Her zaman istiklalden yana oldular

Her zaman istiklalden yana oldular

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak; “Kıt imkânlarla, yasaklarla, yokluklarla halkımızı bilgilendirmeye ve istiklal mücadelesini motive etmeye çalışmışlardır. 15 Temmuz darbe girişiminde ise hep birlikte gördük. Yereliyle ulusalıyla hangi görüşte olursa olsun o gece zor şartlar altında istiklal harbinden olduğu gibi yayınlarını sürdürdüler” dedi.

16 Mart 2017 - 12:22

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Adıyaman illerinden gazetecilerin de katıldığı ‘Yerel Medya Bakanıyla Buluşuyor’ programına katılan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak yerel medyaya övgüler yağdırdı.

Yerel basının kahramanlığını iki örnek vererek gösteren Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak İstiklal’de halka moral veren ve halkı bilgilendiren basının 15 Temmuzda da tanklarla, silahlarla işgal edilmelerine rağmen bayrağına sahip çıkarak halka doğru yayınlar yaptığını söyledi.

Mado sarayında 5 ilin medya mensuplarıyla bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Kaynak basının sorunlarına da eğildi, medya kuruluşlarının sorunları ile ilgili sorular aldı. Konuşmasında 16 Nisan’da yapılacak referandumla ilgili tespitlerde de bulunan Kaynak; “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi; doğrudan milletin seçtiği, doğrudan hükümeti milletin oluşturacağı bir sistem. Kimse, Güneş Motellerde korunmayacak. Kimse; bana kumar borcu olmayan 11 namuslu insan, 11 namuslu milletvekili lazım, demeyecek. Neden? Güven oyunu bizzat millet verecek. Milletin temsilcilerinin güven oyunu almak zorunda olan hükümet, her türlü manipülasyona, her türlü ayak oyununa, her türlü tehdide karşı büyük risk altındadır. O sebeple diyorum ki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, bizzat yürütme organını bizzat milletin seçtiği bir sistem” dedi.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca da Yerel Medya kuruluşlarına verilen hizmetlerden kesitler sundu. Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca ise 32 yıl aradan sonra geldiği Kahramanmaraş’ı gelişmişlik açısından çok iyi bulduğunu belirterek bu tür programların devam edeceğini dile getirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü
Başkan Görgel: “Engelliler İçin Daha Yaşanabilir Bir Kahramanmaraş İnşa Ediyoruz”
Başkan Görgel: “Engelliler İçin Daha Yaşanabilir Bir...