Gitmediği hastane kalmadı, şifayı KSÜ’de buldu
Reklam

Gitmediği hastane kalmadı, şifayı KSÜ’de buldu

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniğine kol ve bacaklarında uyuşma ve kas gücü kaybı şikâyeti ile başvuran ve yapılan tetkikler sonucunda omuriliğinde 3,5 cm’lik tümör tespit edilen 45 yaşındaki hasta, gerçekleştirilen başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.

07 Kasım 2022 - 02:11

KSÜ HASTANESİ’NDE BOYUN OMURİLİĞİNDEN 3,5 CM'LİK TÜMÖR, BAŞARIYLA ÇIKARILDI

Kahramanmaraş'ta yaşayan 45 yaşındaki Nazlı Palalı, 2020 yılında el ve ayaklarında uyuşma şikâyetiyle başvurduğu birçok özel ve devlet hastanesi ameliyatın riskinden dolayı hastayı ameliyat etmekten kaçındı.

Bu süreçte İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok hastaneye başvuran Nazlı Palalı, ameliyat olamadığı gibi gittiği hastanelerden bir türlü sonuç alamadı.

Uzun araştırmalar sonucu Palalı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İdris Altun'a başvurdu. Altun tarafından yapılan muayene ve tetkiklerde hastanın boyun ( servikal) omuriliğinde yerleşimli ve omuriliğe tamamen basan 3,5cm'lik büyüklüğünde tümör olduğu, kol ve bacaklarındaki güçsüzlük ve kas gücü kaybının tümörden kaynaklandığı tespit edildi. Beyinden çıkarak tüm vücudu kontrol eden ve solunum görevinde etkili olan omuriliğin içinde yerleşimli tümörün tüm risklerini kabul eden ve Doktoruna güvenen hasta başarılı bir ameliyat geçirdi.

“FELÇ KALMA İHTİMALİ İLE AMELİYATA GİRDİ”

Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İdris Altun, ameliyat hakkında şunları belirtti: “Tümör tüm vücudu kontrol eden, solunum fonksiyonunda etkili olan servikal 4 omurgadan başlayarak 5 omur seviyesinden 6 omura kadar uzanan omurilik içinde yerleşimliydi ve omurilik kanalının ön kısmındaydı. Boyun ön kısımdan çıkarılabilmesi için en az 2 boyun omurga kemiğinin alınması gerekiyordu. Boyun Arka tarafından çıkarılması durumunda omuriliğin zedelenme riski çok yüksek olup felç kalma ihtimali ve hayati risk taşıyordu. Omurgaların çıkarılması, şah damarlar, yemek borusu ve soluk borusunda zedelenmeler ve yaralanmalar olabileceği için arka kısımdan ameliyata kara verildi. Arka kısımdan 3 omurgaya kısmi pencereler açılarak kitleye ulaşıldı. Kolları kontrol eden ve omuriliği besleyen damarların arasından3,5 cm lik  kitle tamamen başarı ile çıkarıldı. Ameliyat sırasında hiçbir komplikasyon olmadı. Ameliyat sonrasında sinir hattı rahatladı. Hastamız gayet iyi ve rahat durumda. Hastamızı bugünde yürüterek taburcu ettik.”

"BEN ÖNCE ALLAH'A, SONRA DOKTORUMA ÇOK GÜVENDİM."

Nazlı Palalı ameliyatın ardından sağlığına kavuştu. Birçok doktora gittiğini ancak hiç kimsenin kendisini tedavi etmek istemediğini belirten Nazlı Palalı, bu riski alarak kendisini ameliyat yapan Altun'a teşekkür etti. Ameliyatın başarılı geçmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirten palalı, şunları söyledi, "Doktorumdan Allah razı olsun. Ameliyatımı yaptı. Sağlığıma kavuştum. Ameliyat riskliydi ve doktor ameliyat öncesi felç olabilirsin, ölüm tehlikesi var diyerek riskleri anlattı.Riski alıyorum dedim. Ben önce Allah'a sonra doktoruma güvendim, çok şükür bir şey de olmadı. İdrisHoca’ma ve ekibine çok teşekkür ederim" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
Kahramanmaraş’ta beton mikseri devrildi
Kahramanmaraş’ta beton mikseri devrildi