“İşsizlik maaşına 13 bin kişi başvurdu”

“İşsizlik maaşına 13 bin kişi başvurdu”

Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Ali Yüce, yapmış oldukları program ve teşviklerle birlikte 2017 yılında şehir ekonomisine 123 milyon TL girdi sağladıklarını, işsizlik maaşına ise 13 bin kişinin başvurduğunu söyledi.

15 Ocak 2018 - 02:54

Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğünün yapmış olduğu programlara 13 binin üzerinde kişinin katıldığına dikkat çeken Ali Yüce, 2017 yılında yapmış oldukları çalışmalar ve şehir ekonomisi hakkında açıklamalarda bulundu.

 

“İşsizlik Maaşı İçin 13 Bin Kişi Başvuru Yaptı”

2017 yılında Şehir genelinde 40 bin 852 kayıtlı işsiz olduğunu bunlardan ise 14 bin 721 kişinin işe yerleştirildiğine dikkat çeken Yüce konuşmasını şöyle sürdürdü: “33 bin civarında iş yerlerinden açık iş talebi geldi. Şehrimiz ağırlıklı olarak tekstil ve metal eşya üssü bir şehir. İşsiz vatandaşlar işleri beğenmiyor. Masa başı işler talep ediliyor. İnsanlar tekstilde çalışmak istemiyor. Fabrikalardan gelen talepleri karşılayamıyoruz. Bu 40 binin hepsinin işsiz anlamına gelmemesi gerekiyor. Çünkü bize iş arayan kaydı yaptırabilmek için işsiz olmak gerekmiyor. TYP çalışmaları döneminde daha çok talep oluyor. Tabi ki bu işsizlik rakamını arttırıyor. İşsizlik ödemleri için 13 bin üzerinde kişi geldi. Bunlardan 5 bin üzerinde kişi maaş almaya hak kazanmış. 30 milyon TL üzerinde ödeme yapılmış. Personelimizle birlikte 5 bin 310 iş yeri ziyareti gerçekleştirdik. 35 bin üzerindeki kişiye bireysel danışmanlık gerçekleştirdik. 3 bin üzerinde öğrencimize okullarda iş arama becerileri eğitimi verdik.”


“İş Başı Kurslarını Yoğun İlgi Gördü”

Çalışma ve İŞKUR il müdürlüğünü olarak 2017 yılında bin 394 kişiye girişimcilik belgesi verdiklerini ve iş başı eğitimlerine işyerlerinden yoğun talep aldıklarını kaydeden Yüce şunları söyledi: “İşletmelerin mevcut personellerin yüzde 30’u kadar 3 ay boyunca maaşını biz ödedik. Bu süre sonrasında ise bu kişilerin yüzde 50sini iş yerleri tarafından istihdam edilmesini talep ettik. Bu kapsamda geçen yıl 5 bin üzerinde kişi çalıştırıldı. Bunun kurumumuzdan ödenen miktarı 26 milyon TL üzerindendir. Bu doğrudan işverene destek olmuştur. Özel ilgi isteyen kişilere yönelik 41 kursta, 600 üzerinde kişiye eğitimler verdik. İstihdam garantili 20 kursta 356 kişiye kurslar verdik. 4 adet engelli kursları açıldı. Kendi işini kurmak üzere bizden girişimcilik sertifikası alan, 17 girişimcilik programından bin 394 kişiye girişimcilik belgesi verildi.  Toplum yararına program çerçevesinde 90 programda 5 binin üzerinde kişi çalıştırıldı.  Gerek işbaşı gerek kurslarımız gerekse toplum yararına programlar çerçevesinde geçen yıl bu programlardan faydalanan kişi sayısı 13 binin üzerinde kişi oldu. Bu programlar çerçevesinde ise 2017 yılında toplamda 123 milyon TL şehrimize ekonomik girdi sağlanmıştır.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...