İsmail Kurtul’u Cumhurbaşkanı resmen açtı

İsmail Kurtul’u Cumhurbaşkanı resmen açtı

Kahramanmaraş’ın hayırsever işadamlarından Abdulkadir Kurtul’un eğitime destek için yaptığı dev KSÜ İlahiyat Fakültesi Binası, önceki gün toplu açılış ve miting için Kahramanmaraş’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldı.

23 Şubat 2017 - 12:22

Kahramanmaraş’a yaptığı hayır yatırımlarıyla dikkat çeken İskur Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hayırsever İşadamı Abdulkadir Kurtul tarafından Babası İsmail Kurtul adına yaptırılan İlahiyat Fakültesi binasının resmi açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

2015-2016 Eğitim-Öğretim sezonuna yetişen İsmail Kurtul İlahiyat Fakültesi 2015 yılında Cumhurbaşkanı’nın Kahramanmaraş ziyaretinde bizzat yerinde açılması kararlaştırılmış, sonrasın da ise ziyaret programının yoğunluğu nedeniyle açılış iptal edilmiş ileri bir tarihe alınmıştı.

Cuma günü toplu açılış ve miting için Kahramanmaraş’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, içerisinde 7 milyon 733 bin TL bedele yapılan İsmail Kurtul İlahiyat Fakültesi binasının da olduğu 569 milyon TL’lik yatırımların resmi açılını yaptı. Müftülük Meydanında kurulan platformda toplu açılışlar içerisinde yapılan İsmail Kurtul İlahiyat Fakültesi binası, açılışı yapılan tesislerin içerisinde maliyetiyle üst sıralarda bulundu.

Kahramanmaraş’ta hayır anlamında Üniversitenin 25 yıllık kuruluş tarihinden bu yana en büyük binası olan İsmail Kurtul İlahiyat Fakültesi binası, İsmail Kurtul İlkokulu gibi teknolojinin son ürünleri ve lüks yapımıyla da dikkat çekti.

İlahiyat fakültesi öğrencilerinin huzur ve güven içerisinde eğitim gördüğü fakültenin Zemin katında Kütüphane, kantin, öğrenci işleri, arşiv, bay-bayan mescidi ve öğretim görevlisi odaları, diğer katlarda ise Sınıflar, Seminer odaları, Dekan, Dekan Yardımcısı, Sekreter ve yine Öğretim görevlisi odaları bulunuyor.

Ayrıca toplu açılışların içerisinde yine İskur grup tarafından 16 milyon 500 bin TL’lik iplik işletmesinin resmi açılışı da gerçekleşti. (ZEKİ DEMİR)

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x