Hz. Mevlana, 746. Vuslat yılında tasavvuf musikisi konseri ile...
Reklam

Hz. Mevlana, 746. Vuslat yılında tasavvuf musikisi konseri ile anıldı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından Mevlânâ Celaleddîn-i Rûmî hazretlerinin ‘Şeb-i Arus’ yani ‘Düğün Gecesi’ olarak nitelendirdiği hakka yürüyüşünün 746. yılı münasebetiyle “Şeb-i Arus Tasavvuf Musikisi Konseri” düzenlendi.

18 Aralık 2019 - 01:23

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konserin açılış konuşmasını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.

“Bize emanet edilen üniversite gençliğini her alanda en iyi şekilde yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz.” diyen Rektör Can, “Öğrencilerimizi eğitim gördükleri alanlarda hem teorik, hem pratik bilgilerle donatırken medeniyetimizin köklerinde yer etmiş, isimleri ve esreleriyle gurur duyduğumuz değerli büyüklerimizi de her vesileyle tanıtmaya, anlatmaya çalışıyoruz.” şekline konuştu.

GSF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı da kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirerek programa katkı sunan herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından GSF Dr. Öğretim Üyesi Soner Okan yönetimindeki koro tarafından Türk Tasavvuf Musikisinin birbirinden güzel örnekleri icra edildi.

Konser programının sonunda Rektör Prof. Dr. Niyazi Can ve Dekan Özkarcı tarafından koro şefi Dr. Öğretim Üyesi Soner Okan’a ve koro üyelerine çiçek takdim edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam ediyor”
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam...