İhtiyaç sahiplerine “Askıda Ayakkabı”

İhtiyaç sahiplerine “Askıda Ayakkabı”

Kahramanmaraşlı esnaf Sedat Kılıçaslan, askıda ekmek kampanyasının bir benzerini ayakkabıya uyarladı. Kılıçaslan, “Askıda ayakkabı” kampanyasıyla ihtiyaç sahiplerinin ücretsiz ayakkabı ihtiyacını karşılıyor.

12 Haziran 2017 - 16:15

İş yerinin bir bölümünü “Askıda ayakkabı” kampanyasına ayıran By Olay Ayakkabı İşletmecisi Sedat Kılıçaslan, “Mübarek Ramazan ayında ihtiyaç sahipleri için böyle bir kampanya başlattık. Kampanyaya ilk etapta 100 çift ayakkabı ile başladık. İş yerimizdeki reyonumuzun bir bölümünü bu kampanyaya ayırdık. İhtiyaç sahibi vatandaşlar gelip ücretsiz bir şekilde ayakkabılarını buradan alabilirler” dedi.

Kahramanmaraş’ta daha önce şehit eşi ve çocukları için ücretsiz ayakkabı kampanyasını başlatan By Olay Ayakkabı İşyeri Sahibi Sedat Kılıçaslan, şimdi de ihtiyaç sahipleri için Askıda Ayakkabı kampanyasını başlattı.

Maddi durumu zayıf olan vatandaşların bayramlık ayakkabı ihtiyacını karşılamaya yönelik böyle bir kampanya başlattığını ifade eden Kılıçaslan, şöyle konuştu: “Kampanyamızın amacı özellikle maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımızın iyi bir bayram geçirmesi. Bunun için böyle bir kampanya başlattık. Kampanyamızdan kadın, erkek, çocuk her yaş grubundan vatandaşlarımız yararlanabilir. Sattığımız her 10 ayakkabı için garibanlara 1 ayakkabı ayırıyoruz. İş yerimize bir pano astık. Satış yaptığımız her ayakkabıyı buraya not ediyoruz. Sattığımız her 10 ayakkabı için kenara bir ayakkabı ayırıyoruz. Sonra bu ayakkabıları ‘İhtiyaç Sahiplerine Askıda Ayakkabı ‘adını verdiğimiz reyona koyuyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlar da buradan alıyorlar. Bazen iki çift ayakkabı alıp kampanyaya destek veren vatandaşlar da oluyor. Onlara da desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”


HEDEF: BAYRAMLIK BİN ÇİFT AYAKKABI

Kendi imkânları ölçüsünde başlattığı “Askıda Ayakkabı” kampanyasını bayram dolayısıyla daha da genişleterek bin çift ayakkabıyı ihtiyaç sahipleriyle buluşturmayı hedeflediklerini aktaran By Olay Ayakkabı İşletmecisi Sedat Kılıçaslan, hayırseverlerin de katılımıyla bin çift ayakkabıyı bayram öncesi ihtiyaç sahiplerine dağıtacakları bilgisini verdi. Bayramlık ayakkabılar için hazırlıklara başladıklarını kaydeden Kılıçaslan, hayırsever işadamları ve ayakkabı üreticilerinin desteklerini beklediklerini ifade etti. By Olay Ayakkabı İşletmecisi Kılıçaslan, “Topladığımız bin çift ayakkabıyı Kahramanmaraş’ta mülteci konumunda olan ailelere dağıtacağız. Konteynerkent’te Suriyeli mültecilerimiz var. Yıllar önce Afganistan’daki savaştan kaçarak buraya gelen Hazar Türklerimiz var. Yine Irak’tan Suriye’den gelen Türkmen kardeşlerimizin ve kendi şehrimizdeki yoksul vatandaşlarımızın bizim yardımlarımıza ihtiyaçları var. Biz, bu ayakkabıları bu ailelerimize ulaştırmaya çalışacağız. Ben, hayırsever vatandaşlarımızı, bu kampanyaya destek olmaya bekliyorum” şeklinde konuştu. Kılıçaslan, askıda ayakkabı kampanyasından yararlanmak isteyen vatandaşları ve bin çift bayramlık ayakkabı kampanyasına katılmak isteyen vatandaşları, Dulkadiroğlu İlçesi Şeyhadil Mahallesi’nde faaliyet gösteren By Olay Ayakkabı’ya davet etti. (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x