“Gereksiz yere sinirlenip, gece yarısı yemek tüketmeyin”

“Gereksiz yere sinirlenip, gece yarısı yemek tüketmeyin”

Diyetisyen Halime Karaoğlan, yapılan araştırmalara göre kanseri sigara içmenin yüzde 5 etkilediğini beslenmenin ise yüzde 35 oranında etkilediğini söyledi.

21 Aralık 2017 - 02:03

Psikolojik olayların kilo alıp vermekte etkili olduğuna dikkat çeken Karaoğlan, “Bazı kişiler sinirleniyorum, gece 4 adet lahmacun tüketiyorum diyor. Pasta tüketiliyor, sıkıntıdan çikolata yiyorum diyenler oluyor. Sigarada çok zararlı ama gece yarılarından sonra gıda tüketmek sağlıklı değildir. Psikoloji olarak rahatsızlandığınızda bitki çayları tüketilmesi gerekiyor. ” dedi.

 

“Bayanlar Çok Tatlı Tüketiyor”

Kahramanmaraş’ta ekmek tüketiminin azaldığını ve insanların pilavları daha faza tükettiklerini belirten Karaoğlan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kısa yoldan kilo almak isteyenler sık sık ara öğünlerde beslenmeleri gerekiyor. Badem, fıstık, fındık yani çerez grubu her türlü kilo almaya destekçidir. Bal, pekmez grubu sağlıklı kilo almaktır. Hazır yiyecekler yerine çerez gruplarına yönelmek daha iyidir. 1 kilo yaş hurma tüketilir ise fazla kalori almış olurlar. Sık sık yer fıstığı tüketmek etkili çözüm olur. Her bir tanesi neredeyse 9 kaloriye sahiptir. Tayin, pekmez kalori açısından etkilidir. Ara öğünlerde taze sıkılmış meyve suları önemlidir. Tarhananın ölçüsüne dikkat edildiğinde sorun olmuyor. Kırmız et yok ise yumurtalı salata yapmak bizim için her türlü faydalı olacaktır. Bize en çok kendimi durduramıyorum, diye şikayetlerde bulunuyorlar. İnanılmaz tatlı yiyorum diye şikayet ediyorlar. Bayanlar daha çok tatlıcıdır. Genel olarak insanları ekmekten uzaklaştığını görüyoruz. Biz şehirde çok fazla pilav tüketiyoruz.”

 

“Strese Girip Çok Fazla Gıda Tüketiliyor”

Psikolojik olayların insan sağlığını altüst ettiğini ve bundan kurtulmak için bitki çaylarının tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Karaoğlan şunları söyledi: “Psikolojik olaylar kilo alıp vermekte çok etkili oluyor. Danışanlarımızın bu konuda psikolojik rahatsızlıkları da oluyor. Bazıları diyor sinirleniyorum, gece 4 adet lahmacun tüketiyorum diyor. Pasta tüketiliyor, sıkıntıdan çikolata yiyorum diyenler oluyor. Psikoloji olarak rahatsızlandığınızda bitki çayları tüketilmesi gerekiyor. Sigara kansere yüzde 5 etkili ama beslenme yüzde 35 etkilidir. Bu yapılan araştırmalarda hep çıkıyor. Sigarada çok zararlı ama gece yarılarından sonra gıda tüketmek sağlıklı değildir. Bazı insanlar psikoloji yönden sinirlendiklerinde hiç yemek yemiyorlar, bunlar zaten zayıf insanlar. Mide krampları oluyor. Her sinirlendiğinizde bir şeyler tüketmek yerine bitki çayları tüketilmesi gerekiyor.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
CHP’li Ünal Ateş’ten 1 Mayıs mesajı
CHP’li Ünal Ateş’ten 1 Mayıs mesajı