İktidar olmak değil iç savaş çıkarmaktı

İktidar olmak değil iç savaş çıkarmaktı

Üyeleriyle bir araya gelmek ve sorunlarını dinlemek üzere Kahramanmaraş’a gelen Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Genel Başkanı Mustafa Şahin 15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişimine vurgu yaparak darba girişimin hedefinin iktidarı devirmek değil, iç savaş çıkartmak olduğunu söyledi.

02 Aralık 2016 - 07:43

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Genel Başkanı Mustafa Şahin sendikasına bağlı üyelerle DSİ 20. Bölge Müdürlüğü Cumhuriyet Salonunda bir araya geldi. Tes-İş’te daha önce 12 yıl genel sekreterlik görevini yürüttüğünü belirten Genel Başkan Şahin, bu bölgede şube başkanlığı yaptığı dönemlerde de Gaziantep, Kahramanmaraş ve Kilis’i adım adım gezdiğini söyledi

Üyelerinin sıkıntılarını çözmek ve onların dertlerini hafifletmek için görev yaptığına da vurgu yapan Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Genel Başkanı Mustafa Şahin 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gecedeki olayların perde arkasına dikkat çekti. Şahin; “Türkiye büyük bir sıkıntılı süreçten geçmekte, hem içeride hem dışarıda büyük sorunlarla karşı karşıyayız. Hemen yanı başımızda Suriye, Irak meselesi, dışarıda yapılan hareketler, içerde terörle olan mücadele hepinizi hepimize sıkıntıya sokmakta. Geçtiğimiz aylarda hep birlikte yaşadığımız 15 Temmuz olayı var. Artık 15 Temmuz öncesi ve 15 Temmuz sonrası Milat olarak kabul ettiğimiz bir tarih oldu 15 Temmuz’da yapılanların karşısında durmamış olsaydık bugün bu toplantıda hiçbirimiz olmayabilirdik. Çünkü yapılmak istenen iktidarı ele geçirmek iktidar olmak değil. Biz karşı olmasaydık, 16 Temmuz sabahına uyandığımızda ülkede iç savaş çıkmış, artık birbiriyle mücadele eden birbiriyle savaşan konuma gelmiş olacaktık. Bunların arkasında farklı güçler olduğunu, farklı ülkeler olduğunu, farklı örgütler olduğunu hepimiz değerlendirebiliriz. Biz bu işi Ankara'da yaşarken sabaha kadar kendi uçaklarımızın bize bomba atışlarını, kendi tanklarımızın arabaların, insanların üstlerinden geçişini, Ankara'da İstanbul'da maalesef yaşadık. Sokağa çıkma çağrısı yapılana kadar herkes bir tereddüt içerisindeydi Sayın Cumhurbaşkanımızın bu imkânın olması da ayrı bir değer, tabii buna göğüs gerdi bu şekilde ülkemiz bu badireyi de atlatmış oldu. Bitti mi? Bitmedi.” Dedi.

Fetullahçı terör örgütünün finans kaynaklarına da işaret eden Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü; “tüm kamu kuruluşlarda görev yapanların yanı sıra bu yapıya maddi ve manevi destek veren bir sürü holdinglerin temizlenmesi gerektiğine canı gönülden inanıyoruz. Bu temizlenme yapılırken de suçlu ile suçsuzu, haklı ile haksızı birbirinden ayırt edilmesi elbette zor ama buna daha iyi itina gösterilmesi sıkıntılı süreçten daha kolay çıkmamızı sağlar.

Hepimiz basından oradan buradan izliyoruz. Bu konuyla uzaktan yakından alakası olmayan kişilerin de bu işe dahil edilmek istendiği, bu şekilde yeni sıkıntılarında başlatılmak istendiğini Maalesef ki izleyerek görüyoruz. Hükümetimizin bu konuda yetkili kişilerin daha duyarlı hareket etmesiyle bu işlerin daha kolay çözüleceğini düşünüyoruz. Yeni kargaşalar yaratarak asıldan uzaklaştırmak belki de yeni bir politikadır.”

Toplu sözleşme ile ilgili üyelerini de bilgilendiren Şahin; “Önümüzdeki süreçte bir Toplu sözleşme başlayacak,tüm işyerlerinde dağıtımda şirkette ne gibi isteklerimiz var? ne gibi sorunlarımız var? onların hepsini değerlendireceğiz. Toplu sözleşme ile uygulamadan kaynaklı aksaklıklar ve eksiklikler varsa, onun dışındaki etkinliklerimizde de Genel Müdürlük ile görüşmek suretiyle ondan sonra bakanlık ve başbakanlıkla görüşme suretiyle çözmüş olacağız” dedi.

 Toplantının açılış konuşmasını yapan Tes-iş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Lütfi Ergin Kahramanmaraş’ta Birlik ve beraberlik içerisinde işveren ve işçi kardeşleriyle görev yaptıklarını söyledi.

Teiaş 12. Bölge Müdürü Abdullah Yinanç, kurum olarak 4 ile baktıklarını ve Türkiye’nin en kritik sistemini işlettiklerini söyledi. Bu kritik görevi de burada bulunan işçiler tarafından yürütüldüğüne vurgu yapan Yinanç personellerinin her türlü övgüye layık olduğunu belirtti.

DSİ 20. Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu da ülkeye büyük emekler veren gerek enerji gerekse su ve diğer kollarda işçi-memur ayrımı yapmadan hep birlikte Türkiye’yi görev yaptıkları illeri daha iyi konuma getirmek için çaba harcadıklarını söyledi.

Toplantının ardından işveren vekilleri salondan ayrıldı. Üyeler ile Sendika yöneticileri bire bir sorun ve sıkıntılarını dile getirdi. (ZEKİ DEMİR)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x