Haksız rekabete kim dur diyecek?

Haksız rekabete kim dur diyecek?

Kahramanmaraş Bakkallar Bayiler, Şekerciler ve Okul Kantinciler Odası Başkanı Şeref Özsoy, Şehirdeki okul kantin ihale fiyatlarının yüksek olmasını eleştirdi.

23 Kasım 2017 - 02:10

Özsoy, “Okul kantinlerimiz ihale ile veriliyor. Bazı okulların kantinleri açık değil. Bunun nedeni ise ihale usulü verildiği için fiyatlar 50 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Tabi ki buda kantinci esnafının bileğini büküyor” dedi. Velilerinin öğrencileri düşündüğünden daha fazla kantinci esnaflarının öğrencileri düşündüğünü ileri süren Başkan Özsoy, “Kantinlerimizde gazlı içeceklerin satışı yasak, ama okulların yanındaki bakkallarda satılması serbest bırakılıyor. Biz kantinlerde kola, cip satmıyoruz ama veliler öğrencilerinin kumanyalarına kola, cip veriyor. Yani biz öğrencileri velilerden çok düşünüyoruz” diye konuştu.

 

“Kumanyalara Cip, Kola Bırakmayın”

Kantin işletmeciliği gerçekten ihtiyacı olanın çalıştırması gerektiğinin savunan Şeref Özsoy konuşmasını şöyle sürdürdü: “Okul kantinlerinden memnunuz. Okul kantinlerindeki çalışanlar, kendi evinde çocuklarına yedirmediği mamulü kantinlerinde satmıyorlar. Burada çalışan kişiler kantinlerine birinci sınıf ürünler alıyorlar. Öğrencileri kendi çocukları gibi görüyorlar. Onları koruyup kolluyorlar. Biz kantinci esnaflarımıza kefiliz. Gıda Tarım ve hayvancılık il müdürlüğü denetimlerinde, okul kantinlerinden hiçbir şikayet almadıklarını söylüyorlar. Ve öğrencilerden ve velililerden hiçbir şekilde şikayetler almıyoruz. Kantinlerimizde gazlı içeceklerin satışı yasak, ama okulların yanındaki bakkallarda satılması serbest bırakılıyor. Biz kantinlerde kola, cip satmıyoruz ama veliler öğrencilerinin kumanyalarına kola, cip veriyor. Yani biz öğrencileri velilerden çok düşünüyoruz. Bu konuda herkesin duyarlı olması gerekiyor.”

 

“Reisimizden Örnek Alın”

Devlet kurumlarında çalışan memurların çalışma şeklini de eleştiren Özsoy, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 24 saatin 18 saatini çalışarak geçiriyor. Bizim Devlet kuruluşlarında çalışan memurlarımız 8 saatin inanın 2 saatini çalışsınlar, inanın Türkiye ekonomide çıta atlar. İnsanlar gece gündüz çalışıyor, bizimde çalışmamız lazım. Herkes kendi üzerine düşen görevi yapar ise ülkemize kimsenin gücü yetmez. Asıl sorun kendimiziz. Biz kendimize yenersek gerisi gelecektir” ifadelerini kullandı.

 

“İhale Yükseliyor, Ürün Fiyatları Artıyor”

Okul Kantinlerinin ihale fiyatlarının işsizlik ve rekabetten dolayı yükseldiğine dikkat çeken Özsoy şunları söyledi: “Okul kantinlerimiz ihale ile veriliyor. Bazı okulların kantinleri açık değil. Bunun nedeni ise ihale usulü verildiği için kira fiyatları çok yükseliyor, bu fiyatlar 50 bin TL’ye kadar çıkabiliyor.Tabi ki buda kantinci esnafının belini büküyor. Buna gerçekten ihtiyacı olan kişilerin yapması gerekiyor. Kirası yüksek olan kantini işletmekte kolay değil. Ama cüzi miktarlarda alınırsa bu hem öğrenciler hem de kantinci esnaf için daha faydalı olacaktır. Bu fiyatlar düştüğünde çocuklarımıza daha kaliteli ürünlerin satılacağını düşünüyorum. Yapılan ihalelere gerçekten ihtiyacı olan kişiler girsin. Pahalıya alınan kantin ihaleleri ise ürünfiyatlarını yükseltiyor. Kişi bazen iflas edebiliyor. Bazı okullarda yıl boyunca kantinler açık kalamıyor. Belediyelerimiz okulların önlerinde halk ekmek büfelerinde simitler satıyor. Bizimde dükkan kiralarımız pahalı olduğu için 5 liralık dükkan kiraları 45, 50 bin TL ye kadar yükseliyor. Burada velilerimize de işler düşüyor. Okul kantinlerinde her şey mevcuttur. Kantin fiyatları işsizlik ve rekabetten dolayı yükseliyor. İhalelerde farklı düşüncelerle yüksek maliyetlere alınıyor, sonrasında bu planları tutmuyor. Maalesef bir türlü işler düzen tutmuyor. Burada birlik bütünlük önemli, bu birlik ve beraberliği sağlamadığımız sürece bu iler böyle devam edecektir.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Cevizin 6 faydası
Cevizin 6 faydası