“Hükümetimiz, ilgili bütün kurumlarımız, sivil toplum...

“Hükümetimiz, ilgili bütün kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarıyla sahada ne gerekiyorsa yapıyor”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda gerçekleştirilen 7. Olağan kongrede konuştu.

03 Kasım 2020 - 22:52

Yılmaz, bugün çok farklı bir atmosferde kongreyi gerçekleştirdiklerini ancak bir taraftan da üzüntülerinin olduğunu söyledi.

Birçok deprem yaşamış, büyük acılar çekmiş Van'dan İzmir'e seslenmek istediğini belirten Yılmaz, 83 milyon olarak kalplerinin İzmir'de attığını vurguladı.

Depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara da şifa dileyen Yılmaz, şöyle konuştu: "Hükümetimiz, ilgili bütün kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarıyla sahada ne gerekiyorsa yapıyor. Bunu en iyi Van bilir. 2011'de ben de Erciş'te nöbetçi bakan olarak hizmet ettim. Aynı gece Recep Tayyip Erdoğan, bütün kabineyle gece gelip tek tek sokakları dolaşmıştı. Van'da ne gerekiyorsa yapıldı. Bütün imkanlarıyla devletimiz Van'a hizmet etmeye gayret etti. Van bizim için çok farklı bir il. Bölgenin cazibe merkezi olan bir ilimiz. Van değiştikçe, iyileştikçe, Van'da huzur oldukça bütün Doğu Anadolu da bu havayı teneffüs ediyor. Hükümetimiz Van'ın kalkınması, gelişmesi için çok şey yaptı. Teşviklerle, tekstil başka olmak üzere bir çok alanda istihdam imkanlarını geliştiriyoruz. Huzur ve güven ortamıyla çok daha büyük yatırımlar göreceğiz. Yeter ki huzuru hep birlikte koruyalım. Birlik ve beraberliğimizi koruyalım. Sloganlara ideolojik söylemlere değil gerçek hizmetlere sahip çıkalım."

Yapılan hizmetlerin bir zihniyetin ürünü olduğunu, bu zihniyetin liderinin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu aktaran Yılmaz, şöyle devam etti:  "Cumhurbaşkanımız partiyi kurarken 'biz bölgesel milliyetçilik yapmayacağız' dedi. Hiçbir dönemde olmadığı kadar hizmetler yapıldı. Batıda ne varsa doğuda da olacak anlayışının ürünüdür bu. Kamu yatırımlarında belli bir yere geldik. Özel yatırımlarda istediğimiz noktada değiliz. Özel sektör, huzurun, güvenin olduğu yere gelir. Huzurlu ortamda özel yatırımların da büyük gelişme gösterdiği döneme giriyoruz. AK Parti bir taraftan bu hizmetleri yaparken diğer taraftan temel hak ve özgürlükler konusunda çok önemli dönüşümlere imza atmıştır. Anadilde eğitimden düşünce hürriyetine kadar her alanda önemli reformlar yapılmıştır. İnsanlar ana dilini rahatça konuşuyor. Bu dilin eğitimini alıyor. Geçmişte tabu olan meseleler birer birer bu dönemde ortadan kaldırıldı. Aynı anlayışla devam edeceğiz. AK Parti 'ben' değil 'biz' diyenlerin partisidir."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Yurdakul: “Ülkümüz, Duyarlı Bir Millet Olmaktır”
Prof. Dr. Yurdakul: “Ülkümüz, Duyarlı Bir Millet Olmaktır”
Üniversite Adaylarından SANKO Üniversitesi’ne Ziyaret
Üniversite Adaylarından SANKO Üniversitesi’ne Ziyaret