İlçe tarihinde ilk kez meydan yapılıyor

İlçe tarihinde ilk kez meydan yapılıyor

Nurhak ilçesi tarihinde ilk kez bir meydana kavuşuyor. Belediye Başkanı Ahmet Akkuş, kardeş belediyeleri olan İzmir’in Karabağlar Belediyesi ile birlikte inşa edecekleri Cumhuriyet Meydanının 2018 Ağustos’unda hizmete gireceğini söyledi.

27 Kasım 2017 - 19:08

Belediye binası yanındaki akaryakıt istasyonunun kamulaştırılması ile elde edilen alana Nurhak’ın kardeş Belediyesi olan İzmir’in Karabağlar Belediyesi kardeşliğini göstererek maddi destek sağlıyor. Yaklaşık 4 bin metre kare alan üzerine yapılacak  olan Cumhuriyet meydanında kapalı alanların yanı sıra, genişçe bir meydan ve sanatsal faaliyetlerin yürütülebileceği sahne inşa edilecek.

Belediye Başkanı Ahmet Akkuş acil ihtiyaçların tamamlanması ile birlikte şehre meydan kazandırmak için kolları sıvadıklarını söyledi.

Başkan Akkuş, 625 bin liraya mal olacak Cumhuriyet meydanının kardeş Belediye olan Karabağlar Belediyesi ile birlikte inşa edeceklerini belirterek, şöyle devam etti; “İlçeler kentler her zaman meydanları ile anılır diye bir söz vardır. Biz de İlçemizde Meydanı'nın eksik olduğu tespit ettik. Daha önce bu mevcut alan bir vatandaşımıza ait petrol istasyonuydu, kamulaştırması yaptık ve burayı bir meydan haline dönüştürüyoruz. Nurhak ilçemizin acil ihtiyaçlarını tamamladıktan sonra meydanımızı yapmaya karar verdik. Nurhak İlçemiz bir Kent Meydanına kavuşacak, bu meydan Cumhuriyet Meydanı olacak. Hepimizin ortak yaşadığı yaşam alanımız olan yaşam biçimimiz olan Cumhuriyetin hakikaten Nurhak'ta da yaşanması yaşatılması anlamında bir adım olacak. Yeşil alanı, kapalı alanı, meydanı ve tribünü de içerisine dahil yaklaşık 3 bin 800 metrekare alanı kapsayacak meydanın içerisinde insanların kış koşullarında zaman geçirebilecekleri bir kafeterya şeklinde çok amaçlı bir salon olacak. Yaklaşık maliyeti 625 bin lira. Bu meydanı 1 Ağustos tarihi itibariyle bitirmeyi düşünüyoruz. Ekonomik anlamda bizlere yüksek maliyet getiren bu meydan için bizlere, gerçekten kardeş Belediye kapsamında desteklerini esirgemeyen İzmir Karabağlar Belediye Başkanı başta olmak üzere Muhittin Selvitopu’na, ekibine ve Meclisi'ne teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x