Gürbüz: “İmar konusunda kamuoyu yanlış bilgilendiriliyor”

Gürbüz: “İmar konusunda kamuoyu yanlış bilgilendiriliyor”

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Rezerv yapı alanı olarak ilan edilen Elbistan merkezindeki 56.6 hektarlık araziyle ilgili imar durumu konusunda kamuoyunda yanlış bilgiler nedeniyle bir açıklama yaptı.

05 Ekim 2023 - 01:47

Vatandaşın hiçbir şekilde hak kaybına uğramayacağının altını çizen Başkan Gürbüz, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, Büyükşehir Belediyemiz ve Elbistan Belediyemiz titizlikle çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Kamuoyunun doğru ve güvenilir bilgilere erişmesinin büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, “Rezerv Yapı Alanı olarak ilan edilen kent merkezimizdeki 56.6 hektarlık araziyle ilgili imar durumu konusunda kamuoyunda yanlış bilgiler dolaşmaktadır. Bu nedenle, doğru bilgileri kamuoyuna iletmek amacıyla bir açıklama yapma ihtiyacı hissetmekteyiz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, Büyükşehir Belediyemiz ve Elbistan Belediyemiz, vatandaşlarımızın hak kaybına uğramaması için büyük bir titizlikle çalışmalarını sürdürmektedir. Planlama ve taslak çalışmaları tamamlandığında, bu bilgiler kamuoyuyla şeffaf bir şekilde paylaşılacaktır. Bu nedenle, resmi makamlar tarafından yapılan açıklamaların dışında dolaşan bilgilere itibar etmemenizi önemle rica ediyoruz. Yanıltıcı ve kötü niyetli bilgilere karşı dikkatli olmanız, kamuoyunun doğru ve güvenilir bilgilere erişmesi için büyük bir öneme sahiptir.

Vatandaşlarımızın umutları ile oynanıyor

Vatandaşlarımızın umutlarıyla oynayan ya da onları korkutan birtakım paylaşımlar yapılıyor. Bunlara vatandaşlarımızın itibar etmemesi gerekiyor. Yetkili kurum sadece Belediyemiz ve Çevre Şehircilik Bakanlığı'dır. Bu kurumlar dışında hiç kimse sizin imar planınızla ilgili, şehrinizin geleceği ile ilgili ya da yapınızın sahip olduğu haklarla ilgili bir açıklama yapma yetkisine sahip ve haiz değil. Birisi çıkıyor kim olduğu meçhul bir şekilde açıklama yapıyor. Vatandaşlar da benim 5 katlı yerim 2 kata düşmüş gibi problemlerle belediyeye koşarak geliyor. Böyle bir şey yok. Vatandaşlarımızın aklıyla ve hisleriyle kimse oynamasın. Kurumsal ve yetkili olmayan bireysel kişilerin açıklamalarına kulak asmayın, inanmayın ve itibar etmeyin. Herkesin hakkı ve alacağı devlet güvencesi altındadır. Yer bilimsel etütlerin müsaade etmiş olduğu raporlara uygun herkesin emsalini vereceğiz.

Türkiye’de başka hiçbir belediyede uygulanmayan çalışma başlattık

Türkiye'de başka hiçbir belediye tarafından uygulanmayan bir teklifte bulunduk büyükşehir belediyemize, dedik ki; 5 katın üstüne giden katlardaki emsalleri alalım, taban alanını 0,40'dan 0,60'a büyütelim yani yukarıya doğru değil de yatay olarak genişleyelim. Bunu yaparsak zaten vatandaşımızın emsali de kaybolmamış olur. Yani yukardaki inşaat haklarını tabanda almış olurlar. Dolayısıyla satılacak daire metre kareleri de düşmemiş olur.

Bakanlığımız vatandaşın hakkını koruduğumuz için teşekkür etti

Bakanlığımız bu teklif üzerine vatandaşımızın hakkını koruduğumuz için bize teşekkür etti. Biz yasal ne kadar imkân varsa hepsini zorluyoruz. Fakat bilimsellikten uzak, mevzuattan uzak, yasalardan uzak insanları yanlış yönlendirebilecek bilgilendirmeleri kimsenin yapmaması gerekiyor. İmar planı yetkisi büyükşehir belediye ve bakanlıkta. Konuyla ilgili bu kurumlar açıklama yapmamış ama ortada imar planları geziyor. Siz bunu neye göre kime göre yayınlıyorsunuz? ilan edilmiş herhangi bir karar yok. Vatandaş oradan görüyor benim yerim yeşil alan olmuş diyor, 5 kat 3'e düşmüş diyor. Böyle bir dünya yok. Vatandaşlarımızı sıkıntıya sokmaya hakkına girmeye kimsenin hakkı yok. Vatandaşlarımıza da çağrımdır, lütfen bunlara itibar etmeyin. Ne duyarsanız ne görürseniz lütfen belediyemize gelin bakanlığımıza gidin büyükşehir belediyemize gidin ve bunları teyit ettirin” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x