Ramazan Bayram tatilini memleketi Kahramanmaraş’ta geçiren Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Cumartesi günkü ziyaretini turizm merkezi olan Onikişubat İlçesinin Ilıca mahallesine yaptı. Çocukluğunda ailesiyle birlikte her yıl Ilıca’ya gittiklerini dile getiren Kaynak bu kez hükümetin iki numaralı ismi olarak çıkarma yaptı.
Sezon açılması nedeniyle 60 bin’e ulaşan nüfusuyla dikkat çeken Ilıca’da tatilcilerle bayramlaşan ve esnafla sohbet eden Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, yıllardır tatilcilerin ve Ilıca halkının beklediği yol müjdesini verdi. Kaynak; “ailemle birlikte 6 yaşından beri Ilıca’ya geliriz. Ilıca’nın benim hayatında ayrı bir yeri var. Bu ziyaretimizde elimiz boş gelmeyelim, ‘gidilen yere eli boş gidilmez’ diyerek karayolu meselesinin çözmek için startı verdim. Karayolları Bölge Müdürümüzle görüştüm ve proje için bir yıl öngörülmüş. Bende bu projenin yıl sonuna kadar hazır olup yıl başından itibaren bu yola başlanılması talimatını verdim. İnşallah gelecek yıl vatandaşlarımız ülkemizin bir mücevher sergisinden geçiyor gibi, Menzelet Barajının, Ali Kaya’sının ve Çam Yeşili ormanlarımızın içinden Ilıca’ya ulaşımlarını sağlayacağız” dedi.
İl Başkanlığı döneminde Ilıca Belde Belediyesi ve İl Özel İdaresi bütçesinden Süleymanlı kavşağı ile Ilıca’ya kadar olan bölümün çalışmalarına başladığını da hatırlatan Kaynak, Suçatı Mahallesinden Süleymanlı’ya kadar olan bölümün kendilerine yakışmadığını, karayolları ağında olan bu yolun gelecek yıl yapılacağını müjdeledi.
Ilıca’da vatandaşlarla da sohbet eden Kaynak bazı vatandaşların selfie isteklerini de geri çevirmedi. Ilıca’daki konuşmasında terörle mücadeleye de değinen Kaynak, ülkenin tarihin en büyük terörle mücadelesini gerçekleştirdiğine dikkat çekerek Ortadoğu’da oynanan oyunları anlattı.
ILICA YOLU GELECEK YIL YAPILIYOR
Bayram tatilini memleketi Kahramanmaraş’ta geçiren Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Onikişubat İlçesine bağlı Ilıca Mahallesini ziyaret etti. Çocukluğundan beri ayrı bir yeri olduğunu belirttiği Ilıca’ya elinin boş gelmediğini belirten Kaynak Ilıca yolunun yapılacağı müjdesini verdi.
Ramazan Bayramını memleketi Kahramanmaraş’ta geçiren Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak hafta sonu Ilıca’ya çıkarma yaptı. Ilıca’da tatilcilerle ve esnaflarla sohbet eden Kaynak; “bize yakışmayan bu yola önümüzdeki yıl başlayacağız. Buraya eli boş gelmek istemedim ve Karayolları Bölge Müdürünü aradım. Bölge Müdürümüz proje için bir yıl öngörüldüğünü söyledi. Bende, yılsonuna kadar projeyi tamamlayıp yılbaşından sonra bu yola başlanılması talimatını verdim” dedi.
Süleymanlı yol kavşağı ile Ilıca arasının yapımına kendisinin il başkanlığı döneminde Ilıca Belde Belediyesi ve İl Özel İdaresinin müşterek çalışmasıyla başlanıldığını da hatırlatan Kaynak; “inşallah önümüzdeki yıl tatilcilerimiz ve bölge halkımız ülkemizin bir mücevherinden geçer gibi Menzelet Barajı, Ali Kayası ve Yeşil orman eşliğinde seyahat ederek Ilıca’ya ulaşımlarını sağlayacaklar” dedi.
Terörle mücadeleye de vurgu yapan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, ülkede tarihin en önemli terör mücadelesinin verildiğini kaydederek, “Şimdi ülkemizde bir yandan tarihimizin en önemli terörle mücadelesi gerçekleştiriliyor, bir yandan Suriye'de adeta çöken, enkaz haline gelen bir devlet var. Bir yandan tarihinde hiç bir zaman bir araya gelmemiş Amerika ile İran'ın ittifakı var. Etrafımızda çok enteresan işler oluyor. Ama bu süreçte gerçekten bir dünya liderine sahibiz, Recep Tayyip Erdoğan'a sahibiz. Bir yandan Doğu'muzda, Güneydoğu'muzda terörle teröristle, sivil, masum halkı ayıran bir Cumhurbaşkanı bir hükümet. Diğer yandan adeta teröristin adeta değil gerçekten inlerine giren bir terörle mücadele. Bu terörle mücadele için bizler özellikle son 11 aydan beri askerimize, polisimize, korucumuza, halkımıza ne kadar minnet duysak az" dedi.
Türkiye'nin stratejik konumuna dikkat çekerek Kaynak, konuşmasının devamında ise “Türkiye dünyanın en önemli jeostratejik yerinde. Bizim Doğu'muzda enerji kaynaklarının; petrolün, doğalgazın üçte ikisi var, Batı dünyasında bu petrolün üçte ikisini tüketen ülkelerle dolu. Ve bu arada bu vatan toprakları, bu sebeple hep başkasının el attığı, göz diktiği bir yer. Ama 1071'den beri bu toprakları beraber vatan yaptığımız, Türk'üyle, Kürt'üyle, Sünni'siyle, Alevi'siyle, Çerkez'iyle, Laz'ıyla Allah'a hamdolsun bu bayrağı 1071'den beri yere düşürmedik, millet olarak tekrar da yere düşürmeye fırsat vermeyeceğiz. Çanakkale son kalemizi düşürmediğimiz bir yer oldu. İşte bu bayrağın rengi Çanakkale'de; Maraşlısıyla, Haleplisiyle, Muşlusuyla, Tekirdağlısıyla bütün vatandaşlarımızın kanından geliyor. Çanakkale'den 100 yıl sonra 2015'te, 2016'da aynı şartları yeniden yaşadığımızı lütfen bilin. Bu millet bütün sıkıntılarına rağmen 3 milyon muhacir besliyor. Düşünün ki Kanada'ya gitmiş 150 kişilik bir Suriyeli grubunu Kanada Başbakanı havaalanında, uçak kapısında karşılıyor. Bizim 3 milyon muhacirimiz var ve sizin alın terinizle kazandığınız; devletimize vergi olarak verdiğiniz paralarla da bu insanlara bakılıyor. Çünkü bu Anadolu, bütün mazlumların tarihten beri sığınağıdır, Anadolu ana kucağıdır. Peygamberimizden bin 400 küsür yıl sonra onlar muhacir olma külfetine katlanmışlardır, Allah bize de ensar olmayı nasip etti. Allah ona layık olmayı nasip etsin" diye konuştu.



YORUMLAR