İşçi Büroları emek bürolarına dönüştü

İşçi Büroları emek bürolarına dönüştü

Geçmiş yıllarda Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) büyük katkı sağlayan İşçi Büroları, parti meclisinin aldığı kararla CHP Emek Bürolarına dönüştü.

30 Aralık 2016 - 00:57

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, Kahramanmaraş’ta Emek Bürolarını oluşturduklarını söyledi. Emek bürolarının açılmasında işsizler, emekliler, kamu ve özel sektör çalışanları ile birlikte tüm emekçilerin güncel, ekonomik ve sosyal sorunlarına eğilmeyi amaçladıklarını kaydeden Şengül, “Hiç kimse, elinin kazandığından daha hayırlı ve tatlı bir yiyecek yememiştir.”

Helal kazanç emek ve alın terinin karşılığıdır. Bu anlamda emeğin en yüce değerlerden biri olması bilinciyle; 1970 yıllarda CHP’ye büyük katkı sağlayan işçi büroları, parti meclisimizin aldığı kararla CHP Emek büroları şeklinde yeniden hayata geçirilmeye başlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda ilimizde de birçok kesimin katılımı ve katkılarıyla CHP Emek Bürosu kurulmuştur” dedi.

Emek bürolarının emekçi vatandaşların sorunlarının araştırılıp çözüm önerisi sunulması noktasında önemine değinen CHP İl Başkanı Şengül, kapılarının tüm emekçilere açık olduğunu söyledi.

Şengül, emek bürolarının kuruluş amacına ilişkin şöyle konuştu: “Bu büroların kuruluş amacı; İşsizler, emekliler, kamu ve özel sektör çalışanları ile birlikte tüm emekçilerin güncel, ekonomik ve sosyal sorunlarını araştırma, gözlem ve kurumsal ilişki kurarak tespit etmek. Araştırmaların sonuçlarını yayımlamak. Bu doğrultuda broşür, dergi ve kitap hazırlayıp yayımlamak. Sorunlara ilişkin parti politikaları doğrultusunda çözüm önerileri  belirlemek, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu alanlarla ilgili politikalarının geliştirilmesine katkıda bulunmak. Ulusal ve uluslararası, çalışma yaşamı ile ilgili kurum, kuruluş, kişi ve örgütsüz kesimlerle ilişki kurmak, çalışmalar organize etmek, toplantılar düzenlemek, emekçilerin ve örgütlerinin Cumhuriyet Halk Partisi ile olan bağlarını güçlendirmek. Çalışan, işsiz ve emekli örgütleri ile ilişki kurmak, var olan ilişkileri geliştirmek, ilgili kuruluşlar arasında etkin dayanışma sağlamak. Sendikalar ve Sivil Toplum Kuruluşlarının etkinliklerine katılmak, örgütlenmelerine katkıda bulunmak. Tüm çalışanların, emeklilerin, güvencesiz çalışanların ve işsizlerin sorunlarının çözümüne katkı sunmaktır.” Emekten yana birleştirici güç olarak; emekçi ve ezilen kesime yaslanıp, kendilerinin üzerinden kendi sorunlarını çözerek, örgütsüz emekçilerin örgütlenebilmesini hedeflediklerini aktaran CHP İl Başkanı Şengül, şunları kaydetti: “AKP iktidarının yarattığı bugünkü düzende emekçiler, ‘az ücret, çok iş’ eksenli çalışma düzenine hapsedilmiş, sosyal ve ekonomik hakları gasp edilmiştir. Dört kişilik bir ailenin açlık sınırının bin 432 TL yoksulluk sınırının 4 bin 665 lira olduğu ülkemizde; bin 300 lira gibi bir ücretle çalıştırılan işçilerimiz adeta açlığa mahkûm edilmektedir. Bugün emekçi çocuklarının yatağına aç girmemesi için asgari ücret en az bin 750 lira olmalıdır. Bu bağlamda sözümüz, sözdür. CHP iktidarında hiçbir emekçi ve emekçi ailesi yatağına aç girmeyecek. Asgari ücret, açlık ücreti olmayacak, alın terine, insan yaşamına ve onuruna sahip çıkılacaktır.”

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x