Gazetecilik Eğitimi Veren TRT World Bu Ay Kahramanmaraş’ta

Gazetecilik Eğitimi Veren TRT World Bu Ay Kahramanmaraş’ta

Geleceğin gazetecilerini yetiştirmeyi ve gazeteciliğe olan ilgiyi artırmayı hedefleyen TRT World, 2017’de hayata geçirdiği “Gençler İçin Gazetecilik” (Journalism for Juniours – J4J) eğitim programını bu ay 18-20 Temmuz tarihleri arasında Kahramanmaraş’ta gerçekleştirdi.

23 Temmuz 2018 - 13:17

Bugüne kadar 400’den fazla çocuğa ulaşılan TRT World’ün sosyal sorumluluk projesi “World Citizen” kapsamında Kahramanmaraş Merkez Konteyner Kent’te yaşayan 60 çocuğa mobil gazetecilik, hikâye anlatımı ve gazeteciliğin temel eğitimleri verildi.

Önceki eğitimlerden farklı olarak geleceğin gazetecileri, kampı ziyaret eden Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt’a ve İl Göç İdaresi Müdürü Harun Demirkol’a bizzat kendilerinin hazırladıkları eğitime ve geleceğe yönelik sordukları sorularla bir röportaj gerçekleştirdiler. Çocuklar, üretken hikâye anlatımı, dijital haber oluşturma, sosyal medya kullanımı ve haber güvenilirliğini doğrulama derslerinin ardından kamptaki orijinal hikâyelerini de kaleme aldılar.

TRT World çalışanlarından Sondus Al-Majzoub ve Ahad Al Fadhlı ile TRT Arapça’dan Ashraf Albolkiny’nin verdiği eğitimlerin sonunda bir de yarışma düzenlendi. Messi'nin babası ile ilişkisini ve hayat hikâyesini filme alan Ahmed Elhüseyin, Muhip Suveyd, Mahmud Mahzum ve Umran Yusuf’un yer aldığı gurup düzenlenen yarışmada birinci oldu.

3 günlük eğitim programı kapsamında; üretken hikâye anlatımı, dijital haber oluşturma, sosyal medya kullanımı ve haber güvenilirliğini doğrulama dersleri de alan 60 sığınmacı çocuk, daha sonra kendi hikâyelerini de kaleme aldılar. Buna ek olarak çocukların çektiği karelerle bir fotoğraf yarışması düzenlendi ve bu kareler, kamp genelinde sergilendi.

Eğitim programına katılan öğrencilerden 17 yaşındaki Hatice, “Bu eğitim sayesinde doktor olamazsam ne olacağımı biliyorum.” sözleriyle geleceğe bakış açısını ifade etti. Yine 17 yaşındaki Ravan ise “Siz buraya gelmeden önce gazetecilik ne demek bilmiyordum, şimdi gazeteciliğin ne olduğunu öğrendim ve gelecekte gazeteci olmayacağıma karar verdim.” şeklindeki açıklamalarıyla geleceğe dair neyi isteyip neyi istemediğini şekillendirmiş olmanın verdiği güveni ifade etti.

TRT World’un “World Citizen” adı altında gerçekleştirdiği bu sosyal sorumluluk projesi, belirli aralıklarla yurt genelindeki mülteci kamplarında uygulanmaya devam edecek.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu Genişletiliyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu...
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı