Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İHL’de Kur’an-ı Kerim okuma...

Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İHL’de Kur’an-ı Kerim okuma yarışması

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçesi Hoca Amet Yesevi Proje Anadolu İmam Hatip Lisesinde, Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Ülke genelinde düzenlenen Yarışmanın okul ayağı tamamlandı.

21 Aralık 2016 - 01:06

Yarışmada Kur’an-ı Kerimi Yüzüne Okuma, Hafızlık, Ezan ve Hutbe okuma alanında dereceye girenler belli oldu. Dereceye girenler çeyrek altınla ödüllendirildi. Ödül törenine Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Yahya Dertli, Kur’an Hafızı Mikdat Küpelikılınç, STK Temsilcileri ile çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma dalında Nurullah Kütük, Hafızlık dalında Ramazan Gözükara, Ezan Okuma dalında Halil Mehmet Solak, Hutbe Okuma dalında ise birinciliği Ökkeş Samet Demir ve Ejder Yıldız paylaştılar. Dereceye giren öğrencilere çeyrek altın hediye edildi.

Ödül törenine İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yahya Dertli, Kurra  Hafız Miktat Küpelikılıç ve STK temsilcileri ile çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Benzer programların her hafta yapıldığını anlatan Hulusi Karakaya, proje kapsamında bir ay içerisinde en az 40 faaliyetin planlandığını ve uygulandığını anlattı. Yine okullarında dereceye giren hafız öğrencilerle ilgili her 15 günde bir Kur’an Ziyafeti programının  tertip edildiğini ilk programın ise 23/12/206 Cuma sabahı namazdan sonra Bektutiye Camii’nde yapılacağını ifade etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x