İŞKUR TYP 8 İlde Personel alacak!

İŞKUR TYP 8 İlde Personel alacak!

İŞKUR Toplum Yararı Programı 15 Eylül 2017 Tarihinde Toplam 8 Ayrı İlanda Yüzlerce Kişiye İş İmkanı ilanları yayınladı. TYP Başvuracak adaylar İlkokul, Lise, Önlisans ve Lisans mezunu olabilmektedir.KPSS şartı bulunmayan ilana başvurular başladı.

16 Eylül 2017 - 19:24

İŞKUR Toplum Yararına Programı kapsamında 8 ilde alımlar yayınlandı. Milli Eğitim Bakanlığı İstihdam kapsamında bu sürece destek veren kurumlar arasında başı çekmektedir. MEB ilanlara çıktı ve alınacak şehirler şu şekildedir. Başvurmak için sayfa sonunda yer almaktadır.

Alımı yapılacak şehirler: Tekirdağ, Kilis, Kayseri, Adana, Batman, Bilecik, Nevşehir ve İstanbul il ve ilçelerine alımlar yapılacaktır. Diğer illerde en yakın sürede yayınlayacak olup takipçilerimiz için sitemizden daima duyurulacaktır. MEB İstihdam Çerçevesinde ortalama bütün illere alım yapılacaktır.

TYP başvuracak adaylar ilkokul, Lise, Önlisans ve lisans mezunu olabilmektedir. İlana başvurularda KPSS şartı aranmamaktadır. İşin çalışma süresi olarak 9 ay olarak açıklanmıştır. Başvuracak kişiler iş kurumu üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirler.

Toplum Yararına Programa başvurabilmek için adaylarda aranan şartlar; Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmak, Öğrenci olmamak (açık öğretim öğrencileri hariç), TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla Sosyal Yardım Bilgi sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olmak olarak belirtilmiştir.

TYP uygulandığı birçok alan bulunmaktadır. Programa katılan adaylar, Çevre temizliği, Kamusal altyapının yenilenmesi, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda bakım onarım ve temizlik işleri yapılması, Restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması, Ağaçlandırma, Park düzenlemeleri, Vadi ve dere ıslahı, Erozyon engelleme çalışmaları alanlarında görevlendirilecektir.

Alımlar şehirlere göre değişik tarihlerde yayınlanacağı üzere sitemizden takip edebilirsiniz. TYP’de devam zorunluluğu bulunmaktadır. TYP program süresinin yirmide biri kadar izin kullanma hakkına sahiptir. TYP’ye başvuran adaylar 9 ay bittikten sonra yeni bir programa başvurabilmek için 3 ay daha beklemeleri gerek.

 

İş Kurumu TYP Alımlarına Başvuru Yapmak için Tıklayınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu