Gürbüz, “Asrın felaketini, asrın kardeşliğiyle aşıyoruz”

Gürbüz, “Asrın felaketini, asrın kardeşliğiyle aşıyoruz”

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, ihtiyaç sahibi ailelere odun ve kömür yardımına devam ettiklerini belirterek, “Asrın felaketini, asrın kardeşliğiyle aşıyoruz” dedi.

21 Aralık 2023 - 13:08

Devletin tüm kurumları, sivil toplum kuruluşları ve Elbistan Belediyesi olarak vatandaşların daima yanında olmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Mehmet Gürbüz, sokak sokak, mahalle mahalle gezerek, ulaşılmadık hiçbir vatandaş bırakmayacaklarını söyledi.

Bu kış 100 ton odun ve 100 ton kömür dağıtılacağı bilgisine yer veren Başkan Gürbüz, “Şehrimizde %95 oranında doğalgaz hattı var ve vatandaşlarımız doğalgazdan faydalanıyorlar. Ancak kırsal mahallelerimizde ve özellikle gecekondu bölgelerimizde ısınma halen soba ile devam ediyor. Kış yüzünü gösterdi ve hava sıcaklıkları oldukça düştü. İnşallah herkes yeni evine geçene kadar ve bu bölgelerimiz doğalgazla buluşana kadar, odun ve kömür ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz. Devletimiz her yönüyle ihtiyaç sahibi kardeşlerime destekte bulunuyorlar. Biz de belediye olarak bu sene 100 ton odun ve 100 ton kömür dağıtımı gerçekleştiriyoruz.

Hiçbir vatandaşımız üşümesin istiyoruz

Hiçbir vatandaşımız üşümesin istiyoruz. Herhangi bir sorun yaşamamasını istiyoruz. Dolayısıyla vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda odun kömür desteğini arttıracağız. İnşallah bu kışı hep beraber sağlıklı bir şekilde geçirip yaza kavuşuncaya kadar odun kömür eksikliği hissetmeyeceğiz. İhtiyaç duyan kardeşlerimiz, can kulağı platformuna, belediyemizin sosyal yardımlaşma derneği müracaat edebilirler. Onlar aracılığıyla da biz talepleri değerlendireceğiz ve en kısa zamanda onlara odun kömür desteğinde bulunacağız

Gıda ihtiyaçlarını da karşılıyoruz

 Aynı zamanda sosyal açıdan desteklenmesi gereken vatandaşlarımızın gıda ihtiyaçlarında temin ediyoruz. Çünkü şehrimizde maalesef kış çok çetin geçiyor. Hamdolsun depremden sonra devletimizin ve aziz milletimizin çok büyük desteğini gördük. 2023 yılı Elbistan için hem depremin hem selin hem diğer afetlerin maalesef uğrak yeri oldu. Ama tüm gücümüzle belediyemiz, devletimizin ilgili kurumları, kaymakamlığımızla birlikte çalışıyoruz. Vatandaşımızın hiçbir sıkıntısı kalmayıncaya kadar sorunların tamamı çözülünceye kadar burada onlara destek olmaya, onlarla beraber olmaya devam edeceğiz.

Ayakkabı ve giysi noktasında her türlü imkanları seferber ediyoruz

Ayrıca kıyafetle ilgili de vatandaşlarımıza yine Can kulağı ekiplerimiz aracılığıyla destek oluyoruz. Okula giden çocuklarımızın kışlık bot, mont ihtiyaçları, kışlık kabanlarının karşılanması konusunda da büyük bir çaba içerisinde. Hamdolsun hazırlıklarımızı yaptık, imkanlarımız var ve vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Yeter ki ulaşamadığımız ya da bize ulaşamayan vatandaşlarımızla ilgili bize ihbarda bulunulsun. Biz sokak sokak, mahalle mahalle gezeceğiz ve onlara mutlaka ulaşıp ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacağız. Bu anlamda okul idarecilerimizle de yakın çalışıyoruz. İzmir, İstanbul, Ankara ve yurt dışındaki derneklerinizle koordineli çalışıyoruz. STK’larımızın Elbistan'da çok büyük bir desteği var. Belediye olarak da bu anlamda ciddi bir koordinasyon sağlıyoruz. Ben depremden sonra şunu ifade etmem gerekirse, asrın felaketini biz Asrın Kardeşliği ile yendik diyebilirim. Türkiye'nin hemen hemen her kentinden buraya akın akın insanlar geldi ve çok büyük destekler verdiler. Hala o destekleri yapıyorlar, yanımızdalar, bunu hissettiriyorlar. Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde bize bu sene de odun geldi. Balıkesir Büyükşehir’imizden gıda anlamında çok büyük destekler geldi. Şunu söylemem gerekir ki 85 milyon insanımızın emeğini, yakınlığını ve kardeşliğini hissettik biz” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x