"İl kongrelerinin bitiminden sonra hızlıca Büyük...
Reklam

"İl kongrelerinin bitiminden sonra hızlıca Büyük Kongre'nin hazırlıkları başlayacak"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, "21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü" dolayısıyla gazete, televizyon ve haber ajanslarının AK Parti muhabirleriyle bir araya gelerek, soruları yanıtladı.

23 Ekim 2020 - 03:46 - Güncelleme: 23 Ekim 2020 - 03:49

Gazeteciliğin yavaş yavaş şekil ve biçim değiştirdiği ama özünü ve ruhunu koruduğu bir sürecin yaşandığına değinen Mahir Ünal, "Gazetecilik, araçları itibarıyla değişebilir ama gazetecilik ruhu, özü itibarıyla herhangi bir değişime uğramaz. Çünkü gazetecilik, sadece gerçeği kamuoyuna ulaştırmak aracıdır. Bu yönüyle medya bizim sesimiz, nefesimiz mahiyetinde." diye konuştu.

Ünal, bir süre önce Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "medya" ile ilgili değerlendirmesine yönelik soru üzerine, "Türkiye her hamle yaptığında, her doğru şey gerçekleştirdiğinde, birileri adeta Türkiye'nin hamlelerine, Türkiye'nin yaptıklarına karşı adeta bilinçli olarak bir itibarsızlaştırma, bir değersizleştirme süreci başlatıyor." ifadesini kullandı.

AK Parti Genel Bakan Yardmcs Mahir nal, AK Parti Genel Merkezinde 21 Ekim Dnya Gazeteciler Gn dolays

"MEDYA SİYASET ÜSTÜ MESELELERDE SON DERECE DİKKATLİ"

Medyanın siyaset üstü meselelerde son derece dikkatli ve hassas olduğunu vurgulayan Mahir Ünal, şöyle devam etti: "(Medya AK Parti'nin elinde) gibi bir ifade kullanmak her şeyden önce bu medya sahiplerine haksızlık ve hakaret olur. Şimdi eğer bir televizyon kanalı, bir gazete, Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin çıkarlarını savunuyorsa AK Parti'li mi olmuş oluyor? Libya'da ve Suriye'de Türkiye'nin ulusal çıkarlarını savunuyorsa AK Parti'li mi olmuş oluyor? Doğal gaz bulunmasından dolayı mutlu oluyorsa AK Parti'li mi olmuş oluyor? Türkiye'nin hayali olan, bu milletin hayali olan Ayasofya'nın ibadete açılmasından mutlu oluyorsa, AK Parti'li mi olmuş oluyor?

AK Parti Genel Bakan Yardmcs Mahir nal, AK Parti Genel Merkezinde 21 Ekim Dnya Gazeteciler Gn dolays

Karşı tarafta aslında burada sorgulanması gereken, yani 'Medya AK Parti'nin elinde' demek yerine, bence şunu söylemek gerekiyor; 'Türkiye'de bir kısım medya, Türkiye'nin ulusal çıkarlarını savunmak yerine Türkiye karşıtı mihrakların, lobilerin içeride lobi faaliyetlerini yürütüyor' demek daha doğru olur bence. Çünkü yaptıkları haberciliğe baktığınızda, kullandıkları dile ve üsluba baktığınızda... Türkiye'nin salgın sürecinde verdiği mücadeleyi baltalamak için hangi haberleri, hangi yayınları yaptıklarına baktığınızda, Türkiye'nin milli meselelerinde hangi pozisyonu aldıklarına baktığınızda bu açık bir şekilde ortaya çıkıyor."

AK Parti Genel Bakan Yardmcs Mahir nal, AK Parti Genel Merkezinde 21 Ekim Dnya Gazeteciler Gn dolays

"MİLLİ MUHALEFET"

Ünal, bir ülkede muhalefetin olması gerektiğinin altını çizerek, "Fakat muhalefet olmak, milli meselelerde milli muhalefet olmayı gerektirir. Milli muhalefet nedir? Milli muhalefet, siyasette rakibiniz ama ulusal çıkarlarda müttefikiniz olan birlik ve beraberliğin oluşturulmasıdır." diye konuştu.

AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığının hazırlamış olduğu "Sen kimsin?" başlıklı videonun sorulması üzerine Mahir Ünal, "Son derece heyecanla, amatör bir ruhla, amatör bir heyecanla hazırlanmış ve sosyal medyada kullanılan binlerce videodan bir tanesi olarak gençlerin amatör bir ruhla ve heyecanla hazırladıkları bir video üzerinden birileri maalesef hiç de hoş olmayan çirkin bir dille üslup kullandılar, bunu da doğru bulmuyorum."değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Genel Bakan Yardmcs Mahir nal, AK Parti Genel Merkezinde 21 Ekim Dnya Gazeteciler Gn dolays

"KURALLARA SON DERECE DİKKAT EDİYORUZ"

Ünal, AK Parti 7'nci Olağan Kongre sürecine ilişkin soru üzerine ise "Kongrelerimiz maske, mesafe ve hijyen kuralına dikkat ederek ve sadece delegelerin katılımı sağlanarak devam ediyor. Biz kurallara son derece dikkat ediyoruz." şeklinde konuştu.

İl kongrelerinin Şırnak'tan başladığını hatırlatan Ünal, hafta sonu Malatya ve Kayseri kongrelerinin düzenleneceğini bildirdi.

Mahir Ünal, aralık ayında partisinin il kongrelerinin bitirilmesinin planlandığını belirterek,"İl kongrelerinin bitiminden sonra hızlıca Büyük Kongre'nin hazırlıkları başlayacak." ifadesini kullandı.

AK Parti Genel Bakan Yardmcs Mahir nal, AK Parti Genel Merkezinde 21 Ekim Dnya Gazeteciler Gn dolays

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x