Gece Güreşi Ödülleri Dağıtıldı

Gece Güreşi Ödülleri Dağıtıldı

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ile Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü Ortaklaşa Ilıca Kaplıcalarında 15 Temmuz Şalvar güreşi festivalinde dereceye girenler ödüllendirildi.

25 Temmuz 2017 - 07:27

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 15 Temmuz Şalvar Güreşi Festivali Ilıca Mahallesi'nde gerçekleştirildi. 380 Lisanslı Pehlivanın rekor katılımı ile gerçekleştirilen ve 3000 yıllık tarihi olan Şalvar Güreşi, yaşatmaya devam edildi.Onikişubat İlçesi Ilıca Mahallesinde 10 ilden 15 kulübün toplam 380 sporcusu, minikler, yıldızlar ve büyükler kategorisinde pehlivanlar er meydanında boy gösterdi. Şalvar Güreşi Festivali rekor katılımın yanı sıra vatandaşların yoğun ilgisi ile Şenlik Havasında tamamlandı.

Şenlik Havasında gerçekleşen Ilıca 15 Temmuz Şalvar Güreşi Festivali açılış konuşmasında Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Şahin Hopur, unutulmaya yüz tutmuş Gece güreşinin önemine değinerek, “50-60 yıldan beri Türkiye’de unutulmaya yüz tutmuş gece güreşi Hatay ve Gaziantep çevresinde yapılırdı. Bu sporumuzu bugün Kahramanmaraş’ımızın Ilaca’sında tekrar başlatmış bulunmaktayız. Eskiden yetim evlat gibi kalmış olan tüm geleneksel sporlarımızı Etnospor ve Geleneksek Spor Dalları Federasyonu çatısı altında birleştiren başta Bilal Erdoğan’a ve Hakan Kazancı’ya çok teşekkür ediyorum. Vermiş olduğu sözlerle 2017-2018 yılı, şalvar güreşi, aşırtmalı aba güreşi ve kapışmalı aba güreşi olarak güreş yılı ilan edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Gece saat 02.00 ‘a kadar süren festival sonucunda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Güreşcisi Toki Taşdemir Büyükler 120 Kiloda birinci olurken, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Güreşcisi İsa Göçen 2.’ci, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Güreşcisi Enes Bandırma 3’üncü oldu. İşte Güreşlere katılan güreşçilerin ödülleri şu şekilde listelendi. (HABER VE FOTOĞRAF: İLKER YİYEN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zerdeçalın 11 faydası
Zerdeçalın 11 faydası
Ekinözü MHP’de istifa depremi
Ekinözü MHP’de istifa depremi