İpek Böcekçiliği Kahramanmaraş’ta

İpek Böcekçiliği Kahramanmaraş’ta

Dulkadiroğlu İlçe, Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ipek böcekciliğini yaygınlaştırmak ve kısıtlı üretim yapan dar gelirli çiftçilerimizin sermayesi azalternatif üretim yaparak ekonomiye katkı sağlaması amacı ile başlatılan çalışmada, Bursa Kozabirlik Müdürü Mehmet sönmez in katılımı ile ipek böceği yetiştiriciliği eğitimi düzenlenmiş ve 30 yetiştiricimize ipek böceği yumurta paketleri dağıtılmıştır.

08 Ağustos 2017 - 19:26

İpek böcekçiliği üretiminin kolay olması, çevreye zarar vermeyen alternatif bir üretim olması ve kısa bir üretim süresi olması nedeni ile Kahramanmaraş ilinde deneme amaçlı olarak yapılan bu çalışma sonucunda yetişme süresini tamamlayan ipek böceklerinin koza hasadı yapılarak Koza birliğine teslim edildi.

İpek böceği üretimini tüm detaylarının öğrenilmesi, takip edilmesi ve ilgi duyan üreticilere gösterilmesi için İlçe Müdürlüğünce de deneme alanı oluşturuldu.

Yetiştirme süresi ortalama 40-50 gün süren ipek böcekçiliğinin ilimiz için diğer tarımsal faaliyetlere engel olmadan yapılabilecek alternatif bir ürün olabileceği anlaşılmıştır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karacasu Kampüsü Ağaçlandırıldı
Karacasu Kampüsü Ağaçlandırıldı
KSÜ Öğrencilerinden Gazze Nöbeti:
KSÜ Öğrencilerinden Gazze Nöbeti: "Yaşasın Küresel...