İşte Kahramanmaraş’ın yeni valisi! Ömer Faruk Coşkun..

İşte Kahramanmaraş’ın yeni valisi! Ömer Faruk Coşkun..

İçişleri Bakanlığı, Valiler kararnamesiyile 24 ilin valisini değiştirdi. Kahramanmaraş Valisi olarak Ömer Faruk Coşkun atanırken Vahdettin Özkan ise Konya Valisi olarak atandı.

10 Haziran 2020 - 03:03

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan Valiler kararnamesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile yayınlandı. Kararnameye göre  17 ilin valisi Mülkiye Başmüfettişi yapıldı. 24 ilin valisi başka illerde görevlendirildi. Bazı Kaymakamlar ve yüksek düzey bürokratlar vali olarak atandı.

Kahramanmaraş'ın Valisi Vahdettin Özkan Konya'ya atanırken, Osmaniye’nin valisi Ömer Faruk Coşkun Kahramanmaraş'a atandı.

ÖMER FARUK COŞKUN KİMDİR?

1970 yılında İstanbul’da doğdu. İlköğrenimini İstanbul’da, ortaöğrenimini Bursa’da tamamladı. 1996 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. 2000 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Bilimleri Bölümünde yüksek lisans yaptı. 1996-2007 yılları arasında sırasıyla, Kocaeli Kaymakam Adaylığı, Kırşehir-Akpınar, Tunceli-Mazgirt, Bitlis-Adilcevaz ilçelerinde Kaymakam olarak görev yaptı. 2007 yılında Mülkiye Müfettişliğine, 2009 yılında da Mülkiye Başmüfettişliğine atandı. Mülkiye Başmüfettişliği görevini sürdürmekte iken 13.06.2017 tarihli ve 2017/10458 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile Osmaniye Valisi olarak atandı. Bugün yayınlanan kararname ile de Kahramanmaraş Valisi olarak atandı.

Ömer Faruk Coşkun evli ve 2 çocuk babasıdır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 7 Kişi Yaralandı
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını...