Güngör, Görme Engellilerle Kahvaltıda Buluştu

Güngör, Görme Engellilerle Kahvaltıda Buluştu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Türkiye Görme Engelliler Derneği Kahramanmaraş Şubesi üyeleriyle bir araya geldi.

20 Eylül 2021 - 04:29

Teras Kafe tesislerinde düzenlenen kahvaltı programında Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve Türkiye Görme Engelliler Derneği Kahramanmaraş Şubesi üyeleri buluştu.

Programda, Güngör görme engellilerin sorunlarını not alarak gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti.

Türkiye Görme Engelliler Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Mustafa Çakmak, Belediye Bakanı Hayrettin Güngör’ün kendilerine yakınlık gösterdiğini belirterek teşekkür etti. 

Çakmak, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Tuğba Gökçen ve Abdulkadir  Gülmez’e kendilerine verdikleri destek için teşekkür plaketi verdi.

“BİZİ ALLAH’TAN BAŞKA KİMSEYE MUHTAÇ ETMEYİN BAŞKANIM”

Şube Başkanı Çakmak şunları dile getirdi : “İlimiz genelinde biz görme engelliler olarak, yöneticilerimizden isteğimiz şudur ki, Allah rızası için bizi Allah’tan başka kimseye muhtaç etmeyin başkanım. Sizin emeklerinizle, sizin gayretlerinizle, sizin hizmetlerinizle biz çarşıda rahat dolaşmak, gezmek istiyoruz. Çünkü bizde bu toplumun bir ferdiyiz.

Diğer bir konu toplu taşıma noktasında, bazen bir bakıyorsunuz otobüslerimiz çalışıyor, içindeki sesli yanıt sistemi otobüs şoförleri tarafından mı kapatılıyor, e kent firması tarafından takip mi edilmiyor, ulaşım hizmetleri tarafından koordineli bir şekilde takip mi edilmiyor? Biz bunu gerçekten sizden özellikle istiyoruz. Çünkü işe giden, iş ve işlemlerini takip eden ve bu toplumda yaşamak zorunda olan bir görme engelli kesimimiz var. Bunların hayatlarını idame ettirmesi gerekiyor sayın başkanım. Bundan dolayı ne kadar erişilebilir alan rahat olursa bizde sizlerin sayesinde Rabbimden başka kimseye muhtaçlığımız kalmaz. Lütfen elinizden geldiği kadar şehrimizi erişilebilir hale getiriniz, getiriyorsunuz da zaten.

“BAZEN BİRİNİN KOLUMUZDAN TUTUP KARŞIYA GEÇİRMESİNİ BEKLİYORUZ”

Şu anda 60 kavşağımızda sesli sinyalizasyon sistemi bulunmaktadır, bu hayrettin Başkan geldikten sonra oldu arkadaşlar. Ancak şehir içerisinde bu, biz kör olduğumuz için anlamıyoruz, akıllı kavşak sistemi diyorlar, bu akıllı kavşak sisteminden dolayı biz hale şehrin içinde sesli sinyalizasyon sistemine kavuşamadık. Örneğin, büyükşehir belediyesinin karşısındaki kavşak, valiliğin karşısındaki kavşak, en önemli noktalar. Yani bizim için Ulu Cami, Müftülük Meydanı, Büyükşehir Belediyesinin önü, birçok arkadaşımız gelip giderken çok zorlanıyor.  Bazen birinin kolumuzdan tutup karşıya geçirmesini bekliyoruz. Başkanım sizden istirhamımdır lütfen bizi Allah’tan başka kimseye muhtaç etmeyin.”

Kendileriyle daha sık bir araya gelmeyi istediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, yoğun iş temposu nedeniyle bunu gerçekleştiremediklerini ancak gelişmeleri sürekli takip ettiğini kaydetti.

AK Parti Hükümetleri döneminde çok farklı gruplara çok büyük destek verdiklerini ifade eden Güngör şunları dile getirdi: “Devletimizin sosyal koruma şemsiyesi altında bütün vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermiş oluyoruz. Eksiğimiz, gediğimiz oluyor ama bu konuda inşallah bize ulaşan sorunların hepsini çözeriz.

Hem otobüslerde, hem kavşaklarda hem ışıklarda bunları peyderpey düzenlemiş olacağız. Otobüslerin denetimini artıracağız.”

Güngör, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde müzik yeteneği olan engellilerin de katılabileceği daha coşkulu bir program düzenlenebileceği müjdesini verdi.

Yaklaşan 15 Ekim Beyaz Baston ve Güvenlik Günü nedeniyle derneklerine tekerlekli teleskopik baston isteyen Dernek Başkanı Çakmak’ın ricası üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, bu isteği yerine getireceği sözünü verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x