‘Gemiden inilmez nöbet değişir’

‘Gemiden inilmez nöbet değişir’

Herkesin ulaşabileceği yeni yönetim sistemini oluşturan AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, “Tüm kesimi kucaklayan yönetim biçimi ile Dulkadiroğlu ilçemiz şaha kalkacak. Aslında hepimiz bir geminin içindeyiz ve bu geminin sadece yönetimi değişti. Gemiden kimse inmedi” dedi.

21 Aralık 2017 - 02:44

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen AK Parti Dulkadiroğlu ilçesi olağan genel kurulu ile güven tazeleyen AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Debgici, yeni dönemde oluşturduğu yeni yönetim sistemini anlattı. Yerel ve genel seçimlerde ki gösterdiği birincilik başarısında ki çıtayı daha da üste çıkarmak için genç ve dinamik bir ekiple çalışmalara koyulduklarını söyleyen Debgici, yeni dönemde her kesimi kucaklayan bir sistem oluşturduklarını söyledi.

 

 “TÜM KESİMİ KUCAKLAYAN BİR YÖNETİM OLUŞTURDUK”

Eski tabiri kullanılmayan AK Parti’de önceki dönemden yeni yönetime kadar tüm AK gönüllülerle çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Debgici, AK Parti’yi bir gemi olarak tanımladı ve “Gemiden inilmez sadece nöbet değişimi olur” dedi.

Yeni yönetimde kişi sayısı 30’dan 25’e düştü. Yönetim değişikliğinde ne amaçladınız ve yüzde kaç değişim oldu?
25 kişinin 15’i daha önce görevde olan arkadaşlarımız. 10 kişi yeni yönetimde yeni görev arkadaşlarımızdır. AK Parti teşkilatlarında bulundukları bölgede her türlü dengenin gözetilmesi özelliği vardır ve yine tüm kesimi kucaklayan bir yönetim oluşturma gayreti içerisindeyizdir. Benim daha önceki görev aldığım yönetim kurullarında da bu durum böyleydi, şu anda da böyle. Ben Dulkadiroğlu ilçemizi kucaklayan herkesin ulaşabileceği bir yönetim oluşturma gayretinde oldum. 2 Aralık’tan önce görev yapan arkadaşlarımızla daha önceki listemde yine Dulkadiroğlu’nu kucaklayan bir yönetim listesiydi.  Genel merkezimizin bize göstermiş olduğu kısasları da değerlendirerekten, yeni bir yönetim listesi oluşturduk. Bu değişimde yaklaşık yüzde 40’lık bir değişim söz konusu ve yedek yönetim 13 kişi ve bu sayının içerisinde de yine 5 arkadaşımız yeni kişilerden oluşuyor. Kadromuzda ise genç ağırlığımız biraz daha fazla. Kadın ağırlığımız ise yine biraz daha fazla olacak şekilde yönetimimizi oluşturduk. Tüm ekibimizle birlikteyeni bir enerji ile seçime hazırlanacağız.

Yürütmede hangi temel kriterleri dikkate aldınız ve değişim kaç oldu?
Yürütmelerde de değişiklik var orada da elbette zamanı olan ve yönetim kurulu üyelerine göre daha çok koşturacak, daha çok zaman sarf edecek çıtayı daha da ileriye nasıl götürebiliriz düşüncesi olan arkadaşlarımız var. Yürütme kurulumuzda herkes kendi çalışmasını yapacak ve burada ki fark ise, önceki dönemlere göre farklı sistemler üretilip daha iyi ve güzele gitmenin yolu bulunacak. Yürütme kurulu başkan dahil 15 kişiden oluşuyordu şu an ise başkan ile birlikte 11 kişiden oluştu. Bunların içerisinde de yine 3 kişi yeni göreve gelen arkadaşlarımızdan oldu. Yine daha önceki dönemlerde il başkan yardımcılığı yapmış tecrübelerden faydalanacak bir arkadaşımızda dahil yürütme kurulunda. Kısacası yine yürütme kurulumuzda genç ve dinamik kadro oluşturduk. Bizde çıta yüksek, bunun düşmemesi gerekiyor ve bunun içinde var gücümüzle çalışacağız.

 

Eskilerle alakalı yakınlıklar olacak mı?

AK Parti’de eskiler diye bir şey yok bayrak değişimi var. Bayrağı devreden arkadaşlarımızda bizimle her alanda çalışmaya devam edecek. Sonuçta sadece teşkilatta görevli olanlar çalışmıyor. AK Partililik gönüllülük esasına dayanan bir çalışma sistemi demektir. Bir kişinin sadece yeni listede isminin olmaması demek gidip evinde istirahat ediyorsun manasında değil. Bizim bir önceki dönemimizde ki olan arkadaşlarımızda en az diğerleri kadar davası için, partinin başarısı için çalışmaya devam edecekler. Dulkadiroğlu ve tüm Türkiye buna muhtaç. Onlarında tecrübelerinden biz faydalanacağız. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x