Gürbüz: “500 kişilik istihdam sağlanacak”

Gürbüz: “500 kişilik istihdam sağlanacak”

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, 164 yıldır Kahramanmaraş’ta mobilya üzerine hizmet veren Hasesoğlu Ahşap Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Hasesoğlu ile görüşerek, Elbistan’a yatırım yapmaya davet etti. Hasesoğlu ise Elbistan’a yatırım için ARGE çalışmalarına başladıklarını söyledi.

24 Haziran 2020 - 02:38

Fabrika’nın kurulum aşamasını tamamlayıp tam kapasite ile çalışmaya başladığında yaklaşık 500 kişilik bir istihdam sağlanacağını belirten Başkan Gürbüz, “Gençlerimizin istihdamı noktasında da çok önemli bir katkıyı görmüş olacağız” dedi.

Başkan Gürbüz’ün ziyareti sonrası değerlendirme yapan Hasesoğlu Ahşap Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Hasesoğlu, yapılacak istihdamın tamamının yöre halkından seçileceğini vurguladı.

Hasesoğlu açıklamasının devamında, “Hasesoğlu Ahşap olarak 1856 yılından itibaren Kahramanmaraş’ta hizmet vermekteyiz. Sağ olsun Belediye Başkanımız bizleri bu gün ziyaret ederek Elbistan’a yatırım yapmaya davet etti. Bizlerde Elbistan’ın ticaret hacmini bildiğimiz için Elbistan’da 50 bin metrekare kapalı bir alana fabrika kurma kararı aldık. Bunun içinde fizibilite ve ARGE çalışması başlattık. Kurulacak olan işletmemizde mobilya üretimi yapılacaktır. İşletmemiz tam kapasite ile çalışmaya başladığında 500 kişilik bir istihdam sağlanacak. Tabi biz bu istihdamın tamamını bölge halkında sağlayacağız. Üretilen malzemelerimizin pazar alanı genellikle Avrupa ülkelerine ihraç edilecektir. Artık tüm dünyada sağlığın çok önemli olduğu bir kez daha kanıtlanmıştır. Bizlerde fabrikalarımızda insan sağlığı için önem arz eden ve tamamen doğadan gelen master panel kullanıyoruz. Sayın Başkanımız bizlere Elbistan’a yatırım yapma konusunda her türlü desteği vereceğini belirtti. Kendisine hem ziyareti için hem de desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

100 MİLYON TL’LİK BİR YATIRIM OLACAK

Daha sonra açıklamalarda bulunan Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz ise Hasesoğlu firmasının yaklaşık 100 milyon TL’lik bir cirosu olan fabrikayı Elbistan’a kuracaklarını ifade etti. Başkan Gürbüz, “Bölge dışından yatırımcıların ve finansmanın ilçemize çekilmesi, bölgemizin insan faktörünün en iyi şekilde kullanılması için son dönemde çok önemli adımlar attık. Bu noktada Organize Sanayi Bölgemizde bir yatırım atağı başladı. Ulusal çapta birçok firma gerekli yatırım zeminini değerlendirmek için Elbistan’ımıza geldi. Arsa tahsislerini yaptık. Yine bölgemizin en önemli yer altı kaynaklarından olan mermerle ilgili yatırımlar var. Biyogaz tesisi yatırımlarının çok yakında ete kemiğe büründüğünü göreceğiz inşallah. Yine güneş enerjisi ile ilgili girişimler var. Şekillenen bir besi organize sanayi bölgesi projesi var. Tüm bu çabalar, Elbistan’a çekim merkezi olma özelliğini yeniden kazandıracak. İlçemizin ekonomik yapısını büyük oranda değiştirecek bu yatırımlarla gençlerimizin istihdamı noktasında da çok önemli bir katkıyı görmüş olacağız. Bizlerde bu amaçla bu gün Kahramanmaraş’ın önde gelen firmalarından Hasesoğlu Ahşap Fabrikasını ziyaret ettik. 164 yıldır üretim yapan bu firmamızı Elbistan’a yatırıma davet ettik. Her türlü desteği vereceğimizi belirttik. Yatırım için fizibilite ve ARGE çalışmalarına başladılar. Elbistan’a yaklaşık 100 milyon TL’lik bir cirosu olan fabrika kuracaklar. Ben İbrahim beye ve bu kararı için şahsında tüm yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...