Güçlü Türkiye ile bizi durduramazlar

Güçlü Türkiye ile bizi durduramazlar

TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç tekstil işçileri ile yemek yedi. İşçilerle sohbet eden Güvenç; “PKK’yı bize saldırttılar, 15 Temmuz’da dünya tarihinin en ağır saldırısını yaptılar, darbe girişiminde bulundular, buna rağmen ülkemizin 2,9 büyümesini durduramadılar. Güçlü hükümet, güçlü yönetim olursa durdurma şansları da yok.” Dedi.

05 Nisan 2017 - 14:35

Referandum çalışmalarını aralıksız sürdüren TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç Lütuf Mensucat’ta çalışan tekstil işçileri ile öğle yemeğinde buluştu. İşçilere neden ‘evet’ oyu verilmesi gerektiğini anlatan Güvenç işçilerden dua ve destek istedi.

 

ÜLKEMİZİN KOALİSYONLARA MUHTAÇ OLMASINI İSTİMOYURUZ

16 Nisan’da yapılacak referandumun tarihin en kritik seçimi olduğunu belirten Güvenç, Türkiye’nin artık koalisyonlara muhtaç olmasını, istemediklerini belirtti. Güvenç; “Türkiye’nin koalisyonlara muhtaç olmasını istemiyoruz, korkulu rüya görmek istemiyoruz, bir daha Cumhurbaşkanı Başbakan kavgası istemiyoruz. Bir daha Kahramanmaraş’tan oy verip te bizim oyumuz üzerinde Ankara’da gizli pazarlıklar yapılmasını istemiyoruz.

Seçim akşamı milletin yüzde 51 oyunu alan cumhurbaşkanının işe başlamasını, 5 yıl sonra gelip millete hesap vermesini arzu ediyoruz. Temel mesele budur, gerisi teferruattır. Bu ülke ne çektiyse 1950 yılından bu yana koalisyondan çekti, cumhurbaşkanı-başbakan kavgasından çekti. 1950’den beri millet bir kere Menderes’le bir kez Özal’la bir kez de Recep Tayyip Erdoğan’la sıkıntıyı aştı. Onun dışında hep koalisyon, hep sıkıntı, hep kirli pazarlıklar.” Dedi.

 

AYNI EVDEN SAĞCI VE SOLCU ÇIKARTTILAR

Konuşmasına Adnan Menderes döneminden örnekler vererek devam eden Güvenç şöyle konuştu; “Menderes’in yaptıklarını 60-70’li yıllarda perişan ettiler, kardeşi kardeşe kırdırdılar. Aynı evin içerisindeki çocukları sağcı ve solcu diye bir birine düşürdüler, bir birine öldürttüler. 90’lı yıllarda üç devlet bankasını 100 milyar dolar dolandırdılar. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’le Başbakan Bülent Ecevit arasında anayasa kitapçığı kavgası sonucunda faizler bir gecede yüzde 7 bin 500’lere çıktı. Biz artık bunlar olmasın istiyoruz.

 

80 YILDA YAPILANIN 3 KATINI YAPTIK

15 yıldır desteklediğiniz için, Türkiye 80 yılda yapılanın 3 katı büyüdü. 2002 yılında 3 bin 300 dolar olan kişi başı milli gelir bugün 10 bin dolarlara çıktı. 2002 yılında asgari ücret 184 TL idi, 1 kutu antibiyotik ilaç 55 TL idi. Bugün asgari ücreti bin 400’lere bin 500’lere çıkarttık, bir kutu antibiyotiği ise 7 liraya indirdik. Bu ülkeyi nasıl soyduklarını anlatmak için başka söze gerek yok.

Kötü gidişi durdurduk, iyiye doğru ciddi bir gelişme var. PKK’yı bize saldırttılar, 15 Temmuz’da dünya tarihinin en ağır saldırısını yaptılar, darbe girişiminde bulundular, buna rağmen ülkemizin 2,9 büyümesini durduramadılar. Güçlü hükümet, güçlü yönetim olursa durdurma şansları da yok. Biz 2019 seçimlerinde bir 7 Haziran gelmesinden, bir koalisyonun gelmesinden korkuyoruz. Onun için ABD, Kandil, Avrupa ülkemiz için iyi şeyler düşünmüyor.

