Gözlük, gözlükçüden alınır!

Gözlük, gözlükçüden alınır!

Yaz aylarıyla beraber bir ihtiyaç haline gelen güneş gözlüğünü kesinlikle gözlükçüden alın! Zira işportacılarda ya da giyim mağazalarının bir bölümünde sergilenen gözlükler, sadece gözü bozuyor.

05 Mayıs 2017 - 15:51

Gözlükçülerde satılan gözlüklerin Sağlık Bakanlığı onaylı olduğunu ifade eden Optisyen Enes Taşdemir, güneş gözlüğü seçimi ve kullanımına ilişkin şu bilgileri verdi: “Güneş gözlüklerinin camları önemlidir. Camlardaki polarizasyon özelliği ayrıca içten kaplama özelliği olması gerekmektedir. İçten kaplama, güneşin bütün zararlı ışınlarından gözleri koruyacaktır. Ayrıyeten de yüzde 400 orasında ultraviyole ışınları (UV) koruması sağlar. Önceden bu ıran yüzde 100 idi. Ama güneş ışınları artık daha da fazla zarar vermeye başladığı için firmalar bunu yüzde 400’e çıkardı. Polarizasyon dediğimiz yansımaları ortadan kaldıran bir özelliktir.” , Ucuz olduğu için vatandaşların seyyar satıcılardaki gözlükçülere yöneldiğini aktaran Taşdemir, bu tür gözlüklerin sadece renkli camdan ibaret olduğunu ve gözleri korumaktan çok bozduğunu kaydetti. Optisyen Taşdemir, şu değerlendirmelerde bulundu: “Vatandaşlarımızın dışarıda seyyar satıcılarda satılan gözlüklerden almalarını kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Vatandaş, ucuz olduğu için bunlara yöneliyor; ama onlarınki sadece renkli cam. Bu düz renkli camlardan güneş direkt içeri giriyor. Bu tür gözlükler, gözleri korumak bir yana aksine gözü bozuyor. Biz, kesinlikle işportacılarda satılan gözlükleri önermiyoruz. Ayrıca giyim mağazalarında da gözlük satılıyor. Onları da kesinlikle önermiyoruz. Gözlüklerin, gözlükçüden alınması gerekiyor. Onlara Sağlık Bakanlığı onaylı ve faturalı bir şekilde gelen ürünlerdir bunlar.”

2017’NİN MODASI HARRY POTTER TARZI

2017’nin en gözde modellerinin Harry Potter stili olduğunu dile getiren Taşdemir, renkli aynalı camlarıyla Harry Potter tarzı gözlüklerde de içten kaplama ve UV koruma bulunduğunu bildirdi. Taşdemir, güneş gözlüklerinin seçimine ilişkin şunları söyledi: “Gözlük seçiminde renk en önemli faktörlerden biridir. Mesela kahverengi, rengi canlandırır. Siyah, gözü zararlı ışınlardan iyice korur. Bir de yeşil vardır. Rayban yeşili gibi yeşiller vardır. Bunlar hem parlak gösterir hem de gözünüzü korumuş olur. Çocuklarda güneş gözlüğü kullanımı için şunu söyleyebilirim: çocuklar yürümeye başladığında güneş gözlüğü kullanabilir. Çocuklar ortalama 1,5 yaşlarında özellikle yaz aylarında polarizasyon özelliği bulunan içten kaplamalı özelliği bulunan gözlüklerden kullanırsa göz sağlığı için çok faydalı olur. Ayrıca çocuklar için yapılan gözlüklerde esneklik üst düzeye çıkartılıyor ve herhangi bir kırılmanın önüne geçilmiş oluyor.” (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın 
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın