HDP meclise ne zaman girse terör olayları başlıyor

HDP meclise ne zaman girse terör olayları başlıyor

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Çağlayancerit-Nurhak arasında bulunan kırsalda PKK ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmayı değerlendirdi. Ünal; “HDP ne zaman meclise girse iki gün sonra terör olayları başlıyor. CHP’ye ısrarla HDP’nin meclise girmemesine neden karşı çıktığımızı söylediğimizde o gayretine devam ediyordu” dedi.

01 Temmuz 2018 - 11:25

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal teşkilat ziyaretleri için geldiği Kahramanmaraş’ta Nurhak ve Çağlayancerit arasındaki kırsalda PKK’ya yönelik yapılan operasyonu değerlendirdi. Afşin ilçe teşkilatında yaptığı konuşmada bölücü örgüte yönelik operasyonun sürdüğünü belirten Ünal; “Biz ısrarla CHP ye bu HDP’nin meclise girmemesi için neden karşı çıktığımızı söylediğimizde o gayretine devam ediyordu. Biz HDP’nin siyaset yapmasına karşı değiliz, biz terör örgütünün uzantısı olan Türkiye’nin terörle mücadelesini zaafa uğratan Türkiye Büyük Millet Meclisinde terörün ve teröristlerin sözcülüğünü yapan bir partinin meclise girmesine karşıyız diyoruz.” Dedi

7 HAZİRAN’DAN SONRA DA AYNISINI YAPTILAR

7 Haziran seçimleri sonrası HDP’nin meclise girdikten iki gün sonra da terör olaylarının başladığını hatırlatan Ünal konuşmasına şöyle devam etti; “7 Haziran sonrasında da aynı şeyi yaptılar 1 Kasım seçimlerinden sonra da aynı şeyi yaptılar şimdide bu alçak hainler aynı şeyi yapıyorlar. Biz bu terörle mücadeleyi demokrasimizi korumak için yapıyoruz, biz bu mücadeleyi kamu düzenimizi korumak için biz bu terörle mücadeleyi bu aziz milletin güvenliğini sağlamak, özgürlüğünü, refahını sağlamak için yapıyoruz. Bunlar demokrasiden bahsediyorlar bunlar özgürlüklerden haklardan bahsediyor dünyanın neresinde bir terör örgütünü savunan siyasi parti vardır söyler misiniz?  İspanya’da Herri Batusuna örneği vardır ve ispanyanın aldığı bir kararla bu partinin faaliyetlerine son vermişlerdir ve Avrupa insan hakları mahkemesinin 2009’da aldığı kararla batusuna kararı ile ilgili demokrasi siyasetle terörün bir arada olmayacağı bir siyasi partinin teröre şiddete çağrı yapamayacağını belirterek İspanya’nın aldığı bu kararı onaylamıştır.

TÖRÖRÜ ÖZGÜRLÜK DİYE YUTTURMAYA ÇALIŞIYORLAR

Siz Türkiye de teröre adeta çağrı yapan insanları sokağa döken, terör elebaşının heykelini dikeceğini söyleyen böyle bir PKK ya bölücü terör örgütüne alkışlar tutan, PKK sizi tükürüğünde boğacak tehditlerinde bulunan, her türlü terör örgütlerine sırtımızı dayıyoruz diyen anayasayı meşru düzeni kamu düzenini, reddeden insanların yaptıkları bu terör seviciliği demokrasi ve özgürlük olarak bu millete yutturulmaya çalışılıyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil CHP’yi buradan tebrik ediyorum, çünkü CHP’nin yaptığı şey seçimlerde açık bir şekilde görülmüştür. CHP’nin yüksek aldığı yerlerde HDP’nin oyları arttı, çünkü CHP’nin genel başkanı mesajlar gönderdi teşkilatlara, HDP’ye oy verin HDP’nin barajı geçmesini sağlayacağız diye mesajlar attılar, işte alın bugün bölücü terör örgütünün saldırısı sonucunda bir Uzman çavuşumuz şehit, bir üsteğmenimiz ve korucumuz yaralı. Sonrada Selahattin Demirtaş denilen şahıs; Ben demokratik siyasetten yanayım. Diyor. Ya sen kimi kandırıyorsun Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’si, HDP’nin barajı geçmesi için her şeyi yaptı. Biz onlara dedik ki; HDP mecliste devletimizin terörle mücadelesini engellemek için her şeyi yapıyor sende bunu görüyorsun. Sonrada utanmadan bizim 15 Temmuzun sonucu olan, Yenikapı ruhunun doğal sonucu olan ve milletin mutabakarası ile doğan Cumhur İttifakı’na laf ediyor.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x