Gelecek planımız olmadığı için çok rahatız

Gelecek planımız olmadığı için çok rahatız

Özdemir; “Biz Üçüncü Havalimanı’nı da yapsak, üçüncü köprüyü de yapsak ne yaparsak yapalım Barbaros Mahallesi’nde çalışan ve evine ekmek götüren bir insanın sorunun çözmediğimiz sürece devlet adamı olamıyorsun. Ama Cumhurbaşkanımız böyle bir adam. Dolayısıyla onun gelişi hem devletin her kademesinde kendisini hissettirdi.” Dedi.

10 Ağustos 2017 - 21:31

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ak Partiye tekrar dönüşünün ardından başlayan kongre heyecanı tüm hızıyla sürerken Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir Bugün Gazetesinin sorularını cevapladı. Özdemir ilçe kongreleriyle ilgili de konuşarak ilçe belediye başkanlarıyla uyum sorunu olan ilçe başkanlarına da mesaj gönderdi. Yeni yönetimde görev alacak isimlerin kriterlerini de açıkladı.

“Ben de dâhil, teşkilatlar içerisinde çalışırken de dâhil kendi kişisel geleceğimiz ile ilgili bir planlamamız olamaz. Bizim gelecek planlamamız ülkemizin geleceğidir. . Her kim varsa içerisinde bunu kendimi ayrı tutarak söylemiyorum, bu davanın çıtasını daha ileriye taşıyacak onlar gelmeli. Çünkü bizim vizyonumuz insan ömründen daha uzun bir vizyon.”

“Cumhurbaşkanımız bir dünya lideri. Bir yandan ülkelerin liderleri ile sorunları görüşürken, bir yandan da mahalle başkanının da sorunlarını görüşen ve dinleyen bir yapıya sahip. Biz 2015 7 Haziran seçimlerinde şunu gördük: Biz Üçüncü Havalimanı’nı da yapsak, üçüncü köprüyü de yapsak ne yaparsak yapalım Barbaros Mahallesi’nde çalışan ve evine ekmek götüren bir insanın sorununu çözmediğimiz sürece devlet adamı olamıyorsun.”

“Bütün kongrelerde bize Genel Merkezimiz bize tek liste ile girilmesi yönünde talimat veriyor. 19 Ağustos’ta kongre süreci başlıyor ve 12 Kasım’a kadar ilçe kongreleri yapacağız. 12 Kasım’dan 26 Şubat’a kadar ise il kongremizi yapacağız. Biz hemen 26 Ağustos’ta Onikişubat ilçemizin kongre süreci ile kongremize başlıyoruz. İl kongremize ise Cumhurbaşkanımızın gelmesini bekliyoruz”

“Bizim şikayetimiz olmayan ilçe başkanımız ile ilgili bir adaylık müracaatı almamıza gerek yok. Yani hem Genel Merkezimizden hem de bizim ilçe başkanımızın çalışma performansı ile ilgili bir şikayetimiz yoksa orada bir müracaat almayacağız. Ama üç dönem kuralına takılan ilçe başkanımız veya bir şekilde Cumhurbaşkanımızın tanımladığı kriterler ile yorgunluk hissettiğimiz arkadaşlarımız varsa o zaman onlarla ilgili takvimi başlatacağız”

 

VATANDAŞIN SORUNUYLA İLGİLENMEZSEN BÜYÜK PROJELERİN BİR ANLAMI OLMUYOR

Ak Partide yaklaşan kongre süreciyle ilgili Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mesut Tuğrul’a açıklamalarda bulunan Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, ne kendisinin ne de teşkilattaki arkadaşlarının gelecek kaygısı olmadan dava şuuru ile ülkelerine, millete ve partilerine hizmet ettiklerini söyledi.