 

RECEP TAYYİP ERDOĞAN NE SÖYLÜYOR;

Biz bunlarla savaşmak istemiyoruz. Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı şey; ‘bize saygı duyacaksınız, devletle milleti barıştıracağız, birlik ve beraberlik içerisinde olacağız, fakir insanlarımızın yüzünü güldüreceğim. Senin insanın mutlu refah içerisinde yaşarken yokluk ve yoksulluk benim insanımın kaderi olamaz. 100 yıl önce hasta Osmanlı dediğiniz dönemdeki haritalarınızı şimdi size çizdirmeyeceğiz. Siz 10 bin km, 20 bin km ötede petrolü doğalgazı sudan ucuza kullanırken, bu coğrafyanın insanına üç katı, beş katı kullandırtmayacağım.’ Diyor. Bunu gördüğünüzü düşünüyorum, büyük resimdeki olanları artık fark ettiğinizi düşünüyorum.  Dış güçler ve içerdeki maşaları ayaklanmış vaziyette; ‘işte referandumda ‘hayır’ çıkartacağız, Ak Partiyi götüreceğiz’ diyorlar. Buradan haykırıyorum; sorun onlara, Ak Partiyi götürüp de yerine neyi getireceksiniz, merdivene tersten binen Kılıçdaroğlu mu bu ülkenin sorunu çözecek? Dağın temsilcileri mi bu ülkenin sorunlarını çözecek? MHP’yi bölüp parçaladıktan sonra mı onlarla beraber mi bu ülkenin sorunlarını çözeceksiniz?”

 

HER YIL 1 MİLYON GENCE İŞ BULMAK ZORUNDAYIZ

Sorumlulukları olduğunu, büyümek ve ilerlemek zorunda olduklarına da dikkat çeken TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç konuşmasını şöyle sürdürdü; “20 milyon genç nüfusumuz var, her yıl 1 milyon insana iş bulmak zorunda olan bir ülkeyiz. Şundan emin olun Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 24 saat çalışarak bu ülkenin iki yakasını bir araya getiriyoruz. Bilesiniz ki; sizin bize desteğiniz olmasa, arkamızda gücünüz olmasa, böyle sesimiz çıkmaz, böyle de çalışamayız. Mutlaka sandığa gidin, ufak tefek hatalarımız olabilir bunları görmeyin.

 

BELEDİYELERİMİZ KÖYLERİMİZİ PARKE YAĞMURUNA TUTTU

Az önce bir arkadaşımız trafik ışığında fazla beklediğini söyledi, olabilir, bir yerde altyapıyla ilgili bir sorun olduğunu söylediler. Olabilir, fakat bizim aldığımızda ülkemizin ne durumda olduğunu biliyorsunuz. Nereden nereye getirdiğimizi biliyorsunuz, bizi yargılarken, bizi sorgularken neler yaptığımızı bakarak sorgulamanız lazım. 3 yılda büyükşehirle gerek ilçe belediyelerimiz gerek büyükşehir belediyemizle köylere parke taşı yağdırıyorlar. Köylere sıcak asfalt yapmaya başlandı, oyun parkları yapılmaya başlandı.

 

BİR MENFEZ İÇİN ANKARA’YA YALVARDIĞIMI BİLİYORUM

Ben 33 yıl önce Kahramanmaraş Valiliğinde göreve başlamış bir kardeşinizim. Anadolu’nun çeşitli ilçelerinde kaymakamlık yaptık. Bir tane menfez için, bir tane köprü için 2 yıl, 3 yıl Ankara’ya yalvardığımı biliyorum. Şimdi bir kardeşimiz buranın oyun parkının olmadığını söylüyor, hemen başkanımıza söylüyoruz 15 gün içerisinde oraya oyun parkı kuruluyor. Bu hizmet kervanı geride kalmamalı.

İmam Şafi diyorki; ‘Savaşta düşmanın attığı oklar, seni dosta götürür’ diyor. Fötü’nün, Kandil’in, ABD’nin, Avrupa’nın hedefine baktığınızda nasıl bir pozisyon alacağınızı görürsünüz diye düşünüyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu Genişletiliyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu...
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı