İstanbul’da Kahramanmaraş Bir Oldu!

İstanbul’da Kahramanmaraş Bir Oldu!

Kahramanmaraş sivil toplum kuruluşları hafta sonu İstanbul’da birlikteliğin gücüne güç kattı. Güz başı kurulan Esenyurt Kahramanmaraş ve İlçeleri Derneği MARAŞYURTDER dernek merkezine kavuştu. Afşin ARITAŞ’LILAR Derneği 2.Olağan Genel Kurulunu yaparken Afşin TATLIDER ise her Pazar yapacağı kahvaltı programına başladı…

28 Mart 2018 - 02:21

İstanbul ili Sultangazi ilçesi Malkoçoğlu mahallesinde 2011 yılında kurulan Büyüktatlı Kasabası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği TATLIDER, Kasaba halkından her Pazar bir aile fertleri ile birlikte kahvaltı programında buluşma kararı aldı. TATLIDER Başkanı İsrafil Bahçe; yönetim kurulu olarak dernek merkezimizde her Pazar bir sülalemiz ile birlikte yönetim kurulları olarak kahvaltı yapma kararı aldık ve ilk kahvaltımıza Ceren sülalesiyle başladık. İstanbul’da yaşayan Ceren aile fertleri iştirak ettiler. Haftaya Pazar bir başka sülalemizle bir arada olacağız dedi.

Geçtiğimiz güz başı Ekim ayında Esenyurt’ta yaşayan Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizin bir araya gelerek kuruluşunu ilan ettikleri Esenyurt MARAŞ YURT DERNEĞİ kurucu yönetim kurulunun azimli çalışmaları neticesinde dernek merkezi yerine kavuştu.

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, İstanbul B.A.M. eski Cumhuriyet Başsavcısı (emekli) Turan Çolakkadı, Aksu Televizyonu eski yöneticilerinden Fatih Mehmet Ünal ve MAK Danışmanlık Mehmet Ali Kulat’ın teşrif etti.

İstanbul da sosyal medya üzerinde yayın yapan 46 tv genel koordinatörü Eyüp Kadir Kılcı’nın yakından takip ettiği dernek merkezi açılış programında konuşan MARAŞYURTDER başkanı Ali Uslu; bugün burada daha dün kuruluşunu yine sizlerle birlikte duyurduğumuz ve binlerce hemşehrimiz ile bir arada memleketimizin sevilen sanatçıları Şevket Gürlek ve Cemile Sönmez konserinde yemekli toplantıda duyurmuştuk. Bugün ise birbirinden değerli misafirlerimizle bir arada dernek merkezimizin açılışını yapıyoruz. Dernek merkezimizin açılışında bizi yalnız bırakmayan onurlandıran saygıdeğer Esenyurt belediye başkanım Ali Murat Alatepe, Esenyurt Ak Parti ilçe başkanımız Şenay Değer, MAK Danışmanlık Mehmet Ali Kulat, değerli büyüğümüz Cumhuriyet Başsavcımız Turan Çolakkadı, ağabeyimiz Fatih Mehmet Ünal, Andırınlılar Dernek Başkanım Hamdi Çam başta olmak üzere; Elbistan dernek başkanım Şeyhamit Güneş, KentMaraşder başkan yardımcılarımız Recep Tecirli ve Zeki Bahçe, Elbistan Alkayaoğlu dernek başkanım Hasan Yıldız, Tatlıder eski başkanlarımızdan Ali Kara’ya, Türkoğluder başkanvekilim Ali Kalli, EİYDER başkanım Muzaffer Kala, Türk Halk Müziği sanatçımız Şevket Gürlek ve Medya FM programcısı ve sunucu Dadali Show Sezer Özdemir ve birbirinden değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum dedi. Başkan Uslu konuşmasında; hedeflerinin güçlü bir Kahramanmaraş sivil toplum birlikteliği ve daha da güçlü bir dayanışma örneği olmak olduğunu söylerken en kısa sürede kendi gayrimenkullerine kavuşmak olduğunu beyan etti.

MARAŞYURTDER dernek merkezi İnönü Mahallesi 354.Sokak No:26/A Esenyurt adresinde 500 metre kare bir bina da içerisinde dernek lokali, şark odası, başkan makamı, idari ofisler ve çok amaçlı kullanım alanları olan bir adres oldu.

 

ARITAŞ’LILAR DERNEĞİ YÖNETİMİ GÜVEN TAZELEDİ

İstanbul da faaliyet gösteren ve kurulduğu günden bu yana hemşehrilerini Bahçelievler de yer alan dernek merkezinde ve belirli dönemlerde konser salonlarında birbirinden özenli ve güzel programlar ile kaynaştıran, gelenek ve ananelerini yaşatan Kahramanmaraş ili Afşin ilçesi Arıtaş Kasabası/Mahallesi Derneği ARITAŞ’LILAR DER de dün 2.Olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Arıtaş’lılar Dernek Başkanı Adem Çelik; Küçüktatlar dernek başkanım Mehmet Barel ve Afşinder başkan yardımcım Cafer Çerçi’ye katılımlarıyla bizleri onure ettikleri için teşekkür ediyorum. Başkan ve yönetim kurulu olarak yapmaya çalıştığımız faaliyetlere hep birlikte iştirak ettik. Daha geçtiğimiz haftalarda derneğimizin ikinci kuruluş yıldönümünü Bahçelievler belediyesi spor parkında gerçekleştirdik. Yönetim olarak bizlere vermiş olduğunuz yetkiyle en âlâ olanı icra etmeye çalıştık dedi. Dernek başkan yardımcısı Fadime Dağlı Atak da olağan genel kurulda dernek faaliyetleri ve bilançoları okundu. Delegelerin oylarına sunulan gelir gider bilançoları oy birliğiyle ibra edildi. Arıtaş’lar derneği üyeleri mevcut başkan ve yönetim kurullarıyla birlikte oy birliğiyle yola devam dedi.

Genel Kurul sonrası Arıtaş’lılar Derneği Asil ve Yedek yöneyim kurulu şu kişilerden oluştu.

Başkan: Adem Çelik, Asil üyeler: Fadime Dağlı Atak, Mehmet Bahçıvan, Nusret Ceran, İsmail Yıldızturan, Hacı Ali Yayıcı, Muharrem Köroğlu, Yedek: Arslan Candemir, Hasan Ali Pamuk, Saadet Asal Candemir, Mehmet Ceran oldu.

Afşin Büyüktatlı Kasabası Derneği TATLIDER ve Arıtaş Kasabası ARITAŞ’LILAR Derneklerinde mevsim itibariyle ana gündem YEMLİK oldu. Bugünlerde Afşin dernekleri YEMLİK etrafında eski günleri yâd ederken geleneklerini ve yöresel lezzetlerini yaşatıyorlar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x