İlçe kongrelerinin 26 Ağustos 2017 tarihinde Onikişubat ilçesiyle başlayacağını belirten Özdemir, uyum sorunu yaşayan ilçe belediye başkanları ile ilçe başkanlarına ince mesaj gönderdi. Özdemir, “Belediye Başkanı da İlçe Belediye Başkanı da bu dava için çalışıyorlar. Dolayısı ile aralarında sürtüşmeyi gerektiren hiçbir durum yok. Kahramanmaraş Türkiye ikincisi olmuş ise bunun sebebi bu uyumdur. Dolayısıyla uyumsuzluk yaşayan, sıkıntı yaşayan ilçelerimiz de bunu düşünmeli ve ortadan kaldırmalıdır. Eğer ortadan kaldırmadıkları zaman hangisinin şartları gelirse onunla ilgili bir değişiklik yapılır.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kahramanmaraş’a geleceği tarihi il kongresi olarak belirleyeceklerini de dile getiren Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, yeni yönetime girecek isimlerle ilgili kriterleri de açıkladı. Özdemir, partinin daha önce belirlediği kriterlerin üzerine akrabalık ilişkileri olmayan, taşeron firmalarda çalışmayan, eğitimli, vatandaş karşısında karşılık bulan ve devlet ihaleleriyle işi olmayan isimleri alacaklarını kaydetti.

 

Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmesini Mesut Tuğrul sordu, Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Özdemir cevapladı.

 

AK Parti 16 yaşında. Etkinliklerde neler var?

Genel Merkezimiz ile ayın 14’ünde bir etkinliğimiz olacak. İl ve İlçe başkanlarımız, milletvekillerimiz ve önceki milletvekillerimiz bu etkinliklere davet edildi. Onun dışında eski teşkilatımızda görev almış abilerimizi ahde vefa aynı zamanda geçmişin ortak değerlerini paylaşmak ve onları geleceğe taşımakla ilgili bir çalışmamız var. Sade ve makul program olacak.

 

Cumhurbaşkanımız tekrar partinin Genel Başkanı olduktan sonra metal yorgunluktan bahsetti. Bir değişim olacağı söyleniyor. Teşkilatlarda nasıl karşılık buldu bu konu?

Ben de dâhil, teşkilatlar içerisinde çalışırken de dâhil kendi kişisel geleceğimiz ile ilgili bir planlamamız olamaz. Bizim gelecek planlamamız ülkemizin geleceğidir. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımızın söylediği ve bizim de zaman zaman sahada tespit ettiğimiz herkesin zaman zaman yaşadığı bazılarında kronik hale gelen bazılarında ise anlık olan bir yorgunluk söz konusuydu. Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi; teşkilat içerisinde bu değişikliğin iyi olacağı kanaatindeyiz. Her kim varsa içerisinde bunu kendimi ayrı tutarak söylemiyorum, bu davanın çıtasını daha ileriye taşıyacak her kim varsa onlar gelmeli. Çünkü bizim vizyonumuz insan ömründen daha uzun bir vizyon. Dolayısıyla tabiki burada insanlar değişecek ve yeni insanlar gelecek. Parti şuurunu taşıyan ve partiyi sırtlayacak daha güçlü, daha dayanıklı ve daha heyecanlı insanların gelmesini biz de istiyoruz. Cumhurbaşkanımıza bu yönü ile biz de katkı sağlayacağız. İnşallah 2019 seçimlerinde böyle ateş gibi davranışları çabuk ve kesin olan bir teşkilatımız olacak.

 

Erdoğan ile AK Parti’de neler var?

Tabiki isminin bile gelecek olması bile bütün Türkiye’de hatta bütün dünyada bir etki ve heyecan uyandırdı. Çünkü Cumhurbaşkanımız bir dünya lideri. Bir yandan ABD ile bir yandan Avrupa ile sorunları görüşürken, bir yandan da mahalle başkanının da sorunlarını görüşen ve dinleyen bir yapıya sahip. Bu aslında çok önemli bir özellik. Biz 2015 7 Haziran seçimlerinde şunu gördük: Biz Üçüncü Havalimanı’nı da yapsak, üçüncü köprüyü de yapsak ne yaparsak yapalım Barbaros Mahallesi’nde çalışan ve evine ekmek götüren bir insanın sorunun çözmediğimiz sürece devlet adamı olamıyorsun. Ama Cumhurbaşkanımız böyle bir adam. Dolayısıyla onun gelişi hem devletin her kademesinde kendisini hissettirdi,  hem de AK Parti’nin her kademesinde kendini hissettirdi. Bu iyiye doğru giden ve heyecan oluşturan bir gelişmeydi. Teşkilatlardaki yenilenme ile de bu ivmeyi artık harekete dönüştüreceğiz.

