İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Tuta Absulata uyarısı!

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Tuta Absulata uyarısı!

Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri sağlıklı ürün hasadı için domates güvesine yönelik çalışma başlattı.

12 Haziran 2020 - 02:39

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklama da; “Son yıllarda İlimizde hızla artmaya başlayan örtü altı yetiştiriciliğinde Ülkemiz genelinde olduğu gibi domates güvesi (Tuta Absulata) zararlısı ekonomik anlamda zararını arttırmaya başlaması ile birlikte İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İlçe Müdürlükleri ile birlikte sahada zararlıyı kontrol altına alacak aktif çalışmalar hız kazanmıştır.

Özellikle Türkoğlu, Dulkadiroğlu, Onikişubat ve Pazarcık ilçeleri başta olmak üzere İlimiz genelindeki tüm seralarda söz konusu zararlının ergin çıkış zamanlarını  ve zarar oranını takip etmek üzere monitör tuzaklar dağıtılarak zararlı ile zamanında ve doğru mücadele yöntemleri ile mücadele yapılması için İl ve İlçe Müdürlüğü teknik elemanları tarafından sürvey ve takipler düzenli olarak yapılmaktadır.

Yürütülen çalışmalar neticesinde gerek ulusal ve bölgesel düzeyde tüketicilerle buluşan ürünlerde, insan sağlığını gözeten mücadele uygulamaları ile zirai ilaç kalıntısı olmayan ürünlerin tüketiciye ulaşması hedeflenmektedir.

Gerek örtü altında gerekse de açık alanda ilimiz genelinde üretilen tüm ürünler takip ve denetimlerimiz altın da olup rahatlıkla tüketilebilir.

Çevre ve insan sağlığına duyarlı bir üretimin gerçekleşmesi için il ve ilçe müdürlüğümüz teknik elemanları entegre ve biyoteknik mücadele yöntemleri  kapsamında saha çalışmaları ve kontroller özveriyle aralıksız bir şekilde devam etmektedir.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi