Kahramanmaraş’ın yüzme branşına her geçen gün ilgi daha da artıyor. Bu doğrultuda Kahramanmaraş çalışmalarını aralıksız şekilde sürdüren Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürlüğü Su Sporları sporculara hizmet vermeye devam ediyor. Yüzme branşında adından sıkça söz ettiren Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürlüğü Kapalı Yüzme havuzu, yaklaşık 350 sporcuya hizmet veriyor. Kahramanmaraş’ta yüzme antrenörlüğü yapan Selçuk Paksoy, ‘Ramazan ayının bitmesinin ardından kayıtlarında ilginin daha da artacağını’ söyledi.
Paksoy, Yaz aylarının gelmesiyle birlikte insanların kendilerini serinleyeceği yerlere attıklarını belirterek, “Kahramanmaraş’ta deniz yoktur. İnsanlar serinlemek için kendilerini bir yerlere zor atıyor. Yani çocuk, genç ve yaşlı her tür vatandaş suya girmek için yarışıyorlar. Denizde olmayınca malum havuzlara akın ediyorlar. Ama bu sezon ilgi biraz az. Biz bunun nedenini öncelikle Ramazan ayına bağlıyoruz. Birde bu sene havalar biraz serin geçiyor. Fakat sıcaklıklar önümüzdeki hafta artmaya başlıyor. Afrika sıcaklıkları ülkemize giriş yapacak. Geçen sezondan daha sıcak bir hava bekliyoruz. İnsanlar yazın o sıcak havasından ancak bu yöntemle kurtulabilirler. Bu anlamada bütün vatandaşlarımızı yüzme havuzumuza bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
“İLGİ YÜKSEK OLUNCA 2. DÖNEM KAYITLARINA BAŞLADIK”
Yoğun ilgiden dolayı da kayıtlarımızı ikinci döneme almaya başladık. Bu sayının Ramazan ayının sonunda iki katına çıkacağını tahmin ediyoruz. Havaların ısınmasıyla ve okulların kapanmasıyla aileler çocuklarını Yaz Okullarına kayıt ettiriyor. Spor branşları içerisinde yüzme tercih ediliyor. Bundan dolayı velilerimizi bizi tercih ettikleri için teşekkür ediyoruz” dedi.



YORUMLAR