Gençlere taş çıkarttı

Gençlere taş çıkarttı

Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü Tarafından ‘Her Gün 10 Bin Adım' Sloganı İle Başkonuş Yaylasında Hareketli Yaşam Etkinliğinde spor camiasının Ömer Babası gençlere meydan okudu.

16 Mayıs 2017 - 14:26

Kahramanmaraş’ta 10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et günü nedeniyle ‘Her Gün 10 Bin Adım Hareket’ kapsamında Cumartesi günü yürüyüş düzenlendi. 10 Mayıs Dünya Sağlık Örgütü tarafından bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilincini oluşturmak, iyi uygulamalara dikkat çekmek ve fiziksel aktivitenin yararlarını savunmak, yaşamın her alanında ve her yerde (okul, ev, işyeri) toplum genelinde fiziksel aktiviteye katılımı arttırmak, sağlıklı davranışları ve yaşam tarzlarını teşvik etmek için “Sağlık için Hareket Et Günü” olarak belirlenen İlimizde Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar Kanser Şubesi obezite diyabet ve metabolik hastalıklar birimi ve Kahramanmaraş Herkes için Spor Kulübü Derneği işbirliği ile 13 Mayıs Cumartesi günü Başkonuş Yaylasında doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş futbol camiasının yakinen tanıdığı Ömer Babası Ömer Kahveci Başkonuş yaylasındaki Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğünce "10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü" dolayısıyla "Sağlıklı Yaşam" yürüyüşü gerçekleştirildiği programda görenleri hayrete düşürdü.

Halk Sağlığı İl Müdürlüğü'nün düzenlediği Sağlıklı Yaşam Ve Obizetiye Dikkat Çekmek Amacıyla Yapılan Yürüyüş Başkonuş Yaylasından Başlayarak Sersem Yaylasında son buldu. Gençlerin ellerinde sağlıklı yaşamla ilgili pankartlar taşıyan öğrenciler ve vatandaşlar, Başkonuş Yaylasından Sersem yaylası Mesire alanına kadar yürüdüler. Yaklaşık 4 kilometrelik parkurda sağlık ekipleri ve servis araçları da hazır bekletildiği yürüyüşte Halk Sağlığı Personelleri, Kahramanmaraş Herkes için Spor Kulübü Derneği, İl Sağlık kuruluşları, Gençlik Merkezi öğrencileri, bazı okullar, Masa Tenisi ekibi ve öğrenciler doğanın tadını çıkartarak temiz oksijen aldılar. Kahramanmaraş Spor Camiasının Babası Ömer Kahveci ise yaşına aldırış etmeden 4 kilo metrelik yolu çıkarak gençleri imrendirdi. Gençlerin Dede’ye bak bizi geride bırakarak ormana doğru tırmanıyor, helal olsun, eskinin adamının dinçliği gibi gençlerin söylemleri ile imrenilen Ömer Kahveci gençlerin yürüyüşü yarım bırakması, araçlarla Başkonuş piknik alanına döndüğü sırada dağa taşa bana mısın demeyerek 4 kilo metrelik alanı tamamlayarak takdir topladı. Gidiş-geliş olmak üzere 8-9 kilometrelik yolu tamamlayan Ömer Kahveci, “Biz Köy çocuğuyuz. Ben Aslen Bertizliyim. Bağ Bahçe gibi çok gezintilerim oldu. Bugün burada Başkonuş’un eşsiz manzarasına göz atmak için geldim. Yaklaşık 20 yıl önce buralara çıkmıştım. Sporcu kafilesi ile şimdi ise Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğünce organize edilen ve Halk Sağlığı İl Müdürlüğü Obezite Diyabet ve Metabolik Hastalıklar birimi sorumlusu ve Herkes için Spor Kulübü Derneği Yöneticisi Merve Koçer ‘in daveti üzerine buraya geldim. Geldiğime de hiç pişman değilim. Kendimi gençlerin arasında gördükçe daha genç hissettim. Zirveye çıkıp doğal oksijen almak bana daha da iyi geldi. Güzel bir gün oldu emeği gecen ve organize eden herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Doğa Yürüyüşünden sonra ardından Halat çekme, Yumurta yarışı, çuval yarışı, voleybol, futbol gibi çeşitli spor etkinlikleri ile eğlenceli bir gün gelirdiler. Spora doymayan Kahramanmaraş futbol camiasının yakinen tanıdığı Ömer Babası Ömer Kahveci Başkonuş alanlarında bulunan egzersiz spor aletleri ile spor yapmaya devam etti. (HABER VE FOTOĞRAF: İLKER YİYEN)  

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş’ta tekstil fabrikasında yangın
Kahramanmaraş’ta tekstil fabrikasında yangın
Kahramanmaraş'ta Gece Bekçisi Bıçakla Yaralandı
Kahramanmaraş'ta Gece Bekçisi Bıçakla Yaralandı