İŞKUR’dan kadın istidamı çağrısı

İŞKUR’dan kadın istidamı çağrısı

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Kahramanmaraş İl Müdürü Ali Yüce, Kahramanmaraş’ta kadın istihdamına katkıda bulunan firmalara teşekkür ederek; işletmeleri daha fazla kadın istihdamı yapmaya davet etti.

09 Mart 2017 - 12:18

İŞKUR Kahramanmaraş İl Müdürü Ali Yüce, Şube Müdürü Nalan Özdemir, iş ve meslek danışmanlarıyla beraber Kahramanmaraş’ta kadın istihdamına en çok destek veren işletmeleri gezerek teşekkür etti. Kadın istihdamıyla ön plana çıkan firmalarda çalışan kadınlara karanfil vererek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan heyet, firma yöneticilerine de kadın istihdamına yaptıkları katkılardan dolayı çiçek verdi. Kadınların çalıştığı yerlerde nitelikli üretimin olduğunu belirten Yüce, “Bir laf vardır: Kadın elinin değdiği yerden kesinlikle zul gelmez. Onun için biz, kadın istihdamını çok önemsiyoruz. Devletimiz, milletimiz kadın istihdamını gerçekten ön planda tutuyor. Buna ilişkin teşvik uygulamaları her zaman gündemde” dedi.

İŞKUR heyetinin kadın istihdamına en çok yer veren firmalara yönelik dün gerçekleştirdikleri ziyaretlerin ilk durağı Şirikçioğlu Mensucat oldu. Heyeti, Şirikçioğlu Mensucat Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Ali Şirikçi kabul etti.

Kadın istihdamının görüşüldüğü ziyarette çalışan kadınlara karanfil dağıtılarak; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı. Çalışanlarından yaklaşık 4’te birini kadınların oluşturduğu Şirikçioğlu Mensucat’tan sonra İŞKUR heyetinin ikinci durağı Matesa tekstil oldu. Matesa İplik Fabrikaları Müdürü Buket Çelebi’ye; milli seferberlik kapsamında açıklanan 2 milyon kişinin istihdam edilmesi hedefini hatırlatan İŞKUR İl Müdürü Ali Yüce, şöyle konuştu: “Kadın deyince benim aklıma ilk anneler gelir. Kadınlar bizim başımızın tacıdır. Öncelikle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nüzü kutluyoruz. Ülke olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Bu süreçte işverenlerin istihdama yönelik atılımları çok önemli. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız milli seferberlik için bir eylem planı açıkladı. Bu eylem planı çerçevesinde Türkiye’nin hedefinde bu sene 2 milyon istihdam var. Biz, İŞKUR olarak firmalarımıza elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bizim varlık amacımız iş ve işgücü ihtiyacını karşılamak. Bu şehirde bir kişiyi bile istihdam edebilirsek ne mutlu bize. Bu ülke her şeye değer. İş ve işçi bulma kurumu olarak bizlere işveren olarak da sizlerin bu istihdam paketine katkı sunmamız lazım.” Matesa İplik Fabrikaları Müdürü Çelebi ise Türkiye’nin istihdam hedefi için her zaman katkı yapmaya hazır bulunduklarını belirterek şunları söyledi: “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde İŞKUR’un bizleri unutmayıp yanımızda olması gerçekten gurur verici. Biz de doğru bir iş yaptığımızı devlet tarafından desteklendiğimizi fark ediyoruz. Bugünün unutulmaması gerçekten biz kadınların daha çok önünü açacak yaptığımız işi daha keyifle, şevkle yapmamızı sağlayacaktır.”

İŞKUR heyetinin son durağı ise çalışanlarının yüzde 60’ını kadınların oluşturduğu MADO oldu. Burada da kadın çalışanlara karanfil dağıtan heyet, kadınların her zaman yanında olduklarını ifade ettiler. Kadın istihdamına katkılarından dolayı MADO Personel Müdürü Ünal Yıldırım’a teşekkür eden İŞKUR İl Müdürü Ali Yüce, şu değerlendirmelerde bulundu: “8 Mart dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ilimizde en çok kadın istihdamına katkıda bulunan büyük işletmelerimizden birisi olan ve dünyanın sayılı markaları arasında yer alan Mado’ya ziyarette bulunduk. Bu işletmemiz, kadın istihdamı noktasında Kahramanmaraş’ın ilk sıralarında yer alıyor.” Kadın istihdamı noktasında diğer işletmelere de seslenen Yüce, İŞKUR iş ve meslek danışmanlarının iş yerlerini ziyaret ederek teşviklere ilişkin bilgi verdiklerini dile getirerek; teşvikler kapsamında kadınların unutulmamasını rica etti. (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x