Hentbol’a İmam Hatip Damgası

Hentbol’a İmam Hatip Damgası

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı Okul Sporları sezonu Hentbol genç kızlar il şampiyonu olan Mehmet Kalay Kız İmam hatip lisesi Hentbol takımı Kahramanmaraş’ı Bölge şampiyonasına temsil edecek.

18 Kasım 2017 - 08:00

08-14 Kasım 2017 tarihleri arasında Osman Sayın Spor Salonunda gerçekleştirilen Genç Kızlar ve Genç Erkekler İl birinciliği turnuvaları sonucunda il şampiyonluğuna Bayanlarda Mehmet Kalay Kız İmam hatip Hentbol takımı yükselerek Bölge şampiyonasına gitmeyi hak kazandı.

Gerçekleştirilen turnuva sonucunda derece elde eden okul takımlarının kupa, madalya ve başarı belgelerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından verilerek ödüllendirildi. Bu kapsamda İl Şampiyonu olan Mehmet Kalay Kız İmam hatip Hentbol takımı ilerleyen bir tarihte Federasyonun belirleyeceği bir ilde Bölge şampiyonasına katılacak.

 

İMAN GÜCÜ İLE BAŞARIYA KOŞTULAR

4 yıldan bu yana il şampiyonu olarak Kahramanmaraş’ı temsil eden Mehmet Kalay Kız İmam hatip Lisesi bu sefer Türkiye Şampiyonluğuna gitmeyi hedefliyor. İl Şampiyonu olarak Bölge şampiyonasında Kahramanmaraş’ı temsil edecek olan Mehmet Kalay Kız İmam hatip Hentbol takımını Okul Müdürü İsmail Direk tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Okul Müdürü İsmail Direk, Kendisi için başarıdan çok ahlaklı bir birey olmaları önemli diyerek kızlarımızın bu sefer adını Türkiye şampiyonasına yazdıracağından hiç şüphem yok, kızlarımıza güveniyorum” dedi. Okul Müdürü Direk Kızlara başarılar dileyerek konuşmalarını şu başlıklar altında sürdürdü;

 

“BENİM İÇİN BAŞARIDAN ÇOK AHLAKLI OLMALARI ÖNEMLİ”

Şampiyona hakkında Gazetemize açıklamalarda bulunan Mehmet Kalay Kız İmam hatip Lisesi Okul Müdürü İsmail Direk, Hentbol takımına güvendiğini ifade ederek Türkiye şampiyonluğuna ulaşacaklarına inandığını ifade ederek, “Mehmet Kalay Kız İmam Hatip Hentbol takımımız Kahramanmaraş’ta il birincisi oldular. Bu başarıları sonucunda İmam Hatipliği gösterdiler, iyi bir sporcu, Akıllı bir sporcu nasıl olur onu gösterdiler. Ben huzurunuzda Kızlarımıza teşekkür ediyorum. Ellerine sağlık, bu gayretlerinin başarılarının devamını diliyorum. Okulumuza, şehrimize imam hatiplilere hayırlı olsun diyorum. İnşallah bu güzel gelişmeleri sonraki müsabakalarda gösterirler. Büyük ihtimalle maçlarımız Adana’ya verilecek. Tabi takvim ve yer ilerleyen bir tarihte bizlere bildirilecek.  Kızlarımızın bir ilke imza atacaklarına canı gönülden inanıyorum”” ifadelerini kullandı.

 

“KIZLARIMIZA GÜVENİYORUM”            

 Kızlarımız çalışıyor, Allah onlardan razı olsun. Başarı, çalışıp azmetmekle, kararlılıkla elde edileceğine inanıyorum diyen Direk, “Fakat bunların hepsinin önünde benim için asıl olan ahlaktır. Orada Ahlakını ve imam hatipli olduğunu göstermektir. Her iki si bir arada olduğu zaman daha güzel oluyor. Bu kızlarımız her ikisini bir arada gösterdiler. Altın kızlara teşekkür ediyorum” dedi.

 

“SPORTİF FAALİYETLERİ OLAN EN FAZLA OKUL KONUMUNDAYIZ”

 Mehmet Kalay Kız İmam Hatip Lisesi olarak başarıya doymayan Okulun Müdürü İsmail Direk, “Biz Mehmet Kalay Kız İmam Hatip Lisesi olarak hem sportif hemde sosyal yönden çok çeşitli etkinliklerimiz var. Bunlardan başlıcaları Kuran Okuma yarışkmaları Birincilikleri, Arapça Şiir yazma birincilikleri, Kitap okuma gibi eğitimsel faaliyetler, sosyal faaliyetlerde Okul içinde yardımlaşma, Yetim çocuklara yardım eli, 23 Köye irfad eğitimi gib çeşitli projelerimiz var. Sportif anlamda ise en fazla faaliyet veren okul konumundayız. Bunların başlıcaları Hentbol, Atıcılık, Satranç, Judo, Halter, Badminto branşlarında sportif faaliyetler. Hentbolda Bölge aşmpiyonluğu, Atıcılıkta Türkiye 2’ciliği, Satranç’ta İl Birinciliği, Judo’da il Birinciliği, Halterde il 2’ciliği, Badminton’da il 3’üncülüğümüz bulunmaktadır. Okul’umuzdaki Kupa vitrinimiz tamamen doldu. İnşallah dolabımızı genişleterek başarıyı daha da perçinleştirip yeni kupalarımızla başarımızı daim kılacağız” ifadelerini kullandı. 

 

“DARISI ŞAMPİYONLUĞA İNŞALLAH”

Mehmet Kalay Kız İmam hatip Hentbol takımı Kaptanı Nurgül Akyol ise,  “Şampiyon olmak çok güzel bir duygu. Kahramanmaraş’ta önce il birinciliğini elde ettik. Ardından Bölge şampiyonluğuna gideceğiz. Allah izin verirse, Okulumuzu, şehrimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız. Bu konuda bizlere destek veren Antrenörümüz Ejder Nacaroğlu, Okul Müdürümüz İsmail direk ve bizlere büyük özveri ile destekleyen Okul Kantincimiz Abdulkadir Ağabeyimize ve diğer öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz. Bizler bu şehrin ferdi olarak Kahramanmaraş’ımızı en iyi şekilde temsil edeceğimizi düşünüyoruz elimizden gelenin en iyisini yaparak Kahramanmaraş’ımıza daha güzel başarılarla dönmek için çok çalışıyoruz. Bundan sonra çalışmalarımız artarak devam edecek ve inşallah hak ettiğimiz başarıları kazanacağız. Bizleri bu başarıya giden yolda yalnız bırakmayan destekleyen Kahramanmaraş Valiliğine, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne, Okul Müdürümüz ve İdarecilerimize, öğretmenlerimize, beden eğitimi öğretmenlerimize, okul arkadaşlarımıza ve bizlere her zaman destek veren ailelerimize tekrardan teşekkür ederiz” dedi.

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x