İşçi maaşının üçte biri vergiye gidiyor

İşçi maaşının üçte biri vergiye gidiyor

TES-İŞ Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Ömer Lütfi Ergin, işçilerin maaşlarının üçte birinin vergi gittiğini ve işçilerin bu konudan çok muzdarip olduğunu söyledi.

25 Ekim 2017 - 02:51

İşçilerin alın terinin vergiye gittiğini belirten Ergin, “İşçinin maaşını yine bir işçi ödüyor. O vergi bu vergi derken işçiye maaş kalmıyor. Yıl içerisinde vergi oranları artıyor, bizim maaşlarımız artması gerekirken düşüyor” dedi.

 

 “ALDIĞIMIZ ZAMLAR VERGİYE GİDİYOR”

Vergi kesintilerinin adaletli bir şekilde olması gerektiğini savunan Başkan Ergin şunları söyledi: “Vergi kesintilerimizden bizim işçilerimiz muzdarip. Asgari ücretlinin maaşı da 9 aydan sonra vergi kesintisi yüzde 20’ye çıktı. İşçinin maaşını yine bir işçi ödüyor. Şuanda asgari ücretlinin en az maaşı 1400 TL.  Maaşlarda 13 bin TL’ye kadar vergi kesintisi yüzde 15 oluyor. 5 bin 500 TL brüt maaşı olan bir işçi, vergi kesintileriyle 3800 TL’ye kadar düşüyor. O vergi bu vergi derken işçiye maaş kalmıyor. Maaşların 3’te biri vergiye gidiyor. Yani bu rakam bazen daha fazlada olabiliyor. Yani her geçen gün vergi kesimleri artıyor, işçi zor duruma düşüyor. Yıl içerisinde vergi oranları artıyor, bizim maaşlarımız artmamız gerekirken maaşlar düşüyor.  Bizim talebimiz vergiden doğan kaybımızın telafi edilmesini istiyoruz. Aldığımız zamlar vergiye gidiyor. Yani devletimiz kaşıkla veriyor kepçe ile geri alıyor.”

 

“VERGİ ADALETSİZLİĞİ ORTADAN KALKMALI”

Ocak ayında aldıkları maaşı Aralık ayında da almak istediklerini belirten Ergin koşmasını şöyle sürdürdü: “Yılın ilk yarında yüzde 15’lik bir vergi dilimi var. Bu yılın ikinci yarınsında ise yüzde 30’a çıkıyor. Olağan üstü şartlarda deprem ve çadır kentte bölgesinde çalışan insanlarımız var. Suriye’de Erbil’de çalışanlar var. Sınırda çalışan arkadaşlarımız var. Mayın üzerinde çalışan ekiplerimiz var. Her an can güvenliği tehlike olan çalışanlarımız bunlar. Yani bu insanlardan kesinti daha fazla oluyor. İşçimizin emeğini vergi alıp götürüyor. Genel Başkanımızın bize 1. Ayda aldığımız maaşları 12. Ayda verin, bize zam vermeyin anlamanda çıkışları olmuştu. Maaşlarımız artması gerekirken azalıyor. 2 bin TL alan bir vatandaşın maaşı 1600 TL’ye düşüyor. Bu vergi dilimlerinden kaynaklanan sıkıntılardan kaynaklanıyor. Bu adaletsizliğin bir şekilde ortadan kaldırılmasını istiyoruz.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın 
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın