Hastalardan Bahar Etkinliği

Hastalardan Bahar Etkinliği

Şirikçioğlu Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Necip Fazıl Şehir Hastanesi Psikiyatri Kliniklerince ortaklaşa düzenlenen Ruh Sağlığı Bahar Etkinliği Necip Fazıl Şehir Hastanesi ana hizmet binasında gerçekleşti.

23 Mayıs 2017 - 13:01

Düzenlenen sergide tüm psikiyatri hastalarının iş uğraşı terapisi sonucunda elde edilen ürünlerinin sergilediğini belirten, Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Ali Nuri Öksüz , “Günümüzde psikiyatrik hastalıkların ilaçlarla tedavisinin yanı sıra iş uğraşı terapisi ve diğer tedavi yöntemleri de çok etkili olmaktadır. İlaçlar insanlara bir şeyler öğretmiyor, hayatta bazı becerilerin kazanılması, iletişimin geliştirilmesi, bir şeylerin öğrenilmesi, yeteneklerin gün yüzüne çıkartılması ve arttırılmasında,  iş uğraş terapileri ve grup terapileri çok etkili olmaktadır. Bizde TRSM ve Psikiyatri Kliniklerimizde bu yönde iş uğraş terapileri ve grup terapileri uygulamaktayız ”dedi.

Şirikçioğlu Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Altunören,  beş yıldır faaliyette bulunulan merkezde, kronik ruhsal rahatsızlığı olan hastaların topluma kazandırılmasının amaçlandığını ifade etti. Merkezde hastaların iş uğraşı terapileri ile eğilimlerine göre el sanatları, müzik, resim yeteneklerinin arttırıldığını, bu yıl üçüncüsü düzenlenen sergide hastaların yapmış oldukları el emeği göz nuru çalışmalarının sergilendiğini, sözlerine ekledi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Coşkun, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Opr. Dr. Semih Yancar,  Necip Fazıl Şehir Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Ali Nuri Öksüz, Şirikçioğlu Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Altunören, hastane idaresi ve personellerinin katılımı ile gerçekleşen sergiye vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı
Öğrencilerin Sınav Hazırlığına Büyükşehir’den Destek
Öğrencilerin Sınav Hazırlığına Büyükşehir’den Destek