 

Yeni yönetimde kıstaslar ne olacak? Partiye genç ve yeni yüzler kazandırıyorsunuz. Bu şekilde devam edecek misiniz?

Evet devam edecek. Kriterler şu: Genel Merkezimiz ’in partinin kurulduğundan beri koyduğu bir kriter var. Yüzde 30 genç, yüzde 30 kadın ve bu kritere zaten uyacağız. Bunun haricinde şimdi katı bir şekilde uygulayacağımız kriterler daha var. Kamuda taşeron olarak çalışan arkadaşları yönetime almayacağız. Bunu sebebi şu, bazen siyaset yapmak, insanda olmayan bir güç oluşmasına sebep olabiliyor. Yani arkadaş nefsine uyup çalıştığı kurumda siyaset yapmaya, ya da siyasetin gücünü orada kullanmaya kalkabiliyor. Bu durum kurumlara zarar verir endişesi ile kamuda taşeron olarak çalışan arkadaşlarımız artık yönetimlerde yer alamayacaklar. Akrabalık ilişkilerine çok dikkat edeceğiz. AK Parti teşkilatlarından birisinde akrabası olan biri başka bir teşkilatta görev alamayacak. Buradaki amacımız ise daha çok insana hitap etmek. Yani kendi içerimizde dönüp dolaşmayalım ve daha çok kitleye ulaşalım diye olacak. Çünkü bu partinin misyonuna halel gelmemesi lazım. Bu davanın yükünü taşıyabilecek, genç, dinamik, dava şuuruna sahip, ekonomik yapısı yerinde olan, toplumda bir kitlesi olan ve toplumda bir hareket noktası oluşturan arkadaşlarımız ile güçlü bir yönetim anlayışı oluşturacağız. Daha önceden listemizde devletle çalışan arkadaşlarımızın, parti programlarında da daha çok çalışmasına rağmen ayrılmıştık.

 

İlçe kongreleri ne zaman başlayacak, ne zaman yapılacak, Tek listemi yoksa çift liste mi olacak?

Bütün kongrelerde Genel Merkezimiz bize tek liste ile girilmesi yönünde talimat veriyor. 19 Ağustos’ta kongre süreci başlıyor ve 12 Kasım’a kadar ilçe kongrelerini tamamlayacağız. 12 Kasım’dan 26 Şubat’a kadar ise il kongremizi yapacağız. Biz hemen 26 Ağustos’ta Onikişubat ilçemizin kongre süreci ile kongremize başlıyoruz. En son kongremizin planlaması şu anda henüz tamamlanmadı ama tamamlandığı takdirde bütün kongre tarihlerini kamuoyu ile paylaşacağım ondan sonra ise ilk kongremizi yapacağız.

 

İlçelerde aday olmak isteyenler ve şu anki başkanların karşısına çıkmak isteyenler var. Bunların elenmesi nasıl olacak?

Bizim şikayetimiz olmayan ilçe başkanımız ile ilgili bir adaylık müracaatı almamıza gerek yok. Yani hem Genel Merkezimizin hem de bizim ilçe başkanımızın çalışma performansı ile ilgili bir şikayetimiz yoksa, orada bir müracaat almayacağız. Ama üç dönem kuralına takılan ilçe başkanımız veya bir şekilde Cumhurbaşkanımızın tanımladığı kriterler ile yorgunluk hissettiğimiz arkadaşlarımız varsa o zaman onlarla ilgili takvimi başlatacağız müracaat etmek istediğimiz arkadaşlarımız olursa bizlere müracaat edebilecekler.

 

Şu an değişimde kaç tane ilçe var?

Değişmesi ile ilgili teşkilatımızın bir çalışmasıdır. Teşkilat başkanlığımızın bunla ilgili resmi paylaşım konusunda olur vermediği sürece bunlarla ilgili sizlere bilgi veremem

 

Bazı ilçelerde İlçe Belediye başkanları ile ilçe başkanları çok uyumlu değiller. Sizce bunlarla ilgili tercih hangisi ile olur?

Asıl olan Belediye Başkanı da İlçe Başkanı da bu dava için çalışıyorlar. Dolayısı ile aralarında sürtüşmeyi gerektiren hiçbir durum yok. Çünkü ikisi de aynı hedef için çalışıyor. Aynı hedef ile çalışan ve uyum olan ilçelerde başarı daha fazla. Diğerleri daha uyumsuzdur demiyorum ama mesela Dulkadiroğlu’nda Ömer Başkan ile Necati Bey omuz omuza verdi çalıştı. Ben Hanefi Bey ile çalıştım, benden sonra Onikişubat İlçe Başkanlığına gelen Fırat Bey Hanefi Bey ile çalışıyor. Uyum olan ilçelerde vatandaşlar bu uyumu çok daha rahat hissediyor. Eğer siz bir uyumsuzluk gösteriyorsanız vatandaş bu algıyı hemen görebilir. Şimdi biz Büyükşehir Belediyemiz ile teşkilat olarak çalışıyoruz. İstediğimiz her konuda ise Büyükşehir Belediyesi yardımcı oluyor, biz de Büyükşehir Belediyesi’nin programları konusunda yardımcı oluyoruz. Dolayısıyla bu uyum ise bir başarı getiriyor. Kahramanmaraş Türkiye ikincisi olmuş ise bunun sebebi bu uyumdur. Dolayısıyla uyumsuzluk yaşayan, sıkıntı yaşayan ilçelerimiz de bunu düşünmeli ve ortadan kaldırmalıdır. Eğer ortadan kaldırmadıkları zaman hangisinin şartları gelirse onunla ilgili bir değişiklik yapılır. Ancak burada şu anlaşılmasın, teşkilatlarla uyumsuz çalışan, kamuoyuna kötü algı oluşturan kişi kalacak belediye başkanı gidecek diye bir şey yok. Bununla ilgili her şeyin önlemi alınır.

 

İlk kongresi ne zaman yapılacak? Bu konuda istişareler edildi mi?

Biz bu konuda genel merkezimizin talimatı ne olur ona bakarız. Şuan için bize ilçe başkanlarımızla ilgili çalışma yapmamızı söylediler. Biz onlara raporlarımızı verdik ve kongrelerimizi yapıyoruz. Ben burada 20 aydır İl Başkanlığı yapıyorum, 20 aydır burayı iyi temsil etmek için buraya halel gelmesin diye vatandaşların ihtiyaçları, beklentileri bu da iyi karşılık bulsun diye tabiri caizse ben ve arkadaşlarım gecemizi gündüzümü bir birine katıyoruz. Genel Merkezimiz bunu takdir eder ve devam edin derse biz devam ederiz. Ya da arkadaşlar siz çok çalıştınız ve yoruldunuz, kenarda durun derlerse Allah’a hamt edip kendi işimize bakarız. Ve bu dava ile bize ne zaman talimat verilecekse onu yaparız. Öyle bir endişe, öyle bir sıkıntı taşımıyorum ve yaşamıyorum. Bu davanın sahibi olduğuma inandığım için ve bundan şahsi bir menfaat beklemediğim için 16 Kasım’da 26 Şubat’a kadar bizim temennimiz hemen kongremizi yapmak. Ama bildiğim kadarı ile Büyükşehirler ’de Cumhurbaşkanımız il kongrelerine katılacak. O nedenle bizim tarihimiz Cumhurbaşkanımızın geliş tarihine göre belirlenir diye düşünüyorum.” (KAYNAK: KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN GAZETESİ)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
KSÜ, Usulsüzlük İddialarına Sus Pus!
KSÜ, Usulsüzlük İddialarına Sus Pus!
Ekinözü MHP’de istifa depremi
Ekinözü MHP’de istifa depremi