HEKTAŞ Kahramanmaraşlı çiftçilere akıllı tarım...
Reklam

HEKTAŞ Kahramanmaraşlı çiftçilere akıllı tarım uygulamalarını anlatacak

HEKTAŞ, geçen yıl başlattığı akıllı tarım seferberliğine bu yıl da kaldığı yerden devam ediyor. Yılın ilk yarısında Akıllı Tarım Köylerde etkinliği kapsamında Türkiye’nin birçok ilinde çiftçilerle buluşan HEKTAŞ, yeni rotasıyla yola devam ediyor. Bu kapsamda HEKTAŞ, 29 Kasım’da Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ve Elbistan ilçelerinde çiftçilere akıllı tarım uygulamalarını anlatacak.

29 Kasım 2019 - 00:11

OYAK Grubu şirketlerinden HEKTAŞ, geçen yıl başlattığı akıllı tarım seferberliğine bu yıl da kaldığı yerden devam ediyor. Akıllı Tarım Köylerde projesi kapsamında HEKTAŞ, bu kez 29 Kasım’da Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesine bağlı Ördek Dede Mahallesi ve Elbistan ilçesine bağlı Beşçeşme Mahallesi’nde çiftçilerle buluşacak ve akıllı tarım yöntemlerini anlatacak.

Akıllı Tarım uygulamaları 250’ye yakın köye ulaşacak

Bir yıl boyunca 25 bin kilometre yol yaparak 250’ye yakın köye ulaşacak proje ile çiftçiler, akıllı tarım uzmanlarıyla bir araya gelecek ve tarımdaki son teknolojik gelişmeleri öğrenecek. Proje kapsamında çiftçilere ve ziyaretçilere tarımda uzaktan görüntüleme sistemleri (drone) kullanımı, uzaktan kumandalı tarım makineleri, iyi tarım uygulamaları anlatılacak ve çocuklar için aktiviteler düzenlenecek.

Çiftçilerin yenilikçi tarım teknolojilerine hazırlanması ve milli tarımın güçlendirilmesi hedeflenen proje ile 15 bin çiftçiye ve 45 bin ziyaretçiye ulaşılması planlanıyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x