“Hem bireysel hem de takımsal başarı”

“Hem bireysel hem de takımsal başarı”

Hacettepe'nin Kahramanmaraşspor'u 4-2 yendiği karşılaşmanın ardından Mor-Menekşeli takımın teknik direktörü Mustafa Kaplan, takımının oyununu değerlendirdi.

17 Nisan 2017 - 12:20

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta mücadel eden temsilcimiz Kahramanmaraşspor 32. Haftada karşılaşmasında deplasmanda Hacettepespor ile karşılaştı. Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Temsilcimiz Kahramanaraşspor’un Hafta sonu oynayacağı müsabaka 16 Nisan Referandum oylaması nedeni ile Hacettepe - Kahramanmaraşspor Maçı Cuma Günü oynadı. Ankara 19 Mayıs stadında oynanan ve İstanbul bölgesinden B Klasman Hakemi Burak Taşkınsoy yönettiği maçta Hacettepespor karşında Evren Kilerci'nin 2.dakikada kafa ile attığı golle 1-0 öne geçen Kahramanmaraşspor mücadelenin 16.dakikada Hüseyin Çolak’ın golü ile durumu 1-1 yaptı. Bu gol sonrası her iki takımda sahada gol arayışında bulunurken 35.dakikada sağdan yapılan ortada hakem top Yakup Ramazan Zorlu'un eline çarptı dedi ve penaltı noktasını gösterdi. Hacettepe'de Mahmut Bilir penaltıyı gole çevirdi ve durumu 2-1 yaptı. İlk yarıda 2-1’lik üstünlüğünü sergileyen Hacettepe 2. Yarı oyuna rahat bir tavırla başlarken Kahramanmaraşspor baskılı oyunla rakibinin kalesine doğru yüklendi. Baskılı atakların sonuç vermeye başladığı 61.dakikada ceza sahasına Onur Arıkan düşürüldü hakem penaltı noktasını gösterdi. Bu penaltı sonucunda Kahramanmaraşspor'da Yusuf Emre Kasal penaltıyı gole çevirerek durumu 2-2 yaptı. Oyunda üstünlük kurmaya çalışan ev sahibi Hacettepespor 83. Dakikada gole ulaşmasını bildi. 83.dakikada defansın arkasına sarkan Murat Arı Hacettepe'yi 3-2 öne geçirerek skor tabelasını değiştiren isim oldu. Çekişmeli geçen müsabakada 5 dakika duraklama olarak belirlenirken 90+5. Dakikada Hacettepe'de Mahmut takımını 4-2 öne geçirdi.  Kahramanmaraşspor 10 maç sonra sahadan mağlup ayrıldı. Müsabaka sonrası Hacettepespor da teknik patron Mustafa Kaplan, zorlu mücadeleyi değerlendirdi.

“PUANIMIZI 40’A ÇIKARARAK AŞAĞIYLA BAĞI TAMAMEN KOPARDIK”

Teknik patron Kaplan, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Kahramanmaraşspor karşısında aldığımız dört gollü galibiyet bize ligde kalmamızı garantileyen 3 puanı getirdi. Dört gol attık ama daha fazlası da olabilirdi. Sahada baştan sona üstün bir Hacettepe izlettik. Puanımızı 40’a çıkararak aşağıyla bağı da tamamen kopardık zaten. Geldiğimizde her şeyin ne kadar zor göründüğünü herkes biliyor. Daha önünde sayısız maç varken bu takımın küme düşeceğini iddia edenler, takımın şu an topladığı puanlarla ne başardığını görüyorlar” dedi.  

“BEN SÖZÜMÜ TUTTUM”

Takımın başında geldiğinde takımın durumu iyi olmadığını bir enkazı aldığını ifade eden Kaplan, “Ben ilk geldiğim gün, “bu takım düşmeyecek” dedim. Her zaman hem futbolcularıma, hem camiamıza hem Ankara basınına bunu hatırlattım. Bu başarıyı yakaladığımız için çok mutluyuz. Yakaladığımız başarı ile 2 oyuncumuzu genç milli takımlara, 4 oyuncumuzu da 18-19 Nisan tarihlerinde Antalya’da toplanacak ve hazırlık maçı yapacak Milli Takım Karması’na yolladık. Bunu hem oyuncularımızın bireysel başarısı hem de takımımızın başarısı olarak görüyorum. Biz geldikten sonra takımımızın yakaladığı başarıda oyuncularımın gösterdiği gayret takdire şayandı. Onların çabaları bizi son derece mutlu etti. Ben hem oyuncularıma hem de teknik ekipteki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Camianın kenetlendiğini gördük. Başkanımız Arif Ölmez ve Yönetim Kurulu’nun yanı sıra Gençlerbirliği Başkanı Murat Cavcav ve Yönetim Kurulu da her zaman yanımızda oldu. Futbolcularımızın aileleri, 19 Mayıs Stadı’nda bizi yalnız bırakmayan taraftarlarımız bu başarıda pay sahibidir” İfadelerini kullandı. (HABER: İLKER YİYEN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karacasu Kampüsü Ağaçlandırıldı
Karacasu Kampüsü Ağaçlandırıldı
Kahramanmaraş’ta hafif ticari araç evin çatısına uçtu
Kahramanmaraş’ta hafif ticari araç evin çatısına uçtu