İkinci çalıştay da gerçekleşti

İkinci çalıştay da gerçekleşti

Kahramanmaraş’ın her yönden gelişmesini sağlamak, Yurt içi ve yurt dışında lobi faaliyetlerinde bulunmak ve Kahramanmaraşlılara yardım sağlamak için kurulan Ankara Kahramanmaraş Eğitim Vakfı Çalıştayının ikincisini Başkonuş’ta gerçekleştirdi.

22 Mart 2018 - 01:51

‘Bir öğrenci de sen okut’ kampanyası çerçevesinde öğrencilere burs bulabilmek için çalışmalarını sürdüren Ankara Kahramanmaraş Eğitim Vakfı Başkonuş’taki çalıştayında hem geçmiş yıllarda yapılan faaliyetler değerlendirildi hem de 2018’in programı yapıldı.

Çalıştayın birincisini Türkoğlu ilçesinde yaptıklarını belirten Kahramanmaraş Eğitim Vakfı Başkanı Mahmut Bayazıt da ikinci çalıştaylarını İşadamı Serdar Erdoğan Yılmaz’ın ev sahipliğinde Başkonuş’ta yaptıklarını belirtti. Bayazıt; “güzel bir çalışma olduğuna inanıyoruz. Bu vakfımız ilimizin geleceği açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Mütevelli heyet üyelerimiz fikirlerini bize beyan edecek ve bizde Ankara’da genel merkezimizde bu fikirleri değerlendirip, neler yapabilirizi konuşacağız” dedi.

Mütevelli heyete seçilen Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş Vakfın amacının Türkiye’de Kahramanmaraş’ın tanıtımını yapmak olduğunu, Kahramanmaraş için 81 il’de algı oluşturmak ve öğrencilere burs temin etmek olduğunun altını çizdi. Okumuş bu zamana kadar Vakfın 2 bin 500 öğrenciye burs sağladığını hatırlatarak, bundan sonra da kendileri de bu burs konusuna destek verdiklerini vermeye de devam edeceklerini söyledi.

Ankara Kahramanmaraş Eğitim Vakfı Kahramanmaraş Şube Başkanı Erdoğan Güçlü ise 2018 yılından beklentilerini sıraladı. Güçlü; “2018 yılının bir programını yapmak istiyoruz. Burada mütevelli heyet üyelerimize formlar dağıtarak vakfın daha iyi çalışması için, vakfımıza yol haritası göstermek adına formlar dağıttık. Dağıttığımız formlara mütevelli heyet üyelerimiz fikirlerini yazdılar. Mütevelli olarak bunları toplayıp bir değerlendirmeye tabi tutacağız.” Dedi.

Serdar Erdoğan Yılmaz da yaptığı konuşmada Başkonuş yayla tesisleri olarak kent turizmine katkı yapmaktan onur duyduklarını dile getirerek; “vakfın başında Kahramanmaraş yazıyor. Kahramanmaraş sevdalıları olan vakıf mütevelli heyet üyelerini misafir ettik. Kahramanmaraş’ın her yeri ayrı bir güzel. Yedi Kuyular Kayak Merkezi, Orkis Termal tesisleri gibi turzmde önemli mesafeler kat ettik. Kahramanmaraş’ta turizm patlaması oldu ve bu patlamaya biz de bir nebze destek verdiysek ne mutlu bize” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın 
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın