GSF 16. Resim Yarışması Resim Sergisi açılışı...
Reklam

GSF 16. Resim Yarışması Resim Sergisi açılışı gerçekleştirildi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından düzenlenen Türkiye’nin resim alanında en uzun soluklu yarışmalarından biri olan “Üniversite Öğrencileri İçin 16. Resim Yarışması” sonucunda dereceye giren ve sergilenmeye değer görülen eserlerin yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi.

10 Mayıs 2019 - 16:23

KSÜ GSF Sergi Salonunda sanatseverlerin beğenisine sunulan serginin açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş yaptı. Yarışmaya katılan bütün eser sahiplerine teşekkür eden ve dereceye girenleri tebrik eden Rektör Yardımcısı Okumuş, Güzel Sanatlar Fakültesi yönetimi ve çalışanlarına sanat alanında öncülük eden çalışmaları için teşekkür etti.

GSF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı ise alanının en uzun soluklu ödüllü yarışmasını 16 yıldır başarıyla sürdürdüklerini ifade ederek, yarışmaya destek veren başta Rektör Prof. Dr. Niyazi Can olmak üzere üniversite yönetimine teşekkürlerini sundu.

Üniversite Öğrencileri İçin 16. Resim Yarışması’na, Türkiye’deki 31 üniversiteden 166 katılımcının 285 eserle katıldığını belirten, Dekan Özkarcı, dereceye giren eser sahiplerini tebrik ederek başarılar diledi.

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş ve protokol üyeler sergiyi gezerekken, GSF Üniversite Öğrencileri İçin 16. Resim Yarışmasında dereceye giren ve sergilenmeye değer görülen eser sahiplerine katılım belgelerini takdim edildi.

Biçim-içerik dengesi, özgünlük, orijinallik, yenilik ve taklit eser olmama gibi bir sanat yapıtında bulunması gereken ölçütler dikkate alınarak yapılan değerlendirmeler sonucunda yarışmaya katılan 285 eserden ön elemeyi geçen 129’u arasında yapılan ikinci değerlendirmenin ardından 3 esere ‘Başarı Ödülü’, 3 esere ‘Mansiyon Ödülü’ ve 1 esere ‘Jüri Özel Ödülü’ verildi. 74 eser sergilenmeye değer görülürken 48 eser ise sergi dışı bırakıldı.

KSÜ GSF Üniversite Öğrencileri İçin 16. Resim Yarışması neticesinde Akdeniz Üniversitesinden Nursun Hafızoğlu, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinden Sevda Yenipınar ve Selçuk Üniversitesinden Osman Yakız ‘Başarı Ödülü’ne layık görülürken Anadolu Üniversitesinden Yasin Canlı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinden Ertuğrul Yücel ve Akdeniz Üniversitesinden Mahmut Özdemir ise ‘Mansiyon Ödülü’ aldı. ‘Jüri Özel Ödülü’ne ise Gaziantep Üniversitesinden Alpago Batuhan Erdönmez layık görüldü.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x