Gribin Panzehiri Kelle Paça!

Gribin Panzehiri Kelle Paça!

Kahramanmaraş’ta bir kültür haline gelen ve onlarca derde deva olan Kahramanmaraş Kelle Paçası, gribin de panzehiri konumunda!

01 Kasım 2017 - 07:33 - Güncelleme: 01 Kasım 2017 - 07:36

Kış mevsiminin kendisini hissettirmesiyle başlayan soğuk havalar nedeniyle gribal rahatsızlıklar da artmaya başladı. Kış yaklaşırken grip salgını da kendini göstermeye başladı. Özellikle iş yerlerinde ve okullarda grip salgını hızla yayılıyor. Gripten korunmak ve grip olmadan önlemleri almak için birçok alternatif bulunuyor. Bunlardan biri de kelle paça. Kahramanmaraşlı Kelle Paça Ustası Remzi Ulaş, beslenme uzmanlarının da gripten korunmak için tüketimini teşvik ettiği kelle paçanın; gripten kansere, kemik erimesinden kırıklara kadar birçok hastalığın tedavisinde doğal ilaç olarak kullanıldığını söyledi.

Kelle paçanın faydalarının insan sağlığının ihtiyaç duyduğu en kuvvetli ihtiyaçlara sahip olduğunu belirten Kelle Paça Ustası Remzi Ulaş, “Bir tas kelle paça çorbası içerek doğal yollardan şifa almış oluyoruz. Gripten, kansere, kemik erimesinden, kırıklara kadar birçok hastalığın tedavisinde kelle paça baş rolde. Sadece Türkiye'de değil birçok farklı ülkede de şifa kelle paçada aranıyor” ifadelerine yer verdi.


Kelle paça çorbasının yağ oranı ve kalori açısından oldukça yüksektir olduğunu kaydeden Ulaş, “Kolestrol bakımından da yüksek bir besin değerine sahip olan kelle paça başta çocukların gelişimine büyük fayda sağlıyor. Kelle paça özellikle soğuk algınlığına iyi gelerek grip ile savaşıyor. Omega 3 bakımından zengin olan kelle paça çorbası bu özelliği ile bağışıklığı güçlendiriyor” dedi.

Genellikle halk arasında kırık ve çıkık durumlarında paça çorbası içmenin tedavi ettiğine inanıldığını aktaran Ulaş, şöyle konuştu: “Kelle paça çorbasının kırık ve çıkıklarda tedavi edici olduğuna dair henüz bir araştırma mevcut değildir. Ancak genellikle kırık ve çıkık durumlarında hasta daha az hareket etmek durumunda hatta bazen yatağa bağlı kalmaktadır. Eskiler genelde kırık ve çıkık durumlarında hemen evde kelle paça yaparmış. Bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçeklik olmasa da kelle paçanın kırık ve çıkıklara iyi geldiği denenmiş ve doğrulanmıştır. Çünkü kırığı ve çıkığı olan biri daha az hareket edeceğinden hatta kimi durumlarda yatağa bağlı kalacağından kelle paça gibi besin değeri yüksek bir gıdadan destek alabilir.”

Kelle Paça Ustası Ulaş, kelle paça içerisinde bulunan kollajen sayesinde kanser hastalarının tedaviye cevap vermelerinde de etkin olduğunu belirterek; şunları kaydetti: “Zayıflık, eğer sağlam bir bünyeniz yoksa hastalıklara da davetiye çıkartıyor. Eğer hem zayıf hem de bağışıklığınız güçlü değilse mutlaka kelle paça için. Kelle paçanın içeriğinde bulunan yüksek yağ oranı hem sağlıklı bir şekilde kilo alımına yardımcı olur hem de bünyeyi güçlendirir. Eğer kilo almak ve bağışıklığınızı güçlendirmek istiyorsanız günde iki kase kelle paça tüketebilirsiniz.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
CHP’li Ünal Ateş’ten 1 Mayıs mesajı
CHP’li Ünal Ateş’ten 1 Mayıs mesajı