Halk Eğitim Müdürlüğüne taze kan

Halk Eğitim Müdürlüğüne taze kan

Onikişubat ilçesi Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne Merkez Alaeddin Özdenören Kız Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Mehmet Bülbül atanarak göreve başladı.

16 Aralık 2017 - 02:27

Bülbül, merkez müdürlerinin bugüne kadar yapmış olduğu çalışmaların devamı niteliğinde başarılı çalışmalara imza atmak umuduyla bayrağı devraldığını belirtti.

Vatandaşların istek ve taleplerine göre çalışmalarını yürüteceklerini kaydeden Bülbül, “Hedefimiz, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün hedefleri, vizyon ve misyonuna uygun olarak, 300’ü aşan kurumumuz personeli ile beraber ekip ruhuyla hareket ederek, tüm insanların ve fikirlerin önemsendiği bir anlayışla, birlik ve beraberlik ruhu içinde, yaygın eğitimi istenilen düzeye getirmektir. İlçenin ihtiyaçları doğrultusunda gereken kursları açacağız. Vatandaşlarımızın da taleplerini değerlendirerek, devraldığımız görevi en iyi şekilde sürdürmek için gayret göstereceğiz. Bu önemli ve mesuliyeti çok ağır, ancak şerefi çok büyük olan bu göreve şahsımı layık gören, İl Milli Eğitim Müdürümüz başta olmak üzere, devlet büyüklerimize ve bana güven duyan herkese teşekkür ederim.”dedi.

 

“Andız Tesbihi Yapımı Kursu Türkiye’de İlk Olacak”

Halk Eğitim merkezinde yapmak istedikleri projeler hakkında da bilgiler veren Mehmet Bülbül şunları söyledi: “ Onikişubat ilçesi Türkiye’mizin ve Kahramanmaraş’ımızın parlayan bir ilçesi, bizler de ilçemizin kalkınmasında ve gelişmesinde halk eğitim müdürlüğü olarak üzerimize düşen görevi yapmak istiyoruz. 2017-2018 eğitim öğretim döneminde birinci dönem itibari ile 513 kurs açılmış olup 11.514 kursiyer kurslara kayıt yaptırmışlardır. İkinci dönem itibari ile alan çalışması yapılarak ihtiyaçlara göre yeni kurslar açılacaktır. İkinci dönem hayata geçirilecek en önemli projemiz üretiyorum satıyorum, bütçeme katkı yapıyorum projesi olacak. Projede ailesine, ülkesine ekonomik olarak destek sağlayan kursiyerlerin ekonomik yaşama daha fazla katılmaları, kalkınma ve büyümeden daha fazla pay almaları ve aile içindeki konumlarında iyileşme sağlanması, amaçlanmaktadır. Türkiye’de ilk defa uygulanacak olan unutulmaya yüz tutmuş “Andız Tesbihi Yapımı” alanında modül program yazarak bakanlığın onayına sunacağız.”

 

“Ekip Ruhuyla Çalışacağız”

Çalışmalarını ekip ruhu ile sürdüreceklerini vurgulayan Bülbül, “Hedefimiz, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün hedefleri, vizyon ve misyonuna uygun olarak, 300’ü aşan kurumumuz personeli ile beraber ekip ruhuyla hareket ederek, tüm insanların ve fikirlerin önemsendiği bir anlayışla, birlik ve beraberlik ruhu içinde, yaygın eğitimi istenilen düzeye getirmektir. Hayat boyu öğrenme kavramı çağın ihtiyaçları doğrultusunda, hızla gelişen ve değişen sosyal ve kültürel hayattaki değişmelere ayak uydurabilmek amacıyla ortaya çıkmış, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde eğitim seviyesi ve istihdam koşulları açısından önemli bir gösterge haline gelmiştir.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş’ta kaza kurşunu ağabeyini hayattan kopardı
Kahramanmaraş’ta kaza kurşunu ağabeyini hayattan kopardı
ÇABA, Umutları bir kez daha yeşertti
ÇABA, Umutları bir kez daha yeşertti