Hemşerimiz Şef Fikret Özdemir CSF Türkiye Büyükelçisi oldu

Hemşerimiz Şef Fikret Özdemir CSF Türkiye Büyükelçisi oldu

Kahramanmaraşlı Şef Fikret Özdemir, Uluslar arası prestije sahip, (Chefs Sans Frontieres),CSF Türkiye Büyükelçisi olarak atandı.

22 Nisan 2022 - 15:36

Dünyanın en prestijli unvanları arasında bulanan (Chefs Sans Frontieres) Kahramanmaraşlı şef Fikret Özdemir’in Türkiye Büyükelçisi olarak atandığını duyurdu. Kuruluşun, doğal afetler ve kontrol edilemeyen nedenlerden dolayı geçim kaynaklarını ve işletmelerini kaybeden küçük ölçekli üreticilere ve çiftçilere destek için fon toplama amacıyla hizmet ettiği biliniyor

HERKESE DESTEK SAĞLANACAK

Konu hakkında yapılan açıklamada: “Bu desteğin amacı yerel ve bölgesel zanaatkarların, yiyecek ve içecek  üreticilerinin yaşamlarını ve işlerini tekrar kurgelecek nesiller için kültürel gastronominin, mutfak mirasının ve geleneksel becerilerin korunmasıdır.CSF’deki hiç kimse maaş veya başka herhangi bir ücret almamaktadır. Toplanan fonların tamamı ihtiyaç sahiplerine yardım amacıyla gönderilmektedir. Bu hayır kurumunu yürütmek için gereken diğer destekleyici unsurlar sponsorluk yolu ile sağlanmaktadır. Toplanan fonların her kuruşu hayati önem taşıyan ekipmanların, ürünlerin ve canlı hayvanların alımında kullanılmaktadır.

HER ÜLKEYE BİR KİŞİ TÜRKİYE’DE FİKRET ÖZDEMİR

Örneğin çiftçiler için yeni koyun ve keçi sürüleri, yerel halk ve bal üreticileri için yeni arı kovanları, arılar ve kır çiçeği tohumları, zeytinyağı üreticileri için yeni zeytinlikler, balıkçılar için küçük balıkçı tekneleri gibi. Bu ekipman, ürün ve hayvanlardan bazıları yangın, sel veya diğer doğal afet ve sebeplerden dolayı rutin olarak onarılamaz kayıplara ve hasarlara maruz kalırlar ve bu hasarların büyüklüğü küresel ısınmadan dolayı artmaktadır. Dünyanın dört bir yanından şefler ve gıda endüsrisindeki liderler, genel halk ve bu küresel girişim için bir araya gelmektedir. Alan Coxon'un temel hedeflerinden biri, gerektiğinde yardım etmek ve destek için dünyadaki her ülkeye 1 CSF temsilcisi yerleştirmektir.

HERKES GÖREVİNE SARILACAK

İstisnasız olarak herkes küçük ölçekli üreticiler için yardımda bulunma görevine çağırılmaktadır. Her ülkedeki temsilciler aracılığıyla dünyadaki mutfak kültürü korunurken bir yandan da aktivitelerde, yaşam tarzımızda farklılık yaratılmakta, menülere özgünlük sağlanmakta,turizm ve ziyaretçiler için farklılıklar katılmaktadır.

Alan Coxon’a göre ‘Küçük ölçekli üreticiler yok olursa kültürel mutfak tarihimizi, farlılıklarla dolu amacımızı ve nesiller boyu süren geleneklerimizi ve aslında bir ulusun atan kalbini kaybederiz. Şef Fikret Özdemir kurucumuz tarafından organizasyonumuza katılması için davet edilmiştir. Bu görev ve davet Şef Fikret Özdemir’in kişisel, profesyonel değer ve yetenekleriyle oldukça örtüşmektedir.’Kimliğimizi korurken temel konularda fark yaratmak, zorlukları bilmek ve müdahale edebilmek gelenekleri ve bilgiyi korumak sadece bir onur değil her şeyden önce beni ben yapan bir davettir. Derinden inandığım amaçlara katkıda bulunabildiğim için çok mutluyum”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yüzlerine Tükürmek Lazım Ama...
Yüzlerine Tükürmek Lazım Ama...