçlara yardımcı hakem olarak çıkarlar. En az bir, en çok 2 yıl sonra il hakemi olabilirler, tabii İl Hakem Kurulu(TFF) sizin hakem olabileceğinizi düşünüyorsa.

İl Hakemi: HIF hakemliğinden yükseldikten sonra il hakemi olunur. HIF hakemlerinden farkları ise lisans numaraları vardır ve HIF ‘lere göre orta hakem olarak daha fazla maça çıkarlar. Yine aynı şekilde HIF hakemlerinde olduğu gibi amatör maçlarda ve özel turnuva maçlarında görev alırlar. İl hakemliğinden, bölgesel hakemliğe yükselebilmek için 27 yaşına kadar süreniz vardır, yükselemezseniz il hakemi olarak devam edebilirsiniz ancak profesyonel maçlara çıkma ihtimaliniz kalmaz.

Bölgesel Hakem:Profesyonel liglerdeki maçlara çıkmaya başlarlar. Genellikle 3. lig ve bölgesel amatör lig maçlarına çıkarlar. Yardımcı veya orta hakem olarak branşlaşma bu kademede başlar. İl ve HIF hakemliğinden daha çok, sizin orta hakem mi yoksa yan hakem mi olabileceğiniz değerlendirilir.

Ulusal Hakem:Bölgesel hakemlikten sonra gelen kademedir. Genellikle 2. lig maçlarında görev alırlar.

Üst Klasman Hakemi:Bank Asya 1.Lig ve Süper Lig’de görev alırlar.

Fifa Hakemi:Üst Klasman Hakemi olanlardan FIFA’nın uluslararası maçlarda görev verebileceği hakemlerdir. Süper Lig’de görev alırlar ve FIFA kokartı takarlar.

 

HAKEMLİKTE NASIL YÜKSELİNİR?

Çıktığınız maçlarda gözlemci size belli kriterlere göre 10 üzerinden not verir ve bu performansınızı belirler. Her iki yılda bir yapılan tekliflerde, bir üst klasmana, şehre göre değişen sayılarda hakemler teklif edilir ve TFF bunu kabul ederse yükselirsiniz. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu Genişletiliyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu...
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı