Galatasaray liderlik koltuğunu aldı

Galatasaray liderlik koltuğunu aldı

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında şampiyonluk hesaplarını yakından ilgilendiren maçta Galatasaray ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. TT Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Galatasaray 2-0'lık skorla kazanarak liderliğe yerleşti.

06 Mayıs 2019 - 00:15

Galatasaray'a galibiyeti getiren goller, 44. dakikada Henry Onyekuru ile 54. dakikada Fernando'dan geldi. Beşiktaş'ta oyuncular, özellikle Galatasaray'ın attığı ilk gol öncesinde, topun taca Galatasaray'dan çıktığı yönünde ciddi itirazlarda bulundu ancak karar değişmedi.

Bu sonucun ardından Galatasaray evinde üst üste 8. galibiyetini aldı ve 63 puanlı Başakşehir'i yakalayarak, averaj farkıyla liderliğe yerleşti. Galatasaray öncesinde üst üste 6 maç kazanan Beşiktaş ise birlikte 59 puanla 3. sırada kaldı.

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray deplasmanda Rizespor ile karşılaşacakken, Beşiktaş ise evinde Alanyaspor'u konuk edecek.

SÜPER LİG'DE PUAN DURUMU

1- (63) GALATASARAY

2- (63) BAŞAKŞEHİR

3- (59) BEŞİKTAŞ

G.SARAY SAVUNMASINDA HATA VE TEHLİKE

Karşılaşmanın ilk 10 dakikalık bölümünde iki takım da istediği pozisyonları bulamazken, orta sahada çok sayıda pas hataları yaptıkları bölümde organize olmakta sorun yaşadılar. Karşılaşmada ilk tehlikeyi 11. dakikada Beşiktaş buldu.

11. dakikada Galatasaray savunmada çok riskli paslaşmalar yaptı ve bu sırada ceza alanında Fernando'dan topu çalan Atiba topa vurmak isterken dengesini kaybetti ve Muslera topun sahibi oldu.

GALATASARAY'DA İLK POZİSYON 33'TE

Yarım saatlik bölümde hem Beşiktaş, hem de Galatasaray rakip ceza alanında etkili olmayı başaramazken, en net pozisyon 33. dakikada geldi. Bu pozisyon aynı zamanda maçta kaleyi bulan ilk top olarak da kayıtlara geçti.

Bu dakikada orta alanda topu kapan Galatasaray'da Feghouli'nin derinlemesine pasına Onyekuru çok iyi hareketlendi. Ceza alanı sol çaprazında Vida'dan sıyrılan Onyekuru vuruşunu yapmak isterken son anda araya giren Gökhan Gönül topu kornere yolladı.

YİNE ONYEKURU, YİNE KARIUS!

Galatasaray'da karşılaşmanın 2. tehlikeli pozisyonu da Henry Onyekuru ile geldi. 35. dakikada sol kanattan ceza alanına sokulan Onyekuru'nun plasesinde Karius topu sektirdi. Devamında Diagne tamamlamak istedi ancak araya giren savunma tehlikeyi önledi.

GALATASARAY ATTI, ORTALIK KARIŞTI!

30. dakikadan sonra daha etkili gözüken Galatasaray, aradığı golü de 44. dakikada Onyekuru ile tartışmalı bir pozisyon sonrasında buldu. Beşiktaş hücum yaparken, Mariano topu uzaklaştırırken, orta alanda taça çıkan topu Diagne rakipten çıktığını işaret ederek hızlıca başlattı ve hakem Bülent Yıldırım da tacın Galatasaray'a vererek oyunu sürdürdü. Ssol kanattan kullandığı taç atışı sonrası hızlı atağa çıkan Galatasaray'dan Feghouli'nin pası sonrası kaleciyle karşı karşıya kalan Fernando, yanındaki Onyekuru'yu gördü ve o da boş kaleye topu yolladı. Golün ardından Beşiktaşlı oyuncular uzun süre itirazlarda bulundu, hakem Bülent Yıldırım, golün nizami olduğu yönünde karar verdi.

BEŞİKTAŞ'TA DEĞİŞİKLİK VE GALATASARAY'DAN GOL!

Karşılaşmanın 2. yarısında Beşiktaş daha etkili başladı ancak ilk 15 dakikalık bölümde tehlike yaratamadı. Şenol Güneş, 54. dakikada sakatlanan Gökhan Gönül'ü kenara aldı ve Adriano'yu oyuna sürdü. Hemen ardından sağ kanattan Mariano'nun kullandığı taç atışı sonrası Diagne boş durumda topu aldı. Ara pasında Beşiktaşlı oyuncular duraklayınca Fernando kaleciyle karşı karşıya kaldı ve yaptığı vuruşta Karius'tan dönen topu tamamlayarak ağları sarstı. Galatasaray iki taç atışı sonrasında 2 gol bularak Beşiktaş karşısında farkı 2'ye çıkarmış oldu.

BEŞİKTAŞ'TAN ÜST ÜSTE POZİSYONLAR!

Galatasaray'ın farkı 2'ye çıkarmasının ardından Beşiktaş daha çok adamla rakip yarı alana yerleşti ve üst üste pozisyonlar bulmaya başladı. 61. dakikada sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Lens'in yerden içeriye çevirdiği topa ön direkte Ljajic dokundu, Muslera kritik bir hamleyle topu kornere yolladı. Hemen ardından korner sonrası Lens'in çaprazdan vuruşunda da top direğe çarparak dışarı gitti.

BÜLENT YILDIRIM PENALTIYI VERDİ, VAR OFSAYT DEDİ!

Mücadelenin 67. dakikasında Galatasaray penaltı kazanırken, VAR incelemesinin ardından öncesinde ofsayt tespit edildi. Savunmadan gönderilen uzun topu Donk, kafayla indirdi. Hızla ceza alanına sokulan Diagne, Vida'nın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Yapılan VAR incelemesinin ardından Donk'un pası esnasında Diagne'nin ofsayt olduğu tespit edildi ve penaltı iptal edildi.

BURAK VURDU, MUSLERA HARİKA KURTARDI

Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, kulübedeki kozları Kagawa ve Quaresma'yı da 2. yarıda oyuna sokarken, siyah-beyazlılar aradığı golü bir türlü bulamadı. Siyah-beyazlılarda 81. dakikada yakalanan pozisyonda da  Lens sağ kanattan içeri sokuldu ve pasını yerden çıkardı. Penaltı noktası üzerinde topu kontrol eden Burak'ın dönerek vuruşunda yerden sert giden topu çizgi üzerinde Muslera nefis bir reaksiyonla kurtarmayı başardı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Galatasaray zirve yolundaki bu kritik maçı 2-0 kazanarak liderliğe oturdu.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

11. dakikada Galatasaray savunmasında paslaşmalar sonrasında top ceza sahası içindeki Fernando'da kaldı. Brezilyalı futbolcu meşin yuvarlağı uzaklaştıramayınca baskı yapan Hutchinson topu kaptı. Ancak zamanında kalesini terk eden Muslera yatarak meşin yuvarlağın sahibi oldu.

23. dakikada soldan gelişen Galatasaray atağında Nagatomo'nun içeri çevirdiği topa altıpas gerisinde Feghouli çok sert vurdu, meşin yuvarlak savunmadaki Caner Erkin'den döndü.

34. dakikada ev sahibi ekip gole çok yaklaştı. Hızlı gelişen sarı-kırmızılı takım atağında Feghouli'nin pasıyla savunma arkasına sarkan Onyekuru, soldan ceza sahasına girdi. Vida'dan sıyrılan Nijeryalı futbolcunun karşı karşıya vuruşunda kaleci Karius'un müdahale ettiği meşin yuvarlak kornere çıktı.

36. dakikada Marcao'nun uzun pasında sol kanatta topla buluşan Onyekuru, ceza sahasının köşesinde şutunu çekti. Kaleci Karius, soluna gelen topu önledi. Altıpasa düşen meşin yuvarlak bir Beşiktaşlı futbolcuya çarptıktan sonra Karius'ta kaldı.

38. dakikada Belhanda sağdan kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlağı ceza sahasına gönderdi. Altıpas gerisinde arka direkte yükselen Donk'un kafayla vurduğu top üstten auta gitti.

44. dakikada Galatasaray müsabakada öne geçti. Ev sahibi ekip yarı alanında olan taçta siyah-beyazlı futbolcular atışı kendilerinin kullanacağını düşünerek bir anda duraksadı. Diagne'nin kullandığı atışla hızlı çıkan Galatasaray'da Feghouli, pasını Fernando'ya attı. Ceza sahası yayı içinde kaleci Karius ile karşı karşıya kalan Brezilyalı futbolcu meşin yuvarlağı sağından gelen Onyekuru'ya aktardı. Nijeryalı oyuncu, uygun durumda topu ağlara gönderdi: 1-0

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

55. dakikada Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. Sağ kanatta kazanılan taçı Mariano Diagne'ye attı. Bu oyuncunun ara pasında ceza sahası yayının sağında topla buluşarak içeri giren Fernando'nun karşı karşıya vuruşunda top kaleci Karius'tan döndü. Önünde kalan topu yeniden alan Fernando, Alman file bekçisinden sıyrılarak altıpasın sağ köşesinden vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-0

58. dakikada Mariano'nun pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Diagne'nin vuruşunda kaleci Karius sağına gelen meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

60. dakikada soldan ceza sahasına giren Ljajic'in ortasında penaltı noktası üzerinden Vida'nın kafayla vurduğu top altıpas içindekin takım arkadaşından döndü. Pozisyonun devamında Galatasaray savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

62. dakikada sağ kanatta topla buluşan Lens, Mariano'dan sıyrıldıktan sonra yerden ortasını yaptı. Ön direğe hareketlenen Ljajic'in vurduğu meşin yuvarlağı direk dibindeki kaleci Muslera kornere çeldi.

66. dakikada Onyekuru'nun penaltı noktası civarından uygun durumda şutunda top farklı şekilde üstten auta gitti.

77. dakikada Ljajic'in ceza sahası sol köşesinin hemen dışından doğrudan kaleye kullandığı serbest vuruşta kaleci Muslera topun sahibi oldu.

82. dakikada sağdan hızla ceza sahasına giren Lens, yerden pasını penaltı noktası yanındaki Burak Yılmaz'a verdi. Bu oyuncunun vuruşunda kaleci Muslera soluna gelen meşin yuvarlağı yatarak kontrol etti.

Stat: Türk Telekom

Hakemler:Bülent Yıldırım, Serkan Ok, Asım Yusuf Öz

Galatasaray:Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Donk (Dk. 81 Selçuk İnan), Fernando, Feghouli (Dk. 90+1 Emre Akbaba), Belhanda, Onyekuru (Dk. 90+5 Linnes), Diagne

Beşiktaş:Karius, Gökhan Gönül (Dk. 54 Adriano), Vida, Isimat-Mirin, Caner Erkin (Dk. 57 Quaresma), Hutchinson, Dorukhan Toköz (Dk. 75 Kagawa), Necip Uysal, Ljajic, Lens, Burak Yılmaz

Goller: Dk. 44 Onyekuru, Dk. 55 Fernando (Galatasaray)

Sarı kartlar:Dk. 20 Lens, Dk. 37 Caner Erkin, Dk. 39 Vida, Dk. 45+1 Gökhan Gönül, Dk. 45+2 Ljajic, Dk. 85 Necip Uysal, Dk. 90+3 Kagawa (Beşiktaş), Dk. 43 Belhanda, Dk. 83 Onyekuru (Galatasaray) (KAYNAK: WEBASLAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 7 Kişi Yaralandı
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